Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Atlas Assistans AB Besök Livihop Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 

 

Kenneth Johansson (c) svarar på Auroras debattinlägg.

Artikel av: Aurora Felderman
Publicerad: 2009-10-20

Kenneth Johansson.
Aurora! Du behöver inte vara orolig. Min och Centerpartiets ståndpunkt är klar och fast: Samhället ska vara tillgängligt för alla!

Hej!

Tack för ditt initierade mail om tillgänglighet.

Aurora! Du behöver inte vara orolig. Min och Centerpartiets ståndpunkt är klar och fast: Samhället ska vara tillgängligt för alla! Detta är något jag drivit länge i mina olika politiska uppdrag och detta har också Centerpartiets högsta beslutande organ – partistämman – slagit fast. Stämman har också slagit fast Centerpartiets ståndpunkt att bristande tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning ska betraktas som en diskrimineringsgrund och omfattas av diskrimineringslagstiftningen.

Vad CUF:s ordförande säger och skriver ändrar inte Centerpartiets hållning. CUF är en egen organisation med egna stadgar och egna demokratiskt valda företrädare som deltar i samhällsdebatten av egen kraft.

Mer arbete återstår för att nå ett tillgängligt samhälle. Många hinder behöver övervinnas – både trösklar och missuppfattningar. Samhället behöver sådana som du, som engagerar dig och visar handlingskraft. Tack för det – och tack för att du skrev till mig. På var sitt håll fortsätter vi våra strävanden mot ett gemensamt mål - ett samhälle som är tillgängligt för alla.

Vänliga hälsningar
Kenneth Johansson, riksdagsledamot (c)


-----

Sjukvårdsreform där, tillgänglighet här.

Riksdagsledamoten Kenneth Johansson säger i sitt svar till mig att jag inte behöver vara orolig för Centerns syn på tillgänglighet. Men jag är orolig. Om Kenneth Johansson menar allvar i sin strävan efter ett tillgängligt samhälle borde han också vara bekymrad över de yttringar som framförs från Centerpartiets ungdomsförbund.

Visst är CUF en egen organisation som inte beslutar över Centerpartiet. Men ett medlemskap i CUF är ett steg längs en väg som leder in i Centerpartiet. Magnus Andersson, ordförande i CUF, och hans gelikar är nästan framme. De befinner sig på tröskeln in till C och kommer snart ha stort inflytande över partistämman som Kenneth Johansson nämner.

Den inställning till personer med funktionsnedsättningar, tillgänglighet och särbehandling som Magnus Andersson och hans CUF-kollegor gett uttryck för får mig att tänka på det massiva motståndet mot allmän sjukvårdsförsäkring som Barack Obama tampas med i USA just nu.

Här i Sverige har vi CUF, framtidens centerpartister, som påstår att den där extra kvadratmetern för rörelsehindrade är en starkt bidragande orsak till bostadsbrist och höga hyreskostnader. Människor med funktionsnedsättningar görs till måltavlor. Tankar som ”Varför ska vi behöva lida för deras skull?” och ”Varför ska deras problem bli våra?” dyker lätt upp. Magnus Andersson har själv skrivit att han anser att personer med funktionsnedsättningar själva ska bekosta tillgänglighet i bostäder.

Precis samma resonemang ligger bakom motståndet mot sjukvårdsreformen i USA. ”Varför ska vi betala för dem?” ”Varför ska jag betala skatt som används till något som jag själv inte utnyttjar?”

Av solidaritet och på grund av den visa insikten om att det som drabbar grannen i dag kan drabba mig i morgon såklart! Vi kan hamna i precis samma situation som dem. Och ni kan komma att tillhöra oss.

Med den gamla sanningen i åtanke borde det inte vara så svårt att inse fördelarna med att leva i ett samhälle där alla hjälps åt med att bidra till rättvisa och att alla ska ha möjlighet till en dräglig livsstituation.

Jag föredrar att leva i ett land som är tillgängligt för alla och där alla har rätt till sjukvård. Om vi tillsammans hjälps åt kostar det var och en av oss några kronor. Annars kostar det dem som inte har råd att finansiera tillgänglighet och sjukvård på egen hand deras livskvalitet och i värsta fall liv.

Faktaruta:
Bilden är hämtad på http://www.riksdagen.se.

Om Aurora Felderman:
Aurora beskriver sig själv som stockholmare, feminist, vänstersocialliberal socialdemokrat, brinner för alla människors lika värde, nyfiken, talar italienska...
Läs hennes blogg på http://www.feldermania.se


Skriv ut texten Skriv ut Tipsa en vän om denna text Tipsa en vänKommentar:
Tyvärr uppvisar Kenneth Johansson på en skrämmande
okunnighet när när han vill göra gällande att
åsikterna hos CUF:s ordförande saknar betydelse.

Han verkar inte kunna inse betydelsen av att
ledningen för CUF och dess ordförande lägger
riktlinjerna för morgondagens centerpolitik och
det är ur den aspekten skrämmande åsikter som
Magnus Andersson torgför.

Inskickat 2009-09-15 Kl 13:22 av:CHBL
Kommentar:
Nej, honom, litar jag inte opå. Det är han som har
utrett LASS och kommit fram till försämringar. Det
kostar inet att skriva en tjusig artikel - när
partipiskan viner kommer han att bekänna färg.

Inskickat 2009-09-14 Kl 11:55 av:Rosetta
Kommentar:
Tack Aurora för dina inlägg

Inskickat 2009-09-13 Kl 16:43 av:Morticia

 

Artikelpush, rubriklogo

Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk – tio år senare
Livet fullt ut!
Inbjudan till konferens 12-13 mars 2016 på temat Livet fullt ut!
Läs mer--> 2911 läsare


Anneli signerar en bok.
Vilma och Loppan, böcker att känna igen sig i!
- Jag har alltid tyckt om att skriva och när barnen var små gjorde jag ofta berättelser för dem u...
Läs mer--> 11305 läsare


Vad hände sedan?
I januari kommer den, "Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - tio år senare"!
Läs mer--> 4592 läsare


Spännband
Privatisering, till vilket pris?
Sambandscentralen för färdtjänsten i Stockholm ska försvinna. Nu ska man ringa till de enskilda f...
Läs mer--> 13100 läsare


Kemiska flaskor.
Personlig assistans utan personkemi.
Du verkar vara bra,
men någonting är inte som det ska.
Det går inte att ta på,
något har gått ...
Läs mer--> 10561 läsare

 

© Copyright 1999-2022 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh