Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Livihop Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 

 

Vårsmak.

Krönika av: Håkan HP Pettersson
Publicerad: 2010-04-29

Ölglas.
Det är vår! Jag sitter och huttrar på den här förbannade balkongen igen. Bra att jag inte behöver oroa mig för att ölen ska bli varm. Avslagen är det som vanligt ingen risk att den blir. Min blick får ändå törstigt slicka husfasaden mitt emot. Teglet, strävt och torrt som ett hittat kex längst bak i skafferiet.

Inte en jävel hemma som kan få igång mig. För många hederliga slitande, arbetande i det här kvarteret. Magmusklerna svarar med glädje på min order att luta mig framåt till sejdeln. Vinterträningen har tagit bra. Med några år kvar till femtio har jag aldrig varit så här vältränad och stark förut. Förvånat förnimmer jag att kylan faktisk finns i sugröret och smeker läpparna. Är det så här en nekrofil känner när han kysser sina kära? Jag känner lystern börjar stråla ur mina ögon likt ur drakens eld när jag vrider skallen åt höger. Passa dig, Skinnarviksberget, skyl dig fort i din gröna skrud innan jag kommer och tar dig. Tro för fan inte att du är för hög eller hård för en gammal krigare. Du vet, jag är en stor väntande granat som snart kommer att sprängas. En rostig åldrad modell, lättantändlig, får ej röras. Mycket explosiv, med en näsa som är skapad för strid. En kall vindpust kommer med vintern, får burken att skramla tomt, stridsvagnen hackar till och stannar nästan.

Måste och ska hitta nytt drivmedel. Kvinnor, jo visst, är som ett direktintag till tanken men i de flesta fall orkar ni inte driva en sån här tung pjäs så långt. Återstår som alltid poesins ljuvliga musik, min trogna gamla vän. Kom igen nu, det här leder ingen vart, är bara dumt och kallt. Vi rullar in och myser i värmen framför datorn. Gå ingenstans berg, jag kommer snart till dig och hela världen med mina ord. Mitt vrål efter Janne är högt och kraftfullt av vårglädjens tro. Det blir allt värre med åren det här med vårsmaken.
Handen lyft än en gång med vetskapen att jag kommer att göra det här bra.

Om Håkan HP Pettersson:
En man som känner och vet styrkan i sitt skrivande.
Håkans hemsida: http://www.hakanpettersson.net

 

Artikelpush, rubriklogo

Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk – tio år senare
Livet fullt ut!
Inbjudan till konferens 12-13 mars 2016 på temat Livet fullt ut!
Läs mer--> 3535 läsare


Anneli signerar en bok.
Vilma och Loppan, böcker att känna igen sig i!
- Jag har alltid tyckt om att skriva och när barnen var små gjorde jag ofta berättelser för dem u...
Läs mer--> 12312 läsare


Vad hände sedan?
I januari kommer den, "Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - tio år senare"!
Läs mer--> 5303 läsare


Spännband
Privatisering, till vilket pris?
Sambandscentralen för färdtjänsten i Stockholm ska försvinna. Nu ska man ringa till de enskilda f...
Läs mer--> 13779 läsare


Kemiska flaskor.
Personlig assistans utan personkemi.
Du verkar vara bra,
men någonting är inte som det ska.
Det går inte att ta på,
något har gått ...
Läs mer--> 11197 läsare

 

© Copyright 1999-2023 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh