Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Livihop Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 

 

John Fogerty bakifrån på scenen.

Konsertstrul.

Krönika av: Karin Schlyter
Publicerad: 2006-08-16

Ja, så var det dags igen, för en spännande utflykt med buss.

Jag och mannen hade införskaffat biljetter till John Fogerty på Sofiero i Helsingborg. Tänkte (dumt nog) att det ska ju numera fungera med anpassade bussar i hela Helsingborg/Ängelholm och numera vågar ingen säga att jag inte får åka med, så sagt och gjort. Vi tog med syora picknick korgen och några öl. Förutseende nog beställde jag färdtjänst hem eftersom jag misstänkte att jag inte skulle orka sitta still så mycket längre när konserten var slut.

Startade resan hemifrån Strövelstorp och det fungerade jättebtra, kom in till centralstation och gick till nästa busshållplats, där dyker det upp en gammal buss, just en sådan som inte längre ska trafikera vägarna. Alltså tvärstopp, och ca 6 km kvar. Hur i hela fridens namn ska de kunna tro att funktionshindrade ska ens överväga att åka buss när det aldrig fungerar!!

Tog oss från centralen och bort mot nästa busshållplats, höll nämligen på att dö av värmeslag på bussterminalen. De två följande bussarna var anpassade men fulla med barnvagnar. Ringde hysteriskt till färdtjänst, nä de kunde skicka en bil 8.00 och konserten började halv. Tjejen på färdtjänst blev skitsur när jag inte villa ha bilen hon offrat sig och letat reda på, suck, får dom inte lön??
Säger åt maken att kränga sig på nästa buss på något sätt och så tar jag och promenerar dit i permobilen, annars kommer vi aldrig att hinna så det blir ett snabbt beslut. Jag hoppas på att inte fastna eller tippa i några hålor och så bär det av.

Vi lyckas hitta varandra utanför ingången och kommer t.o.m. i tid till uppträdandet.Hittar en "scen" (vad kallas det??) för rullstolsåkare och fast jag avskyr att sitta där som en sorts apa i bur väljer jag att köra dit upp för att se bättre, det skulle jag inte gjort.

Efter en fantastisk nostalgitripp och superbra show ska vi ta oss hemåt. Vi har träffat en kompis som också har assistenter och det är en himla tur, för när jag ska ner för rampen så kör jag över med framhjulen och ser avgrunden öppna sig, typ nästan. Rampen är åt helsike för brant, uppåt hade jag ju bra fart och såg var jag var så då tänkte jag inte på det men ner, aldrig.

Fick världens panik och backar tillbaka, då säger min kompis att han suttit och tänkt på hur han skulle ta sig ner, men som den gentleman han är körde han ner först, en ass framför som höll emot och en som bokstavligen hängde sig fast där bak, och sen gled det.
Inga sidokanter och säker 1,70 högt, och rampen var nog ca 6 m lång.

Jag fick låna en av hans assistenter och med Bamse bakom mig och låneassistenten framför tog jag mig ner cm efter cm. Jag brukar aldrig vara rädd men det här var för jäkligt.

Men vi kom ner och även hem.

Om Karin Schlyter:
Karin är medlem i expertpanelen på FH inom området personlig assistans.

Bor med sambo utanför Ängelholm med en hög kattor och två hundar, en grand danios och en blandrashund som är halvutbildad servicehund.


Skriv ut texten Skriv ut Tipsa en vän om denna text Tipsa en vänRubrik: Bra ämne
Kommentar:
...och som tidigare sagt man upphör aldrig att
förvånas, lite språkliga fel men annars toppen :)

Inskickat 2006-08-17 Kl 04:06 av:Helna
Rubrik: Jaa du
Kommentar:
Man upphör aldrig att förvånas egentligen...

Inskickat 2006-08-16 Kl 15:31 av:Ninnie

 

Artikelpush, rubriklogo

Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk – tio år senare
Livet fullt ut!
Inbjudan till konferens 12-13 mars 2016 på temat Livet fullt ut!
Läs mer--> 3596 läsare


Anneli signerar en bok.
Vilma och Loppan, böcker att känna igen sig i!
- Jag har alltid tyckt om att skriva och när barnen var små gjorde jag ofta berättelser för dem u...
Läs mer--> 12397 läsare


Vad hände sedan?
I januari kommer den, "Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - tio år senare"!
Läs mer--> 5350 läsare


Spännband
Privatisering, till vilket pris?
Sambandscentralen för färdtjänsten i Stockholm ska försvinna. Nu ska man ringa till de enskilda f...
Läs mer--> 13836 läsare


Kemiska flaskor.
Personlig assistans utan personkemi.
Du verkar vara bra,
men någonting är inte som det ska.
Det går inte att ta på,
något har gått ...
Läs mer--> 11247 läsare

 

© Copyright 1999-2023 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh