Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Livihop Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 
Funktionshinderrelaterat
Köp / Byt / Sälj (830 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Bokbytare???
Av: Rosetta 2008-09-18 Kl 19:36
huvudinlägg

Vem vill byta pocketböcker? Skriv vad för sprts bok du har och vill ha. Jag erbjuder till att börja med
Linda Olsson: "Nu vill jag sjunga dig milda sånger",Sara Kadefors: "Fågelbovägen 33" Peter Robinson: "Efter alla år av saknad". eller Arto Paasilinna "Tio rivjärn". Vilken eller vilka vill du ha, och vad kan du skicka till mig?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Bokbytare???
Av: Admin 2008-09-18 Kl 22:12
 

Påminnelse om FH-reglerna (finns att läsa längst ner på alla sidor):

§ 2 – Forumen.

8. Inlägg i samtliga forum ska ha någon koppling till funktionshinder.


Skriver denna påminnelse här, offentligt, då fler personer har missat denna regel. Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bokbytare???
Av: Jorm 2008-09-19 Kl 01:42
 

Men Admin då!

Skall inte "funktionshindrade" få byta böcker med varandra för att få litet mer tillgång till kultur?

Här finns forumskategori för kontakter,
Köp och sälj, sex.

Byte; är en affärsuppgörelse utan pengar.

Är du så funktionshindersinriktad att Du inte förstår att en social företelse som funktionshinder.com automatiskt för med sig en uppställning i formen Du, jag och Vi (funktionshindrade, sjuka osv)

Paragraf 8 är i realiteten något som inte bör finnas här.

Vi bör hålla oss till relevanta frågor, vi bör hjälpa varandra (därför är paragrafen om nämnande av assistansbolag helt inkorrekt (om man nu inte lever på att sälja annonsplatser till sådana)

Det är inget tvång att hjälpa eller svara men ni "tjänar på" att vi medlemmar svarar, hjälper och står i, så varför i herrans alla beter ni er som ni gör?

Lägg ut reglerna på forumet och be om komentarer och hjälp att utforma dem så att de är relevanta, för det är de inte nu.

Och skäms på dig som satte en liten tummen uppfigur, när tårarna stänker av den kommentaren!

Jag söker litteratur rörande de två första årtusendena fkr(dvs järnålder till medeltid) till ca 1000ekr
Arkeologi, historia och teknik. (jag bor ft i utanför Barcelona, jag betalar portot)
Bra upplägg Rosita
MVH
Jorm


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bokbytare???
Av: KarinSch 2008-09-19 Kl 10:25
 

Poängen är att man här ska hitta saker som är bra för funktionshindrade . Om jag har en tullator att sälja så kan jag annonsera om det här, den som kollar här ska lätt kunna se att just nu vill någon bli av med en rullator. Om man då har den här siten till allt som folk vill sälja/köpa /byta så kommer det att läggas upp en massa saker som just romaner/skivor/kläder och allt annat, då blir det svårt att hitta den lilla annonsen om rullatorn.
Det är väl självklart att funkisar byter böcker och allt annat med folk men inte här inne, här byter man saker (även böcker) som har med just funktionshinder att göra.

Det är väl Admin som ska säga ifrån om någon missat forumsreglerna, ingen blir väl arg utan det är ju för att man missat eller missförstått, säger då inte Admin till så är det ju som att säga att det är ok.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bokbytare???
Av: Admin 2008-09-19 Kl 12:03
 

Tack Jorm för dina kommentarer. Forumreglerna godkänner varje medlem genom registrering av sitt medlemskap.

Admin är absolut öppna för diskussion om Reglernas utformning, då i kategorin "Om funktionshinder.se". Därmed inte sagt att regelbrott är ok under tiden som diskussionen pågår.

I övrigt kan jag bara hänvisa till Karins inlägg, som egentligen säger det mesta.

/N.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bokbytare???
Av: Jorm 2008-09-21 Kl 16:51
 

Egentligen är det väl ett serverproblem, men min åsikt grundar sig på att det blir med viss automatik så att leder man ett djur till vattenhålet så dricker det oftast.
Min åsikt är den att är man rigid, så stopar man oftast den utveckling man söker .

Att vi som grupp är här beror på att vi söker varandra och varanras erfarenheter.

Att byta sälja (stockholmska "muschla"Blinkande smiley är ett sätt att umgås och lära känna varandra. För att understryka det så har admin exvis gjort en chatt! Kunskapen finns men stannar i sin rigida håla, eventuellt beror det på att servarna inte är stora eller effektiva nog att hantera behovet.
Och vad skall man med regler till om de är kontradiktionella, här finns redan köp/byt / och sälj.

Jag har som brödkniv sedan jag blev svagare ett victorinox laxsvärd, om jag skulle sälja ett sådant så är det inte ett hjälpmedel, eller är det?

Böcker och andra "kulturyttringar" är hjälpmedel i all stillsamhet, trivsamma och fungerande.
Skulle jag under kontaktannonser annonsera efter någon för mer gymnastiska övningar skulle knappast någon yttra sig.
Men ett par små böcker? Spel recenseras, dikter läggs upp, krönikor likaså.

Förlåt en yngling, men fixa prioriteringarna.
Skall Funktionshinder.com ha sin funktion fullt ut, måste man ha sin fulla bredd. Det kan betyda att det måste fixas med "bandbredd i slöa servrar".

Att gokänna ett regelverk och att tillämpa det är två olika saker. Ställer jag en fråga i "gränslandet" och får den besvarad från grannlandet så att säga, så har jag gjort fel.
Handikappade är de flesta av människor på ett eller annat sätt och vad som är friskt går knappast att avgöra, så var går gränserna?

Böcker är tydligen utanför gränserna trotts att sjukhusbiblioteken hålls under armarna av stat och region för att de är bra, något som tydligen inte inses av diverse administratörer. Många av oss har stora DVD samlingar. Typ; är för trött för att läsa för insomnabul för att somna. Då trotts ilitterata vanor är detta ett "hjälpmedel" för att fördriva tiden tills sömnen knackar på.
Ändå, spel, dikter och krönikor.

Vi diskuterar ofta här saker som är kulturförändrande, rigida kategoreseringar är något vi är emot, så varför ha det här, om det nu inte beror på plats.

Karin; vi har mycket skiljda uppfattningar och även om det är ett regelverk här, så håller jag inte med Dig.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bokbytare???
Av: Admin 2008-09-21 Kl 20:40
 

Denna diskussion hör inte alls hemma i denna kategori men för enkelhetens skull så svarar vi här.

Öka serverkapaciteten skulle vi mer än gärna, men det är en rent finansiell fråga. Vi har inte pengar till det! Så enkelt är det att besvara den saken...

Visst kan man gå in på detaljer om vad som är ett hjälpmedel, men det gör vi sällan. Är vi det minsta tveksamma så får inlägget stå kvar.
Att byta "allmänna" böcker är måhända jättetrevligt och trivsamt, men inget som platsar på en site där reglerna säger att innehållet i forumet ska vara funktionshinderrelaterat.

Chatten finns för att främja den sociala kontakten på funktionshinder.se - just forumet ska fylla en annan funktion.

Har Jorm eller någon annan lust att diskutera detta vidare, så starta gärna en tråd i "om funktionshinder.se"!

/N.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bokbytare???
Av: Anonym[1] 2008-09-21 Kl 22:03
 

Hördu Jorm, nu får du allt kamma dig. Jag tror nog att du har fått det hela lite om bakfoten...

Att ens föreslå att det skulle bero på serverproblem att det inte är ok att sälja/byta eller annonsera om vad som helst här på forumet är otroligt barnsligt.
Visst är det möjligt att servern är belastad, men det har aldrig sagts nåt om att man inte får skriva hur många inlägg man vill i forumet trots det.
Däremot står det tydligt i reglerna, som du har godkänt men uppenbarligen känner dig allsmäktig nog att skita i, vad som gäller på forumet bland annat.
Utan större mått av ansträngning kan man ändå lätt förstå att syftet med reglerna, som t.ex. att försöka hålla inläggen något sånär relaterade till ämnet, först och främst är att skapa/bibehålla någon form av struktur bland det som skrivs.
Visst, det finns bland annat en chatt som visar att sociala företéelser som t.ex. olika former av kommunikation även utanför funktionshinderområdet välkomnas, MEN lika tydligt är det att just chatten och klotterplanket är till för att kanalisera sådant just till dessa avdelningar och låta vara forumet mer "stelt", eller vad du vill kalla det.

Vill du sälja ditt laxsvärd och du känner att det är tveksamt om det är ok att sälja här så räcker det säkert med en enkel förklaring om hur din vardag underlättas med hjälp av det, och varför man inte bara kan åka till rusta och hitta nåt som funkar lika bra.
Bara för att en person lever med ett funktionshinder betyder inte det automatiskt att allting som har med den personen att göra är funktionshinderrelaterat.
Med andra ord; om du vill sälja din DVD-samling så tror jag tyvärr inte att det är här de mest hängivna spekulanterna tittar efter den, men jag lovar att det inte skulle väcka några ramaskrin bland admin om du ändå valde att skriva en rad på klotterplanket om att kränga DVD-samlingen.
Det är kanske heller ingen slump att det kan vara lite kinkigt att få tag på en rullator på adlibris...

Struktur är nyckelordet, Jorm!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bokbytare???
Av: DAMP-ohoj 2010-06-23 Kl 09:45
 

HAHAHA moahhh, jo, jag fann nyss en rullstol - på adlibris! Gapskratt!

Nä men hörni, jag förstår definitivt poängen med val av ämnen, utrymme i denna site mm mm, men eftersom belastning på servern inte ska styra, utan just ämnesinriktning/begränsning... möjlighet att finna just ngt fh-relaterat, så för all del, öppna då en tråd som kan heta ngt. i stil med:

"Köp/Sälj/Byt ICKE fh-relaterat" !

Redigerat 2010-06-23 11:21


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2023 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh