Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Livihop ledig sponsorplats
 
Funktionshinderrelaterat
Fritid / Semestertips (3739 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Mycket vill ha mer
Av: Wasabi 2008-09-15 Kl 15:34
huvudinlägg

Den massmediala bevakningen kring pågående Paralympics är den bästa genom tiderna.

Ändock får undertecknad som idrottskonsulent inom handikappidrotten in klagomål med synpunkter kring att "Teve visar ju faaan inget", "Under OS kunde de sända dygnet runt ifrån och nu visar de bara en ynka halvtimme om dagen" "Tidningarna skriver så lite"

Jag vet inte om jag vill stämma in i den klagosången.
* Om jag slår upp någon av våra lokaltidningar, bläddrar fram till sportsidorna har jag dagligen sett utförliga reportage från spelen.
* Kvällstidningarna har journalistiska team på plats i Peking och skriver utförliga reportage på såväl webb som i pappersformatet
* På radiosporten är det intervjuer och reportage varje morgon och kväll kring de aktivas prestationer
* SVT visar en halvtimmes sammandrag från tävlingarna varje dag, sammandragen är sakliga och långt ifrån de forna "tycka synd om"-reportagen som hölls förr.
* Lokal TV jagar våra aktiva nere i Peking för att få till telefonintervjuer mm
* Eurosport direktsänder varje dag från tävlingarna

Och dessutom har det direktsänts från såväl pingishallen som friidrott, simning och rullstolsbasketen på SVT.

Detta kan jämföras när undertecknad deltog på mitt första Paralympics i Barcelona 1992. SVT sände då endast ett halvtimmes sammandrag från hela tävlingen där man tryckte på hur "duktig en kille som spelade bordtennis var för han kunde träffa bollen trots sin CP-skada", någon annan kunde köra sin bil trots att hon inte hade några armar . Av idrottsprestationerna och resultaten framhölls intet.

Ja-smiley, med tummen upp Så jag tycker att vi istället för att klaga och klanka ner på media ska vara glada att media utvecklats från dåtid till att man idag verkligen försöker föra fram de idrottsprestationer som våra idrottsmän och kvinnor gör!

Men självklart, mycket vill ha mer - jag också!

Rätt eller fel? Är du nöjd eller besviken på bevakningen?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Mycket vill ha mer
Av: Jenny 2008-09-15 Kl 17:15
 

Visst, jag kan hålla med om att de visar betydligt mer från Beijing i år än vad de tidigare år har visat av Paralympics i TV, och dessutom "riktiga" reportage och inga "tycka-synd-om-reportage", och de försöker dessutom med direktsändningar av vissa matcher! Men som du själv säger, mycket vill ha mer, och nog tycker jag att det inte går att jämföra med de i det närmaste dygnet runt-sändningar som både radio och TV brukar syssla med under "stora OS"...

Men jag tror också på att medias bevakning blir bättre och bättre...menar du att det var sån dålig bevakning av Paralympics så sent som på 90-talet?? Då tycker man ju nästan att de borde har lärt sig bättre!!

Jag har fortfarande en idé/önskan i mitt lilla huvud att "stora OS" och Paralympics en gång ska få gå parallellt med varandra...ja, varför inte?? Inte det att en med funktionshinder och en utan funktionshinder ska tävla mot varandra i samma match. Nej, utan lika motstånd som det är nu...men samtidigt! kan vi ju börja snacka integrering!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2021 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh