Audition för professionell dansföreställning PERFECT. Söker dansare/scenaktörer (c:a 15-35 år) med olika funktionshinder, främst personer med rörelsehinder, även tex blinda el döva dansare. Föreställningen kommer att framföras av integrerad ensemble, dvs dansare med o utan funktionsnedsättningar framför föreställningen tillsammans. Repetitioner o premiär under våren 2011. Intresserade mejla christinatingskog@mac.com o berätta lite om er bakgrund. Man behöver inte vara dansare men rörelseträning i ngn form är en fördel. Se även http://www.christinatingskog.se.
När är auditionen? Eller har den redan varit?
Till sidans topp
Hej Jag pluggar till medicinsk sekreterare, eller som det hette förr läkarsekreterare och ska nu förbereda ett avslutande projektarbete. Jag har själv funderat på att göra om ämnena nedan, men undrar om det finns någon som har andra eller i debatten aktuella förslag för mig att nysta vidare på? Det kan tex vara sånt som man som funktionshindrad eller anhörig till en person med funktionshinder skulle vilja peka på brister och vad man har för ändringsförslag. Det jag själv funderat på hittills att skriva om är: * De sätt olika fysiska och psykiska sjukdomar eller handikapp med tillhörande sjukvårdsinsatser dokumenteras på i patientjournalerna för att det ska bli klart och tydligt. * En jämförande analys av dokumentering mellan olika patientdatasystem och hur förståelig texten blir för patienterna och i viss mån även deras anhöriga. * En liten men kvantitativ statistisk undersökning av något slag med anknytning till patienter och anhörigas syn på sjukvårdsadministrationen. * Mediciska sekreterares olika arbetsuppgifter och ansvarsområden i relation till vad patienter och anhöriga har för önskemål och behov av administrativ hjälp i sjukvården. * Framgångsfaktorer och tips för en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö, samt bra miljö och bemötande för patienter och anhöriga. Tack på förhand. // Linda, som själv är rullstolsburen pga MMC
Hej, Jag tycker du ska välja: Framgångsfaktorer och tips för en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö, samt bra miljö och bemötande för patienter och anhöriga. Att fokusera på bemötande är alltid rätt! Lycka till! // A E
Jag heter Oskar Hannler och gör ett projektarbete på en journalistutbildning. Jag skriver en artikelserie om hur det är att vara rörelsehindrad och vara jobbsökande eller ha ett arbete. För detta letar jag efter folk som kan tänka sig att bli intervjuade och dela med sig av lite av sin vardag. Jag vill gärna komma i kontakt med människor som har olika erfarenheter av kontakten med arbetsmarknaden som rörelsehindrad. Du kanske har jobb och tycker att det fungerar bra? Eller så har du aldrig haft ett jobb och är inte säker på om du någonsin kommer få ett. Främst söker jag dig som är beroende av assistent, men det kan även vara intressant om du är i en annan situation. Om du känner någon annan som du tror skulle vilja ställa upp så är jag också intresserad. Hör av dig till mig! E-post: oskar.hannler@gmail.com Mobil: 073-6760036 Mvh Oskar Hannler
Du kanske skulle fokussera på dem som använder sig av assistans i detta arbete för att verkligen få fram deras situation, tankar och erfarenheter. Denna grupp är ju de mest utsatta. Redigerat 2010-10-18 14:40
Oskar låter hälsa att han nu avslutat sitt arbete och tackar för all hjälp.
En 20-årig tjej blev nekad fortsatt anställning, såvida hon inte ordnade en lönebidragsanställning eller liknande. Och hur många JOBBAR IN sina sjukdagar? Jag blir så arg! . Hon jobbade ju verkligen lika bra som alla andra så av vilken anledning bråkar dom? Visst kan det för en del vara mycket possitivt med specialanställningar och lönebidragsanställningar, men risken finns ju att arbetstagarna på ett legitimt sätt utnytjas och diskrimineras. Läs, begrunda och DEBATTERA!!! http://www.kollega.se/index.cfm?c=12789
Hej, kan tänka mig att det finns en hel del unga akademiskt utbildade här som är arbetslösa? De har en mässa nu i globen. Mitt ibland allt snack om jobb för funktionshindrade vill jag uppmana så många som möjligt att åka dit. Den är idag och imorgon. Mer info här: http://www.e24.se/pengar24/jobb-och-karriar/jobbmassa-for-karriarsugna_2289049.e24 Själv är jag ju ingen fiiiin akadeeeemiker och jag är väl inte ung heller i den bemärkelsen längre, så jag kan tyvärr inte dra mitt strå till stacken. Men vad gör det, jag har ju världens bästa jobb .
I och med att jag har studentleg från Stockholms universitet får jag rabatt på SL-kortet. Men eftersom kollektivtrafiken diskriminerar mig är jag många gånger hänvisad till färdtjänsten istället, borde jag inte få samma rabatt när jag betalar mina färdtjänstresor? Det är möjligt att det är så, men jag hittar ingen information om det nånstans.
Hej! Vad jag vet så är färdtjänsttaxan bara rabatterad när du har hel-eller deltidsjukersättning alt. aktivitetsersättning eller pension.
Jag går en utbildning och ska ut på praktik i höst, vet var jag kommer hamna men har inte talat om för dem varken att jag har ett funktionshinder eller assistans. Hur skulle ni gjort när de upptäcker det? Vad bör man berätta och vad kan man hålla för sig själv? Jag inser att det spelar in i sammanhanget och att det kan börja gå rykten och bli spekulationer som jag vill slippa och bara vara praktikant som alla andra. Bli bedömd för det jag gör och inte pga funktionshindret på nåt sätt alls liksom. Tack på förhand.
Sen kanske du ska berätta att dom på arbetsplatsen inte behöver hjälpa dej för det gör din assistent .. (om det inte har med arbetet att göra förstås.)
Tack Anna, jag berättade kortfattat om mitt assistansbehov och bifogade en Powerpoint-presentation som jag gjort själv på datakunskapen förra terminen i skolan och är väldigt allmänt hållen om min funktionsnedsättning. Inte hört nåt än från dem, men hoppas att de inte backar ur.
Min sambo har lönebidrag för ett år och jobbar på ett litet företag som är tillmötesgående och vill göra något bra av det hela. Bla. har de byggt ut ett extra rum så sambon ska kunna sitta helt ostört och arbeta. Nu ringde han tyvärr och var helt förstörd över att chefen skällt ut honom inför alla och det var tydligen ett jobbigt möte. Så det kan bli emellanåt när man har med människor att göra. Missförstånd och svårt att kommunicera. Men tydligen så har chefen inte fått någon information alls om sambons funktionshinder eller vad man kan göra för att stötta och underlätta. Chefen hade tydligen sagt att han saknade någon att bolla tankar med. De är en man från AF som kommit och "hälsat på" lite då och då, han kommer oanmäld och stör mest tycker sambon och chefen. Ofta är inte chefen där när denne man kommer heller eftersom ingen hör av sig. De har sagt ifrån att man måste säga till innan men det verkar inte hjälpa. Är det någon som vet hur det ligger till egentligen är det sambons ansvar att informera sin chef om sitt funktionshinder, aspergers/adhd, och vad man kan göra för att underlätta eller är det AF eller kanske någon helt annan? För nu har sambon bett mig förklara lite hur han tänker och fungerar och vad som kan vara svårigheter och vad man kan göra för att hjälpa men även vad som redan fungerar bra idag. Självklart gör jag det, för han själv har svårt att göra en sån sak men det känns inte som mitt ansvar. Vill gärna hålla en distans till hans jobb och inte blanda mig i mer än vad man gör i vanliga fall. Tänkte be om ett möte med AF och sius-konsulenten som är den som "håller" i trådarna, men det får bli när bebis kommit och vi landat. Så därför tänkte jag om någon här har lite koll.
Af har ingen koll på hur just din kille fungerar. Skriv ner hans svårigheter och vilket stöd han behöver, ev. kan er kontaktperson hjälpa honom i samtal med chef och. ev. kolleger.
Jag vill peka på två vallöften som jag är kritisk mot: 1. Centerns samhällslön. Maud Olofsson ger ett förvirrat intryck för vem förslaget egentligen omfattar. "Omfattande funktionsnedsättningar" tolkar jag antingen som en fysisk funktionsnedsättning eller en kombination av flera olika funktionsnedsättningar. För sen visar Maud en uträkning som gäller de som har habiliteringsersättning. Då vet vi i alla fall att hon menar personer med utvecklingsstörning eftersom man får habiliteringsersättning för att man har daglig verksamhet. Hon visar ett räkneexempel där hon säger att lägenheten är extra dyr på grund av tillgänglighetsanpassningar. Nu kan vi vara säkra på att hon menar flerfunktionsnedsatta personer med en fysisk nedsättning också. Då kan vi dessutom räkna till handikappersättning på ca. 2500 skattefritt per månad. Detta har hon helt missat. I reportaget på TV räknade man på en person med Down´s syndrom. En person med Down´s syndrom behöver inte de lägenhetsanpassningar som sägs vara en stor del av problemet och motivera till en samhällslön. Min uppfattning är dessutom att gruppen utvecklingsstörda generellt inte har dåligt pengar (om det inte råder andra omständigheter än själva utvecklingsstörningen t.ex. familjeförhållanden). Förslaget är alltså riktat till fel målgrupp och baserat på fel siffror. 2. KD: 10 000 nya jobb till personer med funktionsnedsättningar. Detta förslag handlar mer om visioner än genomtänkta mål. De kunde lika bra dragit till med en miljon nya jobb för det är ungefär lika trovärdigt. De uppger enbart sänkta arbetsgivaravgifter och höjt lönebidrag som medel för att uppnå "visionen". Sänkt arbetsgivaravgifter skaffar inte några nya jobb till personer med funktionsnedsättningar. Samma förmån kan nämligen ungdomar och invandrare dra nytta av genom nystartsjobben. I konkurrensen med ungdomar och invandrare kan man sen bevilja personer med funktionsnedsättningar hur mycket lönebidrag som helst utan resultat. Arbetsgivare ser hellre att jobbet blir gjort än att de får rabatt på arbetskraften. Och när man rear ut arbetskraft så skickar det en signal om att en person jobbar sämre än andra. För min syn på jobb är att arbetsgivaren betalar den anställde för ett jobb och inte arbetsförmedlingen som betalar arbetsgivaren för att ta emot arbetskraft.
Hej. Jag fick höra om Vintersol.se för någon vecka sedan och jag tror att det skulle vara en väldigt bra rehabilitering för mig. Jag vet själv hur isolerad jag brukar bli under vintern och hur mycket svagare jag brukar vara efter vintern, så en månad i Teneriffa med sjukgymnastik varje dag är i princip nödvändigt för mig. Om jag ska vara helt ärlig så har jag i princip fobi för vintrar. Jag blir alltid så ensam då. Jag kan inte ens gå på krogen för det är alltid någon dörr som öppen och drar kallt ändå. Musklerna dör totalt när jag blir kall så jag inte ens kan kissa längre alltså. Så jag läste på lite och enligt deras hemsida så ska landstinget betala rehabiliteringsinsatsen enligt socialtjänstlagen. Det tycker jag också låter ganska logiskt eftersom det mycket väl kan vara avgörande för min livslängd och min funktion att studera/arbeta. Men när jag ringer min läkare så säger han att Örebro Kommun betalar inga sådana resor. Det har man nämligen bestämt här i kommunen eftersom man vill spara pengar. Kan man göra så? (kötta sossarna btw!!)
Tyvärr stämmer det att vissa landsting nekar. Motiveringen brukar vara att man tillgodoser behoven på andra sätt. Absurt, jag vet... Man kan även söka fonder och åka med hjälp av sådana pengar. Sen kan man i vissa fall få träna inne på Vintersol utan att betala, det går på högkostnadsskyddet som man har här hemma. Exakt hur man kollar upp det där vet jag inte, men det finns säkert nån annan här inne som vet.
De flesta landsting har dragit in Vintersol. Stockholm och Västra götaland tillhör de som fortfarande skickar sina patienter dit. Tyvärr ...
Det värsta av allt är att Örebro Kommun knappt gör någonting i rehabiliteringssyfte. Ska man ha en badtid i den varma bassängen får man stå i kö säkert ett år. Jag trodde Stockholm o Göteborg tillhörde den sämsta kommunerna, men det är väl kanske för att jag inte bott där. Jag har bara varit där på lite kortare resor. Mycket dåligt handikappanpassat där tycker jag. I Göteborg blev jag nekad att komma in på säkert 10 krogar innan jag hittade en krog som släppte in mig, men som dessvärre stängde kl 02.00. De flesta krogar skyllde på dålig anpassning eller att jag var för ung. En krog sa att jag är en brandfara. Redigerat 2010-08-18 21:11 Redigerat 2010-08-18 21:13
© Copyright 1999-2026 Funktionshinder.se Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh