funktionshinder.se logotyp

 

Madodds album "Dags att vakna".

Recension av: Lars-Göran Waden
Publicerad: 2010-03-24

Skivomslag.
Betyg:
Madodds album "Dags att vakna" är inget man sätter på som bakgrundsmusik vare sig man åker hiss eller städar lägenheten. Musiken, eller rättare sagt texterna, tvingar mig till koncentrerad lyssning. De tar plats, letar sig djupt in i själen och sätter sig fast.

Det är ett "bråkigt", oftast samhällskritisk album, som jag upplever som mycket personligt. Kanske är alla de svenska texterna till och med självupplevda? En arg skiva som ger den ena kängan efter den andra mot dem som inte förstår att funkiskar ska behandlas som vilka andra människor som helst. Samtidigt finns det melankoliska låtar om utanförskap och obesvarad kärlek. Det känns som om Madodds använt musiken som en ventil för att hans hat och ilska inte ska få blodet att koka och hjärtat att explodera.

Efter att jag använt ord som "arg", "hat", "utanförskap" och "melankoli" tror du säkert att jag sitter här med en klump i magen och tycker synd om den stackars "CP-mannen i permobil". Men då har du fel. Jag sitter gungande framför cd-spelaren med ett leende på läpparna. Madodds finurliga rim ger en adrenalinkick åt min poetiska skrivarådra och musiken gör det omöjligt att sitta still. Personligen rekommenderar jag verkligen att du köper den här skivan. Jag undrar om/när han har någon konsert inplanerat i mina trakter? Då måste jag gå och lyssna.

Faktaruta:
Mer om Madodds på http://http://www.madodds.com.

Om Lars-Göran Waden:
Besök gärna Lars-Görans blogg, Livet rullar vidare. http://livetrullarvidare.blogg.se