funktionshinder.se logotyp

 

Utopia.
Gör film med Utopia!

Artikel av: Sofia Jönsson
Publicerad: 2011-03-07

Nu är det vår och Utopia drar igång med massa nya spännande kurser i Göteborg. Bland annat ska vi nu börja med en filmkurs. Kursen kräver inga förkunskaper och ligger på nybörjarnivå så alla kan vara med.

Sista anmälningsdag är den 9:e mars så se till att söka nu! Det är kursstart den 16:e mars.

Under Utopias filmkurs får du pröva på olika delar i filmskapande, så som att filma, regissera och klippa. Vi kommer att använda oss av enkla kameror och arbetar på Mac-datorer i ett professionellt redigeringsprogram. Genom samtal och funderingar kring olika filmklipp fördjupar vi oss i några av filmskapandets metoder och teorier där du som deltagare bidrar du med egna tankar. Du kommer även få några hemuppgifter att arbeta med mellan träffarna.

Detta är en metodutvecklingskurs, vilket innebär att syftet är att arbeta fram ett sätt att kunna genomföra filmkurser som är öppna för alla på riktigt – oavsett sexualitet, funktion, bakgrund eller kön. Den är kostnadsfri för dig som deltagare, men istället får du ge dina synpunkter och idéer kring hur kursen genomförs. Utvärdering sker löpande under kursen och avslutas med en övergripande diskussion om vad som varit bra och vad som kan bli bättre.

Gå in på http://www.kulturungdom.se/utopia för att läsa mer om hur du anmäler dig. Där kan du även läsa om våra andra roliga kurser.

Hoppas att du hittar något du gillar!

/Utopia

Om Sofia Jönsson:
Musikintresserad tjej som jobbar med projektet Utopia.