funktionshinder.se logotyp

 

Några deltagare på muskelträffen samlade runt ett bord.
Muskelträffen på Sommarsol.

Reseskildring av: Jörgen Dunér
Publicerad: 2006-07-15

Så var det då äntligen lördagen den 17:e juni och dags för Muskelträffen på Sommarsol som Lotta och Peet hade tagit initiativet till.

Träffen började egentligen redan klockan 10 på förmiddagen, men eftersom jag inte orkade stiga upp VÄLDIGT tidigt och dessutom hade 1,5 timmes resa till Sommarsol så var jag på plats först klockan 11. Jag fick kortfattat presentera mig med namn, ålder och vad jag har för rörelsehinder. Innan jag kom hade övriga deltagare också presenterat sig och Ninnie och Stefan hade även berättat lite om bakgrunden till muskelsjuk.se och om tankarna med funktionshinder.se. När jag hade presenterat mig så var det en stund kvar till lunchen och vi fick nu göra vad vi ville. Direkt fick jag en liten vinkning från Terinon som ungefär betydde ”Kom och prata med mig”, Innan träffen hade vi chatat ganska mycket på MSN, och nu fick vi äntligen träffas på riktigt. Jag, Terinon och Esmeralda pratade en liten stund och hälsade även på några av de andra deltagarna. Terinon och Esmeralda passade dessutom på att förse sig med varsin rejäl laddning visitkort för funktionshinder.se. Efter en liten stund bestämde jag och Esmeralda oss för att gå en liten rundtur på anläggningen tillsammans med Lotta. Vi hann dock bara ut till poolområdet innan vi började prata om en massa annat, så vi hann inte se hela anläggningen innan det var dags för lunch.

Lunchen, som bestod av bakad potatis med skagenröra och ostbricka efter, var mycket god och med trevligt sällskap. Jag satt bland annat tillsammans med Esmeralda som jag kände sedan tidigare.

Live-forum
Efter lunchen var det så dags att dra i gång de ”forum live” som vi skulle ägna eftermiddagen åt. Det fanns 4 olika forum (hälsa, hjälpmedel, personlig assistans samt semester/fritid) att välja mellan och man fick lov att byta grupp precis som man ville. Jag valde hjälpmedelsforumet och blev kvar i samma grupp hela eftermiddagen. Det blev kanske inte direkt så mycket diskussioner kring just hjälpmedel utan vi kom in på mycket andra spår också såsom problem med sjukvården, men vi hade en mycket trevlig eftermiddag och timmarna fram till middagen försvann nästan lite för fort. Innan middagen var vi ett par stycken som dessutom hann med att snacka om mässor för handikappanpassade bilar.

Till middag fick vi skinkstek med potatis och Hovdessert (marrängsviss) till efterrätt. Vid det här laget hade man lärt känna de andra deltagarna lite bättre, så samtalen runt middagsborden var uppsluppna och skratten många. Själv satt jag tillsammans med Ninnie, Stefan, KarinSch och hennes sambo och vi pratade om allt från vin till fadäser på semesterresor. Middagen var, precis som lunchen, mycket god och nu passade jag och Ninnie dessutom på att ta ett glas vin till maten. Plötsligt upptäckte vi att vi vid vårt bord var de enda som var kvar i matsalen samtidigt som någon av de andra deltagarna kom och letade efter oss eftersom nästan alla nu var samlade på ett annat ställe. Vi bröt upp från middagsbordet och begav oss till den nya samlingsplatsen. Jag kom ganska snart till att börja prata med Terinon, Peet och Sammy och sedan satt vi och pratade resten av kvällen tills det var tid att åka hem. Tyvärr började en äldre man spela ganska hemsk musik så deltagarna på Muskelträffen försvann på olika håll, så det var svårt att säga hej då till alla innan man åkte hem. Jag, Terinon, Peet och Sammy hann också med att gå ut och titta på Peets och Sammys anpassade bilar vilket var mycket intressant. Klockan 22:30 bestämde jag mig för att åka hem, men jag kunde mycket väl ha stannat en stund till. Jag har i efterhand hört att några satt kvar åtminstone till midnatt.

Så här till sist vill jag passa på att tacka alla deltagare för en mycket trevlig dag och ett extra tack till Lotta och Peet som höll i trådarna. Vi ses på nästa träff!

Faktaruta:
Sommarsol: http://www.sommarsol.se

Om Jörgen Dunér:
Jörgen är en glad prick som bor på en gård i södra Skåne.