Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Livihop Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 

 

Trappa.

Svårigheter att välja.

Krönika av: Ante Blomberg
Publicerad: 2006-08-23

Såhär i valtider kan man inte låta bli att fundera. Inte så mycket på vad jag skall välja för parti, utan problemet i att välja.

Nu antar jag att du inte riktigt förstår vad jag menar. Men låt mig säga såhär: Problemet ligger inte i själva valet av parti utan i svårigheten att överhuvudtaget ta sig in i vallokalen. Visst kan man poströsta men liksom alla andra har jag faktiskt känt en viss förtjusning i att få gå dit rent fysiskt. Återigen dyker detta problem upp i att man inte vill ha en specialväg utan helt enkelt vill räknas som en helt vanlig medborgare. Svårare än så är det inte.

Förra gången det ovanligt lätt att bestämma mig för vilket parti jag skulle välja, vilket andra år har varit svårt eftersom jag inte riktigt trott på partiformen och därigenom inte heller på riksdags- och regeringsformen. Men som sagt, nu var jag alltså på väg till vallokalen. Väl framme frågade jag partirepresentanterna om det fanns någon hiss eftersom det var trappor på byggnaden. Förra gången var hissen låst och ingen nyckel fanns. Vaktmästare tillkallades och under långa förklaringar där han talade om att den förra besökaren fastnat i hissen, fick jag komma upp i vallokalen. Olika distrikt hade olika rum och jag undrade i mitt stilla sinne hur jag skulle nå upp till valbåset, eller överhuvudtaget få plats bakom ett. Men se där fanns ett i lagom höjd!

Nåväl, själva valet skedde ganska fort utan några konstigheter eller problem, men känslan från förra gången satt fortfarande i då jag lämnade lokalen.

Vädret den gången var inte speciellt trevligt, utan kallt och ruggigt. Och med andra medborgares sympatier fick jag en känsla av att inte riktigt vara delaktig. Jag fick lov att rösta ute på trottoaren.

- Det är för djävligt att det skall behöva vara såhär i en demokrati, utbrast en egen företagare med välsittande kostym.

Jag höll faktiskt med honom, och återigen fick jag spela rollen av en "nästan medborgare", som återigen kom nästan ända fram. Så är det ofta tycker jag, att man som rörelsehindrad når nästan ända fram. Lite av att "du får vara med –fast bara lite".

Om Ante Blomberg:
Tvåbarnsfarsa med förflutet som punkare och anarkist. Intresserad av rockabillykulturen, drömtydning, tarot m.m.


Skriv ut texten Skriv ut Tipsa en vän om denna text Tipsa en vänRubrik: Bra skrivet
Kommentar:
För mig är handikapppolitiken en viktig valfråga.
Som vanligt nämns den knappt av vissa pertier.

Inskickat 2006-08-24 Kl 13:16 av:Berghman
Rubrik: Skakar skallen
Kommentar:
Undrar om åren fram till 2010 ska bli dubbelt så
långa (24 månader?) så lokaler, torg etc hinner
bli tillgängligt?

Inskickat 2006-08-23 Kl 13:33 av:Morticia

 

Artikelpush, rubriklogo

Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk – tio år senare
Livet fullt ut!
Inbjudan till konferens 12-13 mars 2016 på temat Livet fullt ut!
Läs mer--> 4373 läsare


Anneli signerar en bok.
Vilma och Loppan, böcker att känna igen sig i!
- Jag har alltid tyckt om att skriva och när barnen var små gjorde jag ofta berättelser för dem u...
Läs mer--> 13369 läsare


Vad hände sedan?
I januari kommer den, "Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - tio år senare"!
Läs mer--> 5986 läsare


Spännband
Privatisering, till vilket pris?
Sambandscentralen för färdtjänsten i Stockholm ska försvinna. Nu ska man ringa till de enskilda f...
Läs mer--> 14474 läsare


Kemiska flaskor.
Personlig assistans utan personkemi.
Du verkar vara bra,
men någonting är inte som det ska.
Det går inte att ta på,
något har gått ...
Läs mer--> 11939 läsare

 

© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh