Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Atlas Assistans AB Besök Livihop Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 
Funktionshinderrelaterat
Om funktionshinder.se (2833 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Önskar ett klargörande av Admin
Av: G-man 2009-02-04 Kl 01:26
huvudinlägg

I tråden Nya medlemsprofilen, kom med idéer! Skrev Admin följande:

Admin skrev:
(Vi administratörer har en hel del tankar och idéer men är lite försiktiga med att lägga ut för mycket information här. Detta eftersom det finns en del "snokare" där ute som stjäl material till andra sajter. Nej-smiley, med tummen ner Trist - men sant!)


http://www.funktionshinder.se/index.php?Zm9yY2Vfc2
lkYT1abTl5ZFcwdWNHaHdQMW96U2pGalNFRTVZbE5hZVUxVU1I
cE5hbWR0WVROU2JsQlVSWGc9


För det första så förstår jag inte riktigt vitsen med att admin överhuvudtaget väljer att nämna detta, men när forumansvariga nu ändå väljer att släppa anden ur flaskan på det här sättet så tycker jag att ni även bör nämna vilka som ni anser snor material ifrån er.

När admin officiellt uttalar kritik på det här sättet så sprider ni ju samtidigt också skit på en mängd forum som är helt oskyldiga till dylika påhopp. Har ni nu sagt A tycker jag att ni också ska säga B för att alla oskyldiga ej ska bli utsatta för otrevliga spekulationer. Vem anser ni stjäl material till andra sajter? Vilka sajter handlar det om? Och vad för sorts material handlar det om? Är det egenproducerat material ni hävdar copyright på tycker jag att ni ska polisanmäla det. När Admin uttrycker sig på detta sätt kan vissa personer tyvärr dra slutsatser som är väldigt långt ifrån sanningen.

Redigerat 2009-02-04 02:40

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Önskar ett klargörande av Admin
Av: Foa 2009-02-04 Kl 07:57
 

Jag fick också liknande tankar som G-man då jag läste tråden.
Kan Admin förklara lite vad som är problemet?
Jag har en del forum.. är jag inblandad i snokandet? Och hur då?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Önskar ett klargörande av Admin
Av: Admin 2009-02-04 Kl 12:08
 

På en annan sajt, så valde man att sno våra forumkategorier rakt av, AssistansTjänsten döptes om och lades upp till en egen grej, Shoppen efterapades osv. Vi kan göra listan lång men det finns ingen anledning.
Vi kontaktade ansvarige för den sajten, och vissa erkännanden gjordes och det som tagits rakt av härifrån redigerades. Så den som inte blivit kontatad behöver inte oroa sig. Glad smiley

Anledningen till att vi tog upp det var att förklara för er varför vi inte längre stolpar upp vad vi kommer att göra med FH. Vi vågar inte, helt enkelt...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Önskar ett klargörande av Admin
Av: Foa 2009-02-04 Kl 12:47
 

Admin skrevOsäker smileyå den som inte blivit kontatad behöver inte oroa sig. Glad smiley

Va bra! Och tack för förklaringen


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Önskar ett klargörande av Admin
Av: G-man 2009-02-04 Kl 12:55
 

Det där med "shoppen" kan om möjligt eliminera vissa forum, annars så är det ju fortfarnade fritt fram för otrevliga och onödiga spekulationer bland tredje part. Personligen känner jag dock inte ens till något annat forum med en shop.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Önskar ett klargörande av Admin
Av: DodeN 2009-02-04 Kl 12:58
 

Om man söker lite i ämnet här så finns det flera trådar som avhandlar vad som hänt tidigare...

Men om man är en av dessa "spioner" så är man väl medveten om det, för det har som sagt varit diskussioner om detta tidigare.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: G-man 2009-02-04 Kl 01:16
huvudinlägg

Jag har ett förslag till förändring, och tror jag även förbättring, på detta forum.

Jag värnar absolut möjligheten för en individ att ställa frågor anonymt på olika internetforum. Eller rätten att svara anonymt på konkreta frågor. Man kanske helt enkelt inte vill avslöja att personen som vanligvis gömmer sig bakom signaturen "Karlssonskan på taket" av en viss orsak är expert inom ett visst område. Möjligheten till anonymitet är i dylika fall en funktion som måste få finnas.

Men jag kan ärligt talat inte se vitsen med att man ska kunna få komma med olika former av irrelevanta tramsinlägg och kränkande kritik såsom anonym skribent? Vill man inte stå för en viss kritik tycker jag att man i de absolut flesta fallen bör hålla kritiken för sig själv. Dyngspridare är bra att ha på åkrar, men absolut inte på internetforum. Visst, diskussionen kan dra igång om det sprids skit, men ärligt talat så blir det mest bara en massa oönskat ogräs som dränkar de inlägg som faktiskt är intressanta och givande att läsa. På detta forum förekommer det tyvärr ganska ofta att personer utnyttjar möjligheter till tillfällig anonymitet till att framföra ofta nedvärderande och provocerande kommentarer som de uppenbart inte vill ha förknippade med sitt ordinarie alias. Jag anser att dylikt missbruk av en så viktig funktion borde förbjudas.

Dyligt skitsnack genererar ofta otrevlig stämning på forumet och inte sällan så förstörs det som annars kunnat bli en intressant och givande diskussion. Detta leder i slutändan tyvärr till att hela forumets rykte dras ner i skiten. Man orkar helt enkelt till slut inte läsa igenom trådar som fylls med allsköns anonyma påhopp. Sakfrågan lämnas obesvarad och trådarna blir nerlusade av skitsnack som anonyma skribenter uppenbarligen skäms för att ha förknippat med sitt ordinarie alias. Jag hävdar att de skribenter som missbrukar denna funktion långsamt men säkert förstör det här forumet och förminskar möjligheten för det här forumet att anta rollen som en aktiv distributör av relevant information. Så varför ska det vara tillåtet att denna annars så viktiga anonymitetsfunktion ska få missbrukas på ett sådant sätt? Varför tillåter forumet något som skadar forumet? Nä, ta bort den fria rätten till anonymitet i alla situationer och skitsnacket skulle minska drastiskt då många av dyngspridarna aldrig skulle vilja att deras kommentarer kopplas samman med deras ordinarie alias.

Visst, jag skriver själv under ett alias. (Något som är ett måste med tanke på respekten för andras rätt till sekretess.) Men på de olika forum där jag deltar är mitt alias å andra sidan betydligt mycket mer känt än mitt verkliga namn. Skulle jag vara uttalat taskig på ett forum är detta något som även borde vara kopplat till mitt alias. Jag tycker att alla har rätt att veta om det är signaturen G-man som attackerar någons ståndpunkt eller ej. Jag skulle ärligt talat skämmas om jag använda en anonymitetsfunktion för att komma med personliga påhopp. Jag förstår faktiskt inte hur de som agerar på detta sätt är funtade.

Detta forum eftersträvar att erbjuda en nyanserad sajt som håller koll på situationen för personer med funktionshinder i dagens samhälle. Ett behjärtansvärt mål som jag själv försöker att bidra till. Jag anser däremot att dagens fria möjlighet att posta "alias-anonymt" om precis vad som helst skadar alla parter. Anonymitet leder tyvärr ofta till ansvarslöshet.

För övrigt så måste jag få säga att om man nu i praktiken ändå alltid kan posta helt anonymt i tråd efter tråd så förstår jag faktiskt inte riktigt vitsen med att man måste registrera sig som medlem här innan man börjar posta ... ? Varför inte bara låta alla posta helt fritt utan medlemskap? Det är ju ändå inte ett eventuellt alias som spärras vid regelbrott, utan IP-numret. Vill man som skribent sen skriva under en viss signatur så gör man det.

Det här forumet har chansen att bidra med mycket positivt för många olika personer och jag vill därför verkligen att det ska gå bra för det här forumet! (Därav detta inlägg.) Jag ser dock tyvärr inte hur det målet ska kunna uppnås när skribenter anonymt kan slänga in skit i trådarna hur som helst.

För forumets skull så vädjar jag till forumansvariga att begränsa rätten till "alias-anonyma" inlägg. Ett minimum när det gäller anständighet borde i alla fall vara att anonyma inlägg som kritiserar ska tillföra den aktuella diskussionen någon form av konstruktiv kritik. Jag tror att få deltagare på detta forum skulle protestera mot en sådan regel.

Tack för ordet,
G-man

Redigerat 2009-02-04 02:33

Redigerat 2009-02-04 11:09

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Sunshine 2009-02-04 Kl 08:44
 

G-man, jag är på din sida i denna fråga. Det har varit väl många spydiga och tykna inlägg av Anonyma.

Redigerat 2009-02-04 09:08


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-04 Kl 08:50
 

Sunshine skrev:
G-man, jag är på din sida i denna fråga. Det har varit väl många spydiga och tykna inlägg ab Anonyma.


Här är en till som håller med Er två


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Moon 2009-02-04 Kl 12:43
 

G-man skrev: "Dyligt skitsnack genererar ofta otrevlig stämning på forumet och inte sällan så förstörs det som annars kunnat bli en intressant och givande diskussion. Detta leder i slutändan tyvärr till att hela forumets rykte dras ner i skiten. Man orkar helt enkelt till slut inte läsa igenom trådar som fylls med allsköns anonyma påhopp. Sakfrågan lämnas obesvarad och trådarna blir nerlusade av skitsnack som anonyma skribenter uppenbarligen skäms för att ha förknippat med sitt ordinarie alias."

Jag håller som de flesta redan vet med om detta och det är skrutt när man använder anonymfunktionen bara för att kunna vara oförskämd. Illamående smiley Skall funktionen öht vara kvar så ligger det ett ansvar på den som väljer att vara anonym att hålla en korrekt ton i debatten. Förstår man inte det själv (vilket ju uppenbart en del inte gör) bör admin upplysa om detta på ett kraftfullt sätt så att de som använder funktionen på det sättet det är tänkt (pinsamma frågor etc) fortfarande kan gör detta.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Admin 2009-02-04 Kl 17:18
 

Vi håller med om att det är ett problem när anonymfunktionen missbrukas här i forumet.
Funktionen kommer aldrig tas bort, eftersom det egentliga syftet med funktionen väger så tungt.
Däremot tänker vi skärpa kontrollen av hur anonymfunktionen används.

Vi administratörer avgör om en anonym avsändare har gjort sig skyldig till någon form av regelbrott.
I det fallet är man inte längre anonym inför administrationen.
Vi skickar ett varningsmail, med det aktuella inlägget bifogat, där vi motiverar varningen och hur allvarligt vi ser på regelbrottet.
Efter ett visst antal varningar (eller i vissa fall endast en varning, beroende på hur allvarligt vi ser på regelbrottet) stängs anonymfunktionen av för anvädaren under en viss tid, eller tills vidare om det är befogat.

Även om man låter sitt användarnamn vara synligt när man postar inlägg så är det självklart inte OK att begå regelbrott. Vi kommer även bli strängare när det gäller att utfärda varningar till icke anonyma avsändare som inte håller sig till reglerna.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Anonym[1] 2009-02-05 Kl 05:49
 

Admin skrev:
Även om man låter sitt användarnamn vara synligt när man postar inlägg så är det självklart inte OK att begå regelbrott. Vi kommer även bli strängare när det gäller att utfärda varningar till icke anonyma avsändare som inte håller sig till reglerna.Precis, det finns många som beter sig otrevligt även med sitt användarnamn. Och eftersom en hel del av er som är kritiska till Anonym-funktionen är lika anonyma för oss som inte känner er i riktiga livet,
så är det bullshit att ni skulle vara "mer rakryggade".
Era alias säger inte mig ett skit om vilka ni verkligen är.
Den dagen ni lägger upp bilder på er själva, eller skriver ut era riktiga namn, då kanske också de anonyma inläggen minskar.

Jag köper inte argumentet att ni, genom att använda ert alias istället för Anonym-funktionen, skulle vara mindre anonyma.
Era alias säger mig ingenting.
Jag vet lika lite vilka ni är ändå.

Helt okej däremot, att Admin kan se vem som postat anonymt,
det är bra om någon skriver något som bryter mot reglerna.

Å andra sidan är det inte Admin som står för några otrevligheter och onyanserade påhopp. Det gör däremot många andra -- såväl Anonyma som de som använder samma alias hela tiden.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-05 Kl 07:56
 

Anonym 1 skrev:

Era alias säger inte mig ett skit om vilka ni verkligen är.

Då måste du ha dåligt minne.. från inlägg till inlägg från mig Foa t.ex.
Du kan avläsa vem jag är efter ett tag.. precis som du kan avläsa andra människor hur dom är då du ser dom, känner dom och så vidare.. du kan till slut avge ett omdöme.
Men det kan man absolut inte med dig t.ex. som uppträder anonymt "ostädat" och "mer rakryggad" då du använder ditt alias.. anonyma inlägg bör godkännas av admin. Då blir det ordning.. tror inte att antalet anonyma inlägg blir så många ifall man räknar dom som verkligen behöver vara anonyma.. så inget större jobb för admin


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Moon 2009-02-05 Kl 08:36
 

Anonym skrev:
Precis, det finns många som beter sig otrevligt även med sitt användarnamn. Och eftersom en hel del av er som är kritiska till Anonym-funktionen är lika anonyma för oss som inte känner er i riktiga livet,
så är det bullshit att ni skulle vara "mer rakryggade".
Era alias säger inte mig ett skit om vilka ni verkligen är.
Den dagen ni lägger upp bilder på er själva, eller skriver ut era riktiga namn, då kanske också de anonyma inläggen minskar.

Jag köper inte argumentet att ni, genom att använda ert alias istället för Anonym-funktionen, skulle vara mindre anonyma.
Era alias säger mig ingenting.
Jag vet lika lite vilka ni är ändå.

Helt okej däremot, att Admin kan se vem som postat anonymt,
det är bra om någon skriver något som bryter mot reglerna.

Å andra sidan är det inte Admin som står för några otrevligheter och onyanserade påhopp. Det gör däremot många andra -- såväl Anonyma som de som använder samma alias hela tiden.


Självklart får du det bemötande som du förtjänar för det är få inlägg som just du skriver som "Anonym" som inte är oförskämda och förolämpande. Andra kan hantera anonym-funktionen men du har uppenbara problem.

Precis som Foa skriver, så är de flesta av oss anonyma för varandra på så sätt att vi inte har namn, ansikte och bostadsort men ..... jag vet när det är Foa som skriver snälla eller dumma saker till/om mig och kan på så sätt bilda mig en uppfattning om hans alias. Likadant vet ni vad jag som Moon står för. När man gömmer sig bakom en anonymknapp vet jag inte vem som skriver dessa tyvärr ofta elakheter.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-05 Kl 08:51
 

Moon skrev:Likadant vet ni vad jag som Moon står för.

Sedan så har man då detta med att folk kan skicka privata mail till mig.. då vill jag i alla fall kunna ge mitt rätta namn och bostadsort och även där skriva och kommentera och då bör även den biten passa in i det uppförande jag har som alias Foa.
Att ha möjligheten att vara anonym är bra men inte missbrukan.. missbruk är inte bra för läsaren av inlägget eller för den som lyckades missbruka funktionen.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Moon 2009-02-05 Kl 09:13
 

Foa skrev:
....
Att ha möjligheten att vara anonym är bra men inte missbrukan.. missbruk är inte bra för läsaren av inlägget eller för den som lyckades missbruka funktionen.


Håller med! Om man skall dra in moral i det hela så är det svårt att upprätthålla en god moral när som ovan Anonymskribent väljer att vara mkt mkt tråkig i sina anonyminlägg. Vi som läser blir arga och det kan inte heller vara bra för dig själv som skriver att tillåta dig att vara så elak. Diskussionen ballar ut, som G-man så bra skrev i inledningen. Du kan ju faktiskt kontrollera dig bättre när du skriver under ditt vanliga nick. Då fungerar impuskontrollen. Mitt förslag är att admin tar bort möjligheten för just dig att vara anonym på studs så har vi kommit en bra bit på väg när det gäller detta problem.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-05 Kl 09:44
 

Moon skrev:
Mitt förslag är att admin tar bort möjligheten för just dig att vara anonym på studs så har vi kommit en bra bit på väg när det gäller detta problem.

Ja det var ett bra förslag.. missbrukare blir fråntagen rätten en månad eller två


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Admin 2009-02-05 Kl 10:08
 

Foa skrev:
anonyma inlägg bör godkännas av admin. Då blir det ordning.. tror inte att antalet anonyma inlägg blir så många ifall man räknar dom som verkligen behöver vara anonyma.. så inget större jobb för admin


Menar du att anonyma inlägg skall gå via oss i admin innan de publiceras, eller hur ser din lösning ut?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-05 Kl 10:19
 

Admin skrev:
Menar du att anonyma inlägg skall gå via oss i admin innan de publiceras, eller hur ser din lösning ut?


Ja varför inte på prov.
Du vet inte förrän du provat åt vilket håll det lutar, ocj skulle det visa sig att det blir för mycket jobb, så kan du återgå till som det nu är.
Jag tror att anonyma tänker både en och två gånger ifall inlägget går via admin.
Problemet är väl kanske att jag Foa har ett anonymt inlägg jag vill skicka.. inlägg som faktiskt har ett befogande.. att det inte är anonymt gentemot admin som ser att jag som vill vara anonym är Foa. Men admin får väl ha tystnadsplikt..
Ja något åt det hållet..
Admin måste ju hur som helst kolla anonyma inlägg och plocka bort vad jag förstår olämpligt.. men då är det liksom försent.. jag som läser allt sekunden efter det är skrivet hinner se alla dumheter. hi hi
Säg nu inte att jag ska minska min snabbhet eller sluta läsa.. fh.se är ju mitt liv..
"Ja se karlar, de e ju mitt liv!" se en sångerska jag beundrar... Monica ni vet... Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: DodeN 2009-02-05 Kl 14:21
 

näe att admin ska godkänna innan tror jag inte är en bra idee, då blir det mer jobb för de som redan har att göra och om man vill fråga något känsligt så är det inte kul att vänta länge.

Tror mer på att man ska anmäla inlägg där anonymknappen använts på fel sätt så admin i efterhand kan påtala detta för den som det berör. Känns som om det är ett fåtal personer som använder knappen lite väl mycket kanske.

Att man är tydligare med vad som kan räknas till känsligt eller inte, skulle jag göra ett anonymt inlägg och någon inte håller med så är det helt ok att argumentera för varför med admin. Alla här har inte helt koll på när den bör användas och inte.

Sen kan olika saker vara olika känsliga för oss alla och det är därför jag tycker man ska ha en chans att förklara varför om den används mycket av en medlem, men att det så fort det blir påhopp ska resultera i något mer än en fråga.

För möjligheten är så värdefull, även om många kanske ser vem det är som skriver så kanske inte nya eller folk som googlar ser det. Att ni här inne vet när jag skriver eller inte gör oftast inte så mycket men det finns andra som inte behöver veta alla gånger.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-05 Kl 14:52
 

DodeN skrev:
Tror mer på att man ska anmäla inlägg där anonymknappen använts på fel sätt så admin i efterhand kan påtala detta för den som det berör. Känns som om det är ett fåtal personer som använder knappen lite väl mycket kanske.


Aj.. den knappen har jag totalt glömt.. va bra.. om admin inte antar min fina förslag då ska jag trycka på den där x%&#! knappen och samtidigt skriva skriva ett inlägg.. de va ja som tröck!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Admin 2009-02-05 Kl 20:02
 

Vi borde kanske poängtera att alla anonyma avsändare självklart är anonyma även inför oss administratörer, tills vi får en anledning att aktivt kontrollera avsändaren (som t.ex. vid regelbrott).
Så länge man har "rent mjöl i påsen" behöver man alltså inte oroa sig för att någon annan över huvud taget än man själv vet vem man är, så man kan lugnt posta inlägg med känsligt innehåll anonymt.

I de fall då vi ändå måste kontrollera en anonym avsändare så hanteras det hela diskret för att ingen ska känna sig "uthängd" eller övervakad.

Admin måste ju hur som helst kolla anonyma inlägg och plocka bort vad jag förstår olämpligt.. men då är det liksom försent.. jag som läser allt sekunden efter det är skrivet hinner se alla dumheter. hi hi
Säg nu inte att jag ska minska min snabbhet eller sluta läsa.. fh.se är ju mitt liv..


Ni som är väldigt snabba med att läsa och därför ser allting får väldigt gärna använda anmälningsknappen för att uppmärksamma oss på vissa inlägg och motivera varför ni anmäler inlägget.
Det kan ju faktiskt vara så att ni uppfattar något som stötande utifrån en annan synvinkel som vi annars hade missat.
I så fall tar vi en närmare titt och avgör därefter vad som bör göras, om något ska göras, eller om det är läge att kontrollera en viss avsändare.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Mizhou 2009-02-06 Kl 04:27
 

Anonym skrev:
...
Och eftersom en hel del av er som är kritiska till Anonym-funktionen är lika anonyma för oss som inte känner er i riktiga livet,
...
Era alias säger inte mig ett skit om vilka ni verkligen är.
...
Jag köper inte argumentet att ni, genom att använda ert alias istället för Anonym-funktionen, skulle vara mindre anonyma.
Era alias säger mig ingenting.
Jag vet lika lite vilka ni är ändå.


Om du nu anser att alla är lika anonyma, så kan du väl bara registrera ytterligare ett nick, och posta under det, istället för att vara helt anonym. Det är ju ändå ingen som vet vem som döljer sig bakom det nicket.

Jag håller med om det du skriver ovan, och förstår inte alls varför det ska finnas en anonym-funktion. Själv har jag i och för sig registrerat mig med ett nick, men mitt riktiga namn står i min presentation. Jag har själv valt att skriva mitt namn där. De som inte vill framträda med namn behöver ju inte skriva det i sin presentation, och då är de ju anonyma för alla oss andra.

Anledningen till att jag är emot anonymfunktionen är följande.
Flera gånger har anonyma personer ställt frågor, som jag skulle kunna besvara, men där jag avstått. Anledningen till att den anonyme ställer en fråga anonymt är kanske för att personen tycker att den är känslig. Det kan t.ex röra dennes funktionshinder, och att jag har erfarenhet av detta pga att jag själv har samma funktionshinder. Eftersom frågan är känslig så kan ju även svaret vara det, och i dessa fall skulle jag hellre välja att besvara frågan via ett privat meddelande till frågeställaren, vilket inte går då personen är anonym. Istället uteblir svaret, och frågeställaren får inget svar från någon alls.

Om det nu är så att man registrerat sig med sitt riktiga namn på forumet, och vill vara mer anonym när man ställer en viss fråga, så är det bättre att registrera sig en gång till, men med ett nick, så blir man ju mer anonym. Logga in med detta nick och ställ er känsliga fråga, och logga in med det vanliga namnet annars.

Glöm inte att kolla om ni har fått privata meddelanden från mig till det anonyma nicket bara. Annars får ni ju inte era frågor besvarade alls.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: DodeN 2009-02-06 Kl 11:56
 

fast om man vill skicka pm till någon så läser man det lätt genom att skriva det i tråden så kan den anonyme välja att pma tillbaka eller inte.

Ibland är frågor känsliga så man inte vill att hela världen ska kunna läsa. Själv använder jag samma nick här som på andra ställen och googlar man får man upp det som skrivs. Att skapa fler användare är något som admin på diverse forum inte gillar, vet inte om det tar upp en massa plats i databaserna eller vad det är.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Admin 2009-02-06 Kl 12:44
 

Ur reglerna, vilka man godkänner genom medlemskap:

§ 1 – Generellt.

8. Endast ett medlemsnamn per person tillåts.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: G-man 2009-02-06 Kl 13:02
 

Admin skrev:
Ur reglerna, vilka man godkänner genom medlemskap:

§ 1 – Generellt.

8. Endast ett medlemsnamn per person tillåts.


Förslag:


Tillåt fler medlemskap men förbjud att personer diskuterar med sig själva i trådarna eller att Alias 1 på något sätt stödjer Alias 2's ståndpunkt.


Man kan ju inte i trådanra uppmana till att ta enskild kontakt via PM eftersom man ju då ändå röjer sin identitet. Vilket ju är huvudanledningen till att man överhuvudtaget väljer att ställa känsliga frågor anonymt.

Om jag skulle välja att ställa en fråga anonymt på forumet varför skulle jag då sen vilja diskutera samma fråga med "DodeN" såsom G-man via PM? Då är jag ju inte längre anonym. Anonymitetsfunktionen som den fungerar idag begränsar ju möjligheten att få bra svar på känsliga frågor.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: DodeN 2009-02-06 Kl 13:16
 

Men hur ska admin kunna ha koll på villka användare som är samma?

Finns ju redan idag fler som delar ip-nummer så enbart gå på det skulle inte fungera.

Och visst kan man röja sin identitet även om man vill vara anonym. Det är en stor skillnad i alla fall för mig att skriva om något känsligt på forumet anonymt som jag inte vill att hela världen ska veta att det är jag jämfört med att sen prata om det med någon via mail.

Jag har gjort så flera gånger att folk som svarat mig i anonymtrådar har jag pm:at för att ställa fler frågor, kanske sådant som kan kännas personligt för bägge. Att röja sig för en eller ett fåtal är stor skillnad mot att skriva om känsliga saker som hela världen kan se.

Som sagt googlar man så får man upp trådarna här utan att behöva regga sig, så för mig är det skillnad att prata öppet och sen via mail. Självklart gäller det inte allt men mycket ändå. Jag har lärt mig villka jag här kan lita på att man inte berättar att jag är jag osv.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Anonym[1] 2009-02-06 Kl 18:51
 

G-man skrev:
Om jag skulle välja att ställa en fråga anonymt på forumet varför skulle jag då sen vilja diskutera samma fråga med "DodeN" såsom G-man via PM? Då är jag ju inte längre anonym.Det kanske finns ett antal personer som man inte vill diskutera med.
Kanske är det ett fåtal personer som gör att man vill göra anonyma inlägg.
Rent hypotetiskt kanske det är 4 personer som man vill undvika diskussion med,
men man har ingenting emot att diskutera saken med alla andra hundratals medlemmar.

Jag skriver inte anonyma inlägg för att jag vill fråga om något känsligt.
Jag gör det för att slippa diskutera med vissa personer.

Alltså skiter jag egentligen i om Anonym-funktionen finns eller inte.
Det jag egentligen vill ha, är en funktion som heter "Hindra följande medlemmar från att kunna se mina inlägg överhuvudtaget".
Men det är säkert krångligt att ordna en sådan funktion,
och det är absolut ingenting som jag ens skulle föreslå.

Alltså är Anonym-funktionen ett enkelt sätt att skapa distans till medlemmar man inte vill prata med.

Det finns många skäl till att vilja använda Anonym-funktionen.
Det behöver inte alls handla om att diskussionen är känslig.

De allra flesta inlägg som görs anonymt
- är inte ett dugg otrevligare än de som görs med alias
- bryter inte mot några forumregler


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-06 Kl 19:21
 

Anonym 1 skrev:
Jag skriver inte anonyma inlägg för att jag vill fråga om något känsligt.
Jag gör det för att slippa diskutera med vissa personer.

Ja det var nått jag aldrig tänkt på...
Men går det inte lika bra att enbart ignorera den man inte vill diskutera med? För det gör du ju anonymt också.. som nu.. kommenterar du inte mig så ignorerar du mig.. eller du vill slippa mig.
Eller är det PM du vill slippa från mig?

Nu måste jag in och editera mitt inlägg:
Varför inte en funktion där jag Foa ogillar att prata med G-man.. På min personliga sida kan jag dolt skriva in att G-man vill jag inte ska kommentera mig.. så när G-man försöker att kommentera min tråd då blir han så glad så glad.

Redigerat 2009-02-06 19:26


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Moon 2009-02-06 Kl 19:44
 

Anonym skrev:
...

Jag skriver inte anonyma inlägg för att jag vill fråga om något känsligt.
Jag gör det för att slippa diskutera med vissa personer.

...


Det låter oerhört långsökt och tillkrånglat. Enklare är ju att helt enkelt undvika att hamna i debatter med dessa/oss fyra personer.

Sedan kan jag ju inte låta bli att faschineras av att du kan hysa så starka känslor för några personer som diskuterar på ett forum. Själv brukar jag inte ens tänka på dig när du skriver under ditt vanliga nick eftersom du då flyter in i diskussionen men känner så väl igen dina "anonyma" inlägg som sällan innehåller något som för debatten vidare utan mest är aggressiva och mycket ologiska. Du kanske skulle må bättre av att slopa din anonym-roll.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: G-man 2009-02-06 Kl 19:48
 

Anonym skrev:
Jag skriver inte anonyma inlägg för att jag vill fråga om något känsligt.
Jag gör det för att slippa diskutera med vissa personer.Ursäkta men nu fattar jag ingenting.

På vilket sätt slipper du att diskutera med vissa personer genom att skriva anonymt?

Hur ska din anonymitet skydda dig från att enligt dig oönskade skribenter svarar på dina offentliga frågor?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Foa 2009-02-06 Kl 20:49
 

G-man skrev:

Hur ska din anonymitet skydda dig från att enligt dig oönskade skribenter svarar på dina offentliga frågor?


Ha ha.. skriver jag under Foa hoppar alla på mig.. skriver jag anonymt bryr sig ingen.. tror jag.
Varför sticker Foa så i ögonen på folk?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Mizhou 2009-02-06 Kl 23:21
 

Kanske för att FOA ligger bakom den kritiserade FRA-lagen Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Jack worm 2009-02-12 Kl 15:08
 

Varför inte följa ett annat forums initiativ, och VÄLJA vilka man vill läsa/besvara eller inte? Frågande smiley Vänner och Ovänner.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Reglera rätten till anonymitet
Av: Moon 2009-02-23 Kl 18:11
 

Jack worm skrev:
Varför inte följa ett annat forums initiativ, och VÄLJA vilka man vill läsa/besvara eller inte? Frågande smiley Vänner och Ovänner.


Nä, det låter väl tråkigt. Börja välja vänner och ovänner på ett diskussionsforum, näää.

Jag tycker att det ligger i hela grejen att på ett diskussionsforum med massa olika människor så kan man omöjligen tycka lika i allt. Det är ju det som för diskussionen framåt. Klarar man inte av att andra inte tycker som en själv och håller med hela tiden och inte klarar av att före en debatt så antingen får man väl jobba med sig själv eller inse att man inte klarar av sajten. Att göra sig själv osynlig för vissa tycker jag låter nästan lite konstigt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-02-03 Kl 14:01
huvudinlägg

Efter ombyggnaden av FH kommer såklart medlemsprofilerna att se annorlunda ut. (Medlemsprofil = den sida där var och en beskriver sig själv.)

Nu vill vi ha er hjälp!

Vad ska medlemsprofilen innehålla, alltså vad vill man veta om andra medlemmar? Vad kan man tänka sig att berätta för andra?

Vilken information kan vara relevant? Vad har just DU saknat när du söker efter andra medlemmar?

FH är absolut tänkt som en kontaktskapande sajt, men inte som en dejtingsajt. Alternativ som "civilstånd", "ögonfärg" mm känns alltså inte aktuellt.

(Vi administratörer har en hel del tankar och idéer men är lite försiktiga med att lägga ut för mycket information här. Detta eftersom det finns en del "snokare" där ute som stjäl material till andra sajter. Nej-smiley, med tummen ner Trist - men sant!)

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Garnet 2009-02-03 Kl 15:12
 

Jag tycker det är intressant att veta lite om varje persons fritidsintressen, musiksmak, favoritfilmer och om dom har djur och lite sådant allmänt.

Det är min personliga åsikt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: _Anna_ Elisabeth 2009-02-03 Kl 17:24
 

Garnet skrev:
Jag tycker det är intressant att veta lite om varje persons fritidsintressen, musiksmak, favoritfilmer och om dom har djur och lite sådant allmänt.

Det är min personliga åsikt.

Fritidsintressen okej, men det andra nja. Osäker smiley
Musik, film och djur är ju en typ av intressen så varför specificera? De som gillar musik, film och djur kan ju infoga det i sin kommentar, så slipper vi andra fylla i en massa fält med "Pass" till ingen nytta!! Cool smiley

Dessutom; ju fler fält desto större risk att folk tror att det är nån form av kontaktannons... Osäker smiley *hata*

// A E


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Moon 2009-02-03 Kl 17:49
 

Håller med. Låt det inte glida över i för mkt kontaktannons känsla. Gillar man någons stil här så kan man väl ta kontakt vare sig de gillar pudlar, Temiator 2 eller dansbandsmusik.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-02-03 Kl 17:58
 

_Anna_ Elisabeth skrev:
Dessutom; ju fler fält desto större risk att folk tror att det är nån form av kontaktannons... Osäker smiley *hata*


Det är just den "fällan" vi vill undvika, och därför ber vi er om hjälp.

Tack för hittills inkomna tips! Ros


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Anonym[1] 2009-02-03 Kl 18:47
 

Moon skrev:
Gillar man någons stil här så kan man väl ta kontakt vare sig de gillar pudlar, Temiator 2 eller dansbandsmusik.Folk musik- eller filmsmak kan vara en av många avgörande saker för någons stil.
Om jag tyckte att någon verkade ha en skön stil,
och personen visade sig gilla dansbandsmusik,
ja då skulle jag hellre låta bli att ta kontakt.

Att folk har möjlighet att fylla i såna saker behöver inte alls ge vibbar av kontaktannons.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Moon 2009-02-03 Kl 18:56
 

Anonym skrev:
Folk musik- eller filmsmak kan vara en av många avgörande saker för någons stil.
Om jag tyckte att någon verkade ha en skön stil,
och personen visade sig gilla dansbandsmusik,
ja då skulle jag hellre låta bli att ta kontakt.

Att folk har möjlighet att fylla i såna saker behöver inte alls ge vibbar av kontaktannons.


Det är säkert viktigt ... *host*

Nu syftade jag mer på om man gillade "någons stil" på forumen när det gäller tankar, åsikter, sätt att resonera, engagemang, ideologi då kan man ju ta kontakt oavsett om personen gillar hiphop eller eurodisco.

PS: När det gäller dig så måste jag erkänna ............ jag fullkomligt älskar dansbandsmusik ............... herregud vad jag bara äääälskar dansband!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Moon 2009-02-03 Kl 19:01
 

Admin skrev:
Det är just den "fällan" vi vill undvika, och därför ber vi er om hjälp.

Tack för hittills inkomna tips! Ros


Det kunde vara kul för intressepolitiksnördar som jag om man kunde läsa ut om medlemmarna här var engagerade i sådana frågor. Ointresserad, light eller heavy. Om man engagerar sig för t ex frågor rörande personlig assistans eller tillgänglighet. Det kan vara ett sätt att rekrytera hjälp när det gäller att skriva insändare, artiklar, föredrag etc. Själv har jag ju haft jättehjälp av denna site när det gäller att få bra föreläsare.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: _Anna_ Elisabeth 2009-02-03 Kl 19:02
 

Moon skrev:
Nu syftade jag mer på om man gillade "någons stil" på forumen när det gäller tankar, åsikter, sätt att resonera, engagemang, ideologi då kan man ju ta kontakt oavsett om personen gillar hiphop eller eurodisco.

Ja, vi är ju knappast här för att lyssna på radio ihop? *rolling eyes*

Men Moon, ratta du in P4 så tar jag en fransk webbradio istället! Tunguträckande smiley Om vi nu tvunget måste lyssna på något medan vi diskuterar?!

// A E


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-02-03 Kl 19:31
 

Moon skrev:
Det kunde vara kul för intressepolitiksnördar som jag om man kunde läsa ut om medlemmarna här var engagerade i sådana frågor. Ointresserad, light eller heavy. Om man engagerar sig för t ex frågor rörande personlig assistans eller tillgänglighet. Det kan vara ett sätt att rekrytera hjälp när det gäller att skriva insändare, artiklar, föredrag etc. Själv har jag ju haft jättehjälp av denna site när det gäller att få bra föreläsare.


Jättebra idé, Moon! Det antecknar vi... Ja-smiley, med tummen upp

I övrigt vill vi uppmana/be/vädja till alla om att skippa sarkasmer och gnabb och använda denna tråd till att hjälpa oss att göra medlemsprofilerna så bra som möjligt!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-02-23 Kl 15:17
 

Moon skrev:
Det kunde vara kul för intressepolitiksnördar som jag om man kunde läsa ut om medlemmarna här var engagerade i sådana frågor. Ointresserad, light eller heavy. Om man engagerar sig för t ex frågor rörande personlig assistans eller tillgänglighet.


Hur skulle man kunna formulera sig, så att man kan kryssa i ett av flera alternativ? Hjälp! Ros

Intressepolitiskt engagemang - inte alls, passivt, aktivt.

Personlig assistans/annan service - Är assberättigad, har hemtjänst, anhörig, är personal (blahablahha, får inte till det...).


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Moon 2009-02-23 Kl 15:45
 

Admin skrev:
Hur skulle man kunna formulera sig, så att man kan kryssa i ett av flera alternativ? Hjälp! Ros

Intressepolitiskt engagemang - inte alls, passivt, aktivt.

Personlig assistans/annan service - Är assberättigad, har hemtjänst, anhörig, är personal (blahablahha, får inte till det...).


Svårt att få det elegant i text ibland. Men ... det låter OK. Sorry har inget annat förslag. Någon annan?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Beorn 2009-02-27 Kl 15:01
 

Admin skrev:
Hur skulle man kunna formulera sig, så att man kan kryssa i ett av flera alternativ? Hjälp! Ros

Intressepolitiskt engagemang - inte alls, passivt, aktivt.

Personlig assistans/annan service - Är assberättigad, har hemtjänst, anhörig, är personal (blahablahha, får inte till det...).


Skulle man inte kunna ha en rullist där alla olika intresseområden som är intressanta finns med, så kan man välja ett antal. Typ som ni har nu med diagnoser.

Ett annat förslag som inte har med medlemsprofilen att göra; på startsidan skulle man kunna ha nån plats där man kan se rubriken på typ 5 senaste inläggen i forumet, oavsett kategori. Då ser man ju direkt att det är aktivitet.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-02-27 Kl 15:04
 

Beorn skrev:
Skulle man inte kunna ha en rullist där alla olika intresseområden som är intressanta finns med, så kan man välja ett antal. Typ som ni har nu med diagnoser.

Ett annat förslag som inte har med medlemsprofilen att göra; på startsidan skulle man kunna ha nån plats där man kan se rubriken på typ 5 senaste inläggen i forumet, oavsett kategori. Då ser man ju direkt att det är aktivitet.


Tack för idéer. Vilka intresseområden kan man tänka sig?

Ang startsidan så ska vi just starta en ny tråd. Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Beorn 2009-03-01 Kl 14:41
 

Admin skrev:
Tack för idéer. Vilka intresseområden kan man tänka sig?


Hjälpmedel
Hälsa
Intressepolitik
Tillgänglighet
Assistans
Resande
Idrott
Familjeliv
Filosofi

Finns säkert fler, utgick till stor del från vad som redan finns i forumet. Går nog att spån ihop en hel del.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-09-29 Kl 13:13
 

Admin skrev:
Personlig assistans/annan service - Är assberättigad, har hemtjänst, anhörig, är personal (blahablahha, får inte till det...).


Har fastnat lite här och vill höra vad ni medlemmar tycker... Är detta något som ska finnas med på medlemsprofilen? Och - hur kan man formulera detta? Om man har i åtanke att alla inte själva har fh utan kan vara anhöriga, personal osv.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Loulou 2009-10-26 Kl 01:23
 

Är det så viktigt att ha med Diagnos?
Jag har försökt att ta bort det på min sida, men fixar inte det. Jag anser inte att det är viktigt vilken diagnos jag har som går in på den här sidan. Huvudsaken att man är intresserad av det som man skriver om här.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-10-26 Kl 18:50
 

Loulou skrev:
Är det så viktigt att ha med Diagnos?
Jag har försökt att ta bort det på min sida, men fixar inte det. Jag anser inte att det är viktigt vilken diagnos jag har som går in på den här sidan. Huvudsaken att man är intresserad av det som man skriver om här.


Att ange en diagnos är såklart inget måste, utan endast en möjlighet om man vill ange det, eller om man vill vara sökbar för andra på det sättet.

Just att kunna söka efter andra med en viss diagnos är en väldigt uppskattad funktion för många, så vi har inga planer på att ta bort den.

Om du vill ta bort information som handlar om diagnoser från din profil så går du in på Verktyg och klickar på Ändra din profil.
I dropdown-listorna med diagnoser väljer du översta alternativet "Nej" för att radera det du tidigare har angett och klickar på spara längst ner.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Handikapparkering.se 2009-10-27 Kl 00:18
 

Admin skrev:
Hur skulle man kunna formulera sig, så att man kan kryssa i ett av flera alternativ? Hjälp! Ros

Intressepolitiskt engagemang - inte alls, passivt, aktivt.


Anhåller om tillhörande kommentarsfält, för den som vill ange vilka organisationer man är aktiv inom eller vilka specifika frågor man engagerar sig i.

Enastående idé, Moon!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-10-27 Kl 20:51
 

Handikapparkering.se skrev:
Anhåller om tillhörande kommentarsfält, för den som vill ange vilka organisationer man är aktiv inom eller vilka specifika frågor man engagerar sig i.


Detta har vi tagit till oss och kommer jobba på!

Tack för alla bra idéer och att ni engagerar er.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Anonym[2] 2009-02-03 Kl 15:29
 

Admin skrev:
Efter ombyggnaden av FH kommer såklart medlemsprofilerna att se annorlunda ut. (Medlemsprofil = den sida där var och en beskriver sig själv.)

Nu vill vi ha er hjälp!

Vad ska medlemsprofilen innehålla, alltså vad vill man veta om andra medlemmar? Vad kan man tänka sig att berätta för andra?

Vilken information kan vara relevant? Vad har just DU saknat när du söker efter andra medlemmar?

FH är absolut tänkt som en kontaktskapande sajt, men inte som en dejtingsajt. Alternativ som "civilstånd", "ögonfärg" mm känns alltså inte aktuellt.

(Vi administratörer har en hel del tankar och idéer men är lite försiktiga med att lägga ut för mycket information här. Detta eftersom det finns en del "snokare" där ute som stjäl material till andra sajter. Nej-smiley, med tummen ner Trist - men sant!)


Haha vet en mega "poppis" snokare som älskar att ta andras ider och trycka in sin redan kassa sida. Tunguträckande smiley Jätteglad smiley

Lycka till me förnyelsen av sidan och hoppas de går bra med kodningen.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Foa 2009-02-03 Kl 15:47
 

Anonym skrev:
Haha vet en mega "poppis" snokare som älskar att ta andras ider och trycka in sin redan kassa sida. Tunguträckande smiley Jätteglad smiley

Lycka till me förnyelsen av sidan och hoppas de går bra med kodningen.


Hi hi.. tänker du på dom som kodar fh då? Dessa kodare är bra på att knycka kod av varandra.. det hör till yrket.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Vejron 2009-02-03 Kl 15:51
 

Som vanligt kom vi helt off topic nu!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: G-man 2009-02-03 Kl 16:30
 

Admin skrev:

FH är absolut tänkt som en kontaktskapande sajt, men inte som en dejtingsajt. Alternativ som "civilstånd", "ögonfärg" mm känns alltså inte aktuellt.


Tja, om ni vill vara en kontaktskapande sajt så kanske det skulle underlätta om medlemmarna tydligt kunde lista vem de vill komma i kontakt med?

Det skulle också göra det möjlighet att starta upp diskussionsgrupper bara för "enbenta blondiner i Järvsjö" t.ex. Man ska alltså bara kunna läsa/delta i en viss diskussion om man medvetet angivit att man är intresserad av det ämnet.

Risken för fullständigt "off topica"-diskussioner borde då minska ...

Redigerat 2009-02-03 16:32


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Errkki 2009-02-25 Kl 16:11
 

Är det nån som tänker på HUR det ser ut? Det rent grafiska alltså... Det tycker jag är minst lika intressant som VAD som står...

Kan man få se en preview och komma med kommentarer?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Jessma 2009-02-25 Kl 16:55
 

Errkki skrev:
Är det nån som tänker på HUR det ser ut? Det rent grafiska alltså... Det tycker jag är minst lika intressant som VAD som står...

Kan man få se en preview och komma med kommentarer?


Och då måste jag lägga till, hur det är uppbyggt ala MDI-mässigt, så att det blir logiskt intuitivt??


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-02-27 Kl 15:06
 

Errkki skrev:
Kan man få se en preview och komma med kommentarer?


Absolut, vi kommer välja ut några stycken som får testköra och komma med synpunkter. När vi har nåt mer konkret att presentera. Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Jenny 2009-09-29 Kl 14:00
 

När blir det "premiär" för nya FH då...?Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-09-29 Kl 15:33
 

Jenny skrev:
När blir det "premiär" för nya FH då...?Glad smiley


Jaa du, vis av erfarenheten så vet vi att saker kan komma emellan... Så vi säger inget datum utan jobbar på så gott vi kan. I dagsläget är det 9-14 tre dagar/v + lediga stunder.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Anonym[3] 2009-10-26 Kl 20:30
 

Att kunna ändra teckensnitt är en funktion jag saknar. Det är jätteviktigt att ni tänker på oss med ngn form av dålig syn!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Morticia 2009-10-26 Kl 21:12
 

Anonym skrev:
Att kunna ändra teckensnitt är en funktion jag saknar. Det är jätteviktigt att ni tänker på oss med ngn form av dålig syn!


Anpassa i menyraden högt uppe. Första ordet till vänster. En bit in.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Anonym[3] 2009-10-26 Kl 22:38
 

Jag uttryckte mig lite fel. Det är teckenstorleken jag menar att det ska gå att förstora


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Morticia 2009-10-26 Kl 22:54
 

Anonym skrev:
Jag uttryckte mig lite fel. Det är teckenstorleken jag menar att det ska gå att förstora


Det gör jag i Firefoxs egna inställningar. Fungerar skitbra.
Samma går att göra i alla browsers.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya medlemsprofilen, kom med idéer!
Av: Admin 2009-10-27 Kl 20:49
 

Anonym skrev:
Att kunna ändra teckensnitt är en funktion jag saknar. Det är jätteviktigt att ni tänker på oss med ngn form av dålig syn!


Detta är något som absolut kommer finnas med på nya FH! Även att kunna ändra färgkontraster m.m.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Varför dikter?
Av: Munken 2009-01-26 Kl 10:33
huvudinlägg

Varför blir alla mina nya dagboksinlägg dikter?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Varför dikter?
Av: Admin 2009-01-26 Kl 10:47
 

Kan det vara samma orsak som i denna tråd?

http://funktionshinder.se/index.php?Zm9yY2Vfc2lkYT
1abTl5ZFcwdWNHaHdQMW96U2pGalNFRTVZbE5hZVUxVU1IcE5h
a0Z0WVROU2JsQlVSWGc9


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Varför dikter?
Av: Foa 2009-01-26 Kl 11:31
 

Admin skrev:
Kan det vara samma orsak som i denna tråd?

http://funktionshinder.se/index.php?Zm9yY2Vfc2lkYT
1abTl5ZFcwdWNHaHdQMW96U2pGalNFRTVZbE5hZVUxVU1IcE5h
a0Z0WVROU2JsQlVSWGc9
Anledningen är att man bara kan skriva en dagbok per datum. Om man redan har skrivit en den 4/12 så försvinner alternativet "dagbok" från listan...

Det går inte att få en annan text på det stället det försvinner? Eller att texten dagbok blir "gråad" så man förstår vad som har hänt.. Eller en gråad text "Inga fler dagböcker idag"


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Varför dikter?
Av: Ninnie 2009-01-26 Kl 11:32
 

Bra Foa, jag tar det till "att göra"- dokumentet genast! Tack. Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Varför dikter?
Av: Foa 2009-01-26 Kl 11:55
 

Ninnie skrev:
Bra Foa, jag tar det till "att göra"- dokumentet genast! Tack. Ja-smiley, med tummen upp


"Var god vänta till i morgon med en till dagbok"
Ja ni fixar det säkert


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Nya inlägg
Av: Moon 2009-01-14 Kl 15:14
huvudinlägg

Jag tycker ofta att "nya inlägg" funktionen missar nya inlägg. Jag ser helt plötsligt att massa nya inlägg finns i en tråd men inga eller endast de senaste är markerade som nya och jag har inte klickat på tråden tidigare så de har blivit avmarkerade av den anledningen. Detta har jag märkt av den senaste tiden.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Nya inlägg
Av: Admin 2009-01-14 Kl 18:55
 

Någon annan som har upplevt samma sak som Moon?

Vi har själva inte upplevt det, och då är det svårt att felsöka.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya inlägg
Av: G-man 2009-01-14 Kl 19:47
 

njet, har aldrig reagerat på detta.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya inlägg
Av: Foa 2009-01-14 Kl 19:47
 

Admin skrev:
Någon annan som har upplevt samma sak som Moon?

Vi har själva inte upplevt det, och då är det svårt att felsöka.


Kanske att man utser en speciell tråd där det förekommer och håller den under bevakning.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya inlägg
Av: CHBL 2009-01-15 Kl 07:13
 

Admin skrev:
Någon annan som har upplevt samma sak som Moon?


Jodå det fenomen som Moon beskriver finns där men är svårt att sätta tummen på.
En variant är att den finns något nytt inlägg mendet hamnar inte i bild när man klickar upp det.
Som Moon säger det här är något som är ganska nytt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya inlägg
Av: Moon 2009-01-15 Kl 08:22
 

CHBL skrev:
...
En variant är att den finns något nytt inlägg mendet hamnar inte i bild när man klickar upp det.
Som Moon säger det här är något som är ganska nytt.


Ja, det har jag också märkt. Man klickar på det nya men det bara glider förbi och man hamnar längst ned på sidan.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Nya inlägg
Av: Moon 2009-01-14 Kl 21:54
 

Nu hände det igen - jag gick in på Vardag med assistans och foa hade gjort ett inlägg men det fanns ingen markör att det var ett nytt inlägg.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya inlägg
Av: G-man 2009-01-14 Kl 23:08
 

Moon skrev:
Nu hände det igen - jag gick in på Vardag med assistans och foa hade gjort ett inlägg men det fanns ingen markör att det var ett nytt inlägg.


Två möjliga förklaringar:

1. Inlägget var gjort bara någon sekund innan du gick in där så sidan hade inte hunnit uppdateras.

2. Det är något knas med din dator Moon? Kanske så spärrar din burk på något sätt de automatiska uppdateringar som krävs?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya inlägg
Av: Anonym[1] 2009-01-15 Kl 04:18
 

G-man skrev:
Två möjliga förklaringar:

1. Inlägget var gjort bara någon sekund innan du gick in där så sidan hade inte hunnit uppdateras.

2. Det är något knas med din dator Moon? Kanske så spärrar din burk på något sätt de automatiska uppdateringar som krävs?
Det finns ett 3:e alternativ:
Man har blivit utloggad från sidan.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Nya inlägg
Av: Moon 2009-01-15 Kl 08:24
 

G-man skrev:
Två möjliga förklaringar:

1. Inlägget var gjort bara någon sekund innan du gick in där så sidan hade inte hunnit uppdateras.

2. Det är något knas med din dator Moon? Kanske så spärrar din burk på något sätt de automatiska uppdateringar som krävs?


1. Möjligt ...
2. Möjligt ... det med men det verkar vara random - det fungerar i bland.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Liten fråga om att Länka
Av: Yoni 2009-01-03 Kl 04:14
huvudinlägg

Hejsan,
har liten fundering kring det med länkar.
På min ena blogg skulle jag villja länka till FH.se (om jag får göra det förståss??)
å då dök det upp ngt jag faktiskt inte tänkt på tidigare...om man kopierar el skriver länkens URL och jag själv öppna länken så dyker mitt användarnamn upp i nederkant (förutsatt att jag är utloggad)

Det jag nu har som fråga är om andra som skulle trycka på länken, om dem skulle se mitt användarnamn eller om det bara är min egen dator som sparat namnet i systemet??

Har länkat förut till olika sidor där man kanske sparat sitt användarnamn synligt....men aldrig funderat på om andra då kan se det.
Tänkte iaf fråga här iom. att det gäller FH.se i detta fallet...vill bara vara säker.

Mvh Li (frågvis nattuggla)

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Liten fråga om att Länka
Av: Anonym[1] 2009-01-03 Kl 05:43
 

Yoni skrev:
Hejsan,
har liten fundering kring det med länkar.
På min ena blogg skulle jag villja länka till FH.se (om jag får göra det förståss??)
å då dök det upp ngt jag faktiskt inte tänkt på tidigare...om man kopierar el skriver länkens URL och jag själv öppna länken så dyker mitt användarnamn upp i nederkant (förutsatt att jag är utloggad)

Det jag nu har som fråga är om andra som skulle trycka på länken, om dem skulle se mitt användarnamn eller om det bara är min egen dator som sparat namnet i systemet??

Har länkat förut till olika sidor där man kanske sparat sitt användarnamn synligt....men aldrig funderat på om andra då kan se det.
Tänkte iaf fråga här iom. att det gäller FH.se i detta fallet...vill bara vara säker.

Mvh Li (frågvis nattuggla)
Det är bara din egen dator som sparar ditt användarnamn.

Om du anger adressen http://funktionshinder.se
så kan aldrig ditt användarnamn dyka upp.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Liten fråga om att Länka
Av: Yoni 2009-01-03 Kl 06:24
 

tack så mkt för svaret...skönt å få det bekräftat.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Admin 2008-12-20 Kl 13:55
huvudinlägg

Vi vill informera om att varor som beställs i shoppen nu under de närmaste veckorna kommer levereras först i mitten av januari, men självklart kan man ändå lämna in beställnignar som vanligt.

Vi vill även passsa på att välkomna vår nya moderator, Jessma!

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Jenny 2008-12-20 Kl 20:07
 

En moderator, vad gör en sån...?Frågande smiley Kollar så vi användare sköter oss?Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Admin 2008-12-20 Kl 20:16
 

Jenny skrev:
En moderator, vad gör en sån...?Frågande smiley Kollar så vi användare sköter oss?Blinkande smiley


I princip, ja. Jessma kan flytta inlägg mellan de olika kategorierna i forumen samt till Klotterplanket.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: G-man 2008-12-20 Kl 20:19
 

Gratulerar fh.se till ett klokt moderatorsval. Glad smiley Ja-smiley, med tummen upp

Lycka till med modereringen Jessma!

Jag trodde att du blivit tillräckligt avskräckt ifrån att ta på dig en dylik syssla... Blinkande smiley

/G-man

(PS. Du kommer väl ihåg att jag alltid varit snäll mot dig om du spårat ur i nån tråd... Blinkande smiley )


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Vejron 2008-12-20 Kl 22:54
 

Admin skrev:
Vi vill informera om att varor som beställs i shoppen nu under de närmaste veckorna kommer levereras först i mitten av januari, men självklart kan man ändå lämna in beställnignar som vanligt.

Vi vill även passsa på att välkomna vår nya moderator, Jessma!


Bra val av ny moderator!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: KarinSch 2008-12-21 Kl 02:53
 

Trevligt Jessma. Kul att ha di Ros g som moderator här.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Jessma 2008-12-21 Kl 13:28
 

Jag tackar för förtroendet och ska försöka göra mitt bästa. Glad smiley

Tycker ni att jag gör fel någon gång uppskattar jag om ni påtalar detta i ett mail.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Sunshine 2008-12-21 Kl 13:45
 

Jessma skrev:
Jag tackar för förtroendet och ska försöka göra mitt bästa. Glad smiley

Tycker ni att jag gör fel någon gång uppskattar jag om ni påtalar detta i ett mail.


Det kan du nog vara säker på att "vi" gör Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Errkki 2008-12-22 Kl 12:35
 

Rock on, säger jag! (Om jag kunnat flytta saker till klotterplanket själv - så hade jag själv spikats upp där... Jessma - fixar du det åt mej!?)


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Shoppen och ny moderator.
Av: Ninnie 2008-12-24 Kl 10:43
 

Errkki skrev:
Rock on, säger jag! (Om jag kunnat flytta saker till klotterplanket själv - så hade jag själv spikats upp där... Jessma - fixar du det åt mej!?)


Vänta tills vi kommer hem, så kan vi förstärka klotterplanket först. Hihi. Du lär ju inte bli ensam där. Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Till sidans topp......
Av: Vejron 2008-12-18 Kl 22:26
huvudinlägg

-funktionen fungerar inte. Ville bara göra er uppmärksamma på det. Blinkande smiley

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Till sidans topp......
Av: Morticia 2008-12-18 Kl 22:38
 

Vejron skrev:
-funktionen fungerar inte. Ville bara göra er uppmärksamma på det. Blinkande smiley


Den fungerar hos mig.
I alla fall på de ställen jag testat

Mozilla Firefox 3.05


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Till sidans topp......
Av: Admin 2008-12-18 Kl 22:45
 

Morticia skrev:
Den fungerar hos mig.
I alla fall på de ställen jag testat

Mozilla Firefox 3.05


Det beror nog på att jag precis fixade felet, så nu ska alllting funka igen!. Blinkande smiley

Vejron: Tack för din uppmärksamhet!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Admin 2008-12-15 Kl 11:03
huvudinlägg

Nu sker det lite förändringar inom administrationen på funktionshinder.se.
Magnus och Helena Johansson har valt att sluta som administratörer, och i och med det även avsluta sina övriga åtaganden här på FH (designer respektive skribent).

Ett stort tack för allt ni gjort här på funktionshinder.se! Ros

Vi andra administratörer, Ninnie, Stefan och Jörgen, lägger in högväxeln efter nyår med att få ombyggnaden av FH klar så snart som möjligt.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Jenny 2008-12-15 Kl 16:40
 

Ombyggnad?? Har ni börjat så att man bör märka nåt...? *nyf* Vad ska bli annorlunda i så fall?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Foa 2008-12-15 Kl 17:12
 

Jenny skrev:
Ombyggnad?? Har ni börjat så att man bör märka nåt...? *nyf* Vad ska bli annorlunda i så fall?


En sak jag hoppas på är funktionen "Nollställ forum" att ge ordern att nollställa sker uppe istället för nere i fönstret som kommer upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Admin 2008-12-15 Kl 18:02
 

Jenny skrev:
Ombyggnad?? Har ni börjat så att man bör märka nåt...? *nyf* Vad ska bli annorlunda i så fall?


Ombyggnaden är i full gång! Jätteglad smiley
Hela siten kommer byggas om helt och hållet, och för att inte bygget ska påverka den nuvarande versionen av FH så byggs nya siten på en annan server så länge.
Därför märks ingen skillnad här inne på FH ännu.

Vi har skrivit lite om bygget i andra trådar, men de stora skillnaderna kommer vara att sidan inte längre kommer vara uppbyggd av så kallade frames. Det betyder att den nedre delen av skärmen kommer försvinna.
Designen kommer helt och hållet styras med hjälp av stilmallar, vilket betyder att varje sida innehåller mindre kod och tillgängligheten blir bättre.
En finess med stilmallar är att man t.ex. skulle kunna ha olika utseenden på sidan att välja mellan, genom att man väljer mellan olika stilmallar.

Foa skrev:
En sak jag hoppas på är funktionen "Nollställ forum" att ge ordern att nollställa sker uppe istället för nere i fönstret som kommer upp


Eftersom nedre framen försvinner kommer vi mer eller mindre vara tvugna att flytta upp nollställningsknappen. Blinkande smiley


Kom gärna med fler förslag på förbättringar!! Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: G-man 2008-12-15 Kl 19:19
 

Uppfinn en knapp som automatiskt tar en till första nästa tråd med olästa inlägg. Fanns det en sådan skulle man slippa klättra fram och tillbaka i trådträdet. Vilket i sin tur skulle minska ner belastningen på servern markant.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Vejron 2008-12-15 Kl 20:39
 

Koppla inlägg man gör till en e-postadress(frivilligt!), så att man(jag) om man vill kan hålla reda på om någon svarar i en tråd jag har kommenterat eller själv startat. Funkar utmärkt på YouTube! Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Foa 2008-12-15 Kl 21:03
 

Vejron skrev:
Koppla inlägg man gör till en e-postadress(frivilligt!), så att man(jag) om man vill kan hålla reda på om någon svarar i en tråd jag har kommenterat eller själv startat. Funkar utmärkt på YouTube! Glad smiley


En ros till dig Ros och en, till den som förverkligar din idé.
Pa.com har det.. de flesta forum har det.
"man(jag)" ja det är jag det.. jaja gubbe då!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Anonym[1] 2008-12-16 Kl 20:35
 

Humm jag trodde bara det var Ninni och jörgen som jobbar på fh.se. Överraskad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Vejron 2008-12-17 Kl 08:35
 

Anonym skrev:
Humm jag trodde bara det var Ninni och jörgen som jobbar på fh.se. Överraskad smiley


Är det någon som påstått annat?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Foa 2008-12-17 Kl 09:53
 

Vejron skrev:
Är det någon som påstått annat?


Själv så trodde jag det var fler än Ninnie och Jörgen utan att någon jag kommer ihåg påstått något. Jag har bara uppmärksammat att Admin-personal har annan färg på sitt namn samt välkomstbrev av Admin-personal.. Ninnies kommer jag väl ihåg, som var ett bra välkomstbrev. Nu ser jag att även en "Stefan" finns med enl. påståendet i trådstarten.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Vejron 2008-12-17 Kl 15:57
 

Foa skrev:
Själv så trodde jag det var fler än Ninnie och Jörgen utan att någon jag kommer ihåg påstått något. Jag har bara uppmärksammat att Admin-personal har annan färg på sitt namn samt välkomstbrev av Admin-personal.. Ninnies kommer jag väl ihåg, som var ett bra välkomstbrev. Nu ser jag att även en "Stefan" finns med enl. påståendet i trådstarten.


Det är flera stycken som har jobbat och jobbar som admin här på sidan, men jag har egentligen ingen aning om vad det har med saken att göra som sådan.

Well, well......


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Anonym[1] 2008-12-17 Kl 18:38
 

Men alltså det står att nån har slutat och jag visste inte att det fanns nån mer
Vejron skrev:
Är det någon som påstått annat?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Jessma 2008-12-17 Kl 19:07
 

Foa skrev:
Själv så trodde jag det var fler än Ninnie och Jörgen utan att någon jag kommer ihåg påstått något. Jag har bara uppmärksammat att Admin-personal har annan färg på sitt namn samt välkomstbrev av Admin-personal.. Ninnies kommer jag väl ihåg, som var ett bra välkomstbrev. Nu ser jag att även en "Stefan" finns med enl. påståendet i trådstarten.


Stefan är de facto Ninnies man, och Liams pappa. Inte för att Liam är admin, men...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Ninnie 2008-12-17 Kl 20:03
 

Jessma skrev:
Inte för att Liam är admin, men...


Haha, fast nästan - för det är ju han som bestämmer när saker blir gjorda och inte. Jätteglad smiley

Vilka som finns bakom kulisserna här på FH kan man alltid läsa om på menyvalet "Om oss" uppe till vänster. Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Stefan 2008-12-17 Kl 20:13
 

Ninnie skrev:
Haha, fast nästan - för det är ju han som bestämmer när saker blir gjorda och inte. Jätteglad smiley

Vilka som finns bakom kulisserna här på FH kan man alltid läsa om på menyvalet "Om oss" uppe till vänster. Ja-smiley, med tummen upp


Att vi syns olika mycket ute på siten beror mest på att vi har lite olika ansvarsområden.
Eftersom programmeringen är min avdelning så arbetar jag mest "bakom kulisserna", särskilt nu när ombyggnaden är i full gång. Och kanske i synnerhet nu när vår designer har slutat...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Förändringar inom admin
Av: Foa 2008-12-17 Kl 21:01
 

Nu verkar ju hela fh.se-gänget samlat så jag önskar er alla en God Jul!
Samt alla andra och anonyma och bnonyma


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Kraschad?
Av: Sunshine 2008-12-10 Kl 16:43
huvudinlägg

Jag fick felmeddelandet om att funktionshinder.se hade kraschat för en stund sedan, vad hade hänt?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kraschad?
Av: Maxen 2008-12-10 Kl 16:49
 

Undrar jag med!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kraschad?
Av: Darkman 2008-12-10 Kl 16:59
 

tippar på byte av server eller uppgradering. för nu är sidan snabb igen..


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kraschad?
Av: Admin 2008-12-11 Kl 17:51
 

Darkman skrev:
tippar på byte av server eller uppgradering. för nu är sidan snabb igen..


Nej, varken serverbyte eller uppgradering.

Däremot kan det vara så att hastigheten som just nu råder här på FH endast är tillfällig, eftersom det inte är säkert att eventuella andra siter som ligger lagrade på samma server som FH har kommit upp ordentligt.
Men självklart håller vi tummarna för att siten ska vara snabb även fortsättningsvis!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kraschad?
Av: Lotta 2008-12-10 Kl 16:59
 

fick samma meddelande


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kraschad?
Av: Jenny 2008-12-10 Kl 17:21
 

Aha...då var det inte min dator på jobbet då'ra?!Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kraschad?
Av: Sunshine 2008-12-10 Kl 17:34
 

Jenny skrev:
Aha...då var det inte min dator på jobbet då'ra?!Glad smiley


Nope, och inte mina ögon, eller glasögon, eller varför inte tillfällig sinnesförvirrng från min sida Tunguträckande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kraschad?
Av: Admin 2008-12-11 Kl 17:47
 

Sunshine skrev:
Jag fick felmeddelandet om att funktionshinder.se hade kraschat för en stund sedan, vad hade hänt?


Nej, funktionshinder.se hade inte kraschat. Däremot hade något hänt med en av databastabellerna. Databasprogrammet tolkade det som en krasch av just den tabellen, och därav felmeddelandet ni såg.

Vi har varit i kontakt med de som sköter servern där FH ligger, men de kunde inte svara på exakt vad som hade hänt egentligen.
De kunde dock återställa databastabellen från en backup, och nu ska allt fungera igen.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Till sida nr: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh