Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB Besök Livihop ledig sponsorplats
 
Funktionshinderrelaterat
Kärlek / Sex (4129 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Rädd
Av: Snowwhite 2006-07-30 Kl 21:01
huvudinlägg

Vad ska man göra åt sin osäkerhet & svartsjuka? jag blev så hårt sårad i tidiagare förhålladen & sen sviken. bavräör sås vårta tt komma över?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Rädd
Av: Munken 2006-07-30 Kl 21:09
 

Jag är nog den sämste att ge råd, men ändå. Du får försöka tänka positivt, försöka tänka bort tidigare män och hur de sårat dig. Se varje ny man man med öppet sinne. DET är inte lätt men ändå en början.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Rädd
Av: Lilleman 2006-07-31 Kl 00:12
 

Snowwhite skrev:
Vad ska man göra åt sin osäkerhet & svartsjuka? jag blev så hårt sårad i tidiagare förhålladen & sen sviken. bavräör sås vårta tt komma över?


Jag vet hur det är. Jag fick världens finaste tjej som jag aldrig trodde att jag kunde få. Men efter ca. 9 månader började jag känna mig som ett problem. Jag blev samtidigt sjuk och folk slet och drog i mig från många olika håll. Jag hade problem med myndigheter och det var bara problem, problem, problem. Jag tänkte hela tiden "förlorar jag henne så förlorar jag allt". Mycket riktigt gjorde hon slut och mitt liv blev ett kaos. Jag hade inte tagit tag i några problem för jag var ändå så lycklig med henne. Men när hon gjorde slut kände jag plötsligt av mina hälsoproblem mycket mer, trasslet med myndigheter blev mer irriterande, osv. Jag hamnade till slut på psykakuten och hade bestämt mig för att ta livet av mig. Psykakuten hjälpte litegrann. Jag fick lite tips och råd och fick hjälp i lagom dos. Jag avstod från tyngre mediciner eftersom jag har sett vad dessa mediciner har gjort med andra människor. I grund och botten tror jag hellre på terapi än mediciner som skapar en slags falsk lycka i kroppen utan att komma åt de verkliga problemet. Hursomhelst så gav jag det lite tid. Under den här tiden spelade familjen en otroligt stor roll.

En vän sa till mig när det var som värst: "om några veckor kommer du titta tillbaka på detta och tänka att det var det bästa som kunde hända". Han hade rätt! Naturligtvis är jag ledsen av att inte ha en sån vacker tjej vid min sida längre. Det har skadat min initiativförmåga med tjejer men samtidigt har det skapat en nyttig försiktighet.
Jag behövde tid att tänka. Jag hade så mycket problem med mig själv att jag blev ett problem för henne. Jag vände detta mot mig själv och tänkte att jag inte hade en chans om en annan kille skulle korsa hennes väg. Vad har jag som kan konkurrera med en frisk och snygg kille som kan gå in på alla nattklubbar, aldrig är sjuk, klara av alla positioner i sängen och hjälpa till i hemmet.
Jag blev nojig och var säkert riktigt jobbig.

Nu två och ett halvt år efter har jag fortfarande ännu inget nytt förhållande. Jag är trots detta lyckligare än någonsin. Jag har tagit itu med alla mina problem och fått veta att hon blivit ihop med en 40-åring. Ärligt talat känner jag mig inte som en förlorare längre. Och mina hälsoproblem har nästan alla försvunnit.

Med denna långa utläggning så vill jag ge två råd:
* Nästa gång du hittar en partner så försök att ta itu med dina privata problem så snart du kan och försök att inte ösa över honom med dina problem. Visst ska han stötta dig men ge honom chansen att smälta dina problem ett i taget. Jag är t.ex. bäst på att gärna påpeka alla mina bekymmer om jag mår dåligt och tycker synd om mig själv. En sådan människa är inte kul att ha att göra med.

* När det gäller framtida förhållande så tänk inte att du blev sviken förut. Tänk istället på att du kunde få någon så bra som din förra och att då kan du minsann satsa högre denna gången. Då vet du ju att du duger.

Jag kände mig rejält bestulen när jag förlorade henne. Hon förljde med mig till sjukhuset när jag var sjuk. Hon visste mycket om mig. På en minut var det slut. Men det jag kan säga är att sluta spendera tid på att tänka att du är mindre värd än andra. Det kan till slut förstöra ditt förhållande. Var glad för det du ha och njut av stunden. Skulle det ta slut så ta det problemet då och då kan du ju åtminstone få någon lika bra som han igen för det har du ju redan bevisat.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Rädd
Av: Snowwhite 2006-08-01 Kl 11:00
 

jag är ju både förlovad & sambo nu & jag fattar inte hur han står ut!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Rädd
Av: Legoprinsessan 2006-08-01 Kl 16:43
 

Antagligen för att han älskar dig Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Rädd
Av: Snowwhite 2006-08-01 Kl 18:43
 

Jo men ändå! Han har upplebt min osäkerhet & svartsjkuka många gånger!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Rädd
Av: Lilleman 2006-08-01 Kl 18:55
 

Snowwhite skrev:
Jo men ändå! Han har upplebt min osäkerhet & svartsjkuka många gånger!


Men då måste du ändra på dig. Till slut tror han att du vill att han ska lämna dig. Det låter som att du mest har problem med dig själv. Dåligt självförtroende och ser ner på dig själv. Njut av stunden. För när man, som jag gjorde, förlorar sin älskade så skulle man göra allt för att skruva tillbaka tiden. Slösa inte bort tiden på sådana saker. Tänk istället så starkt band ni har genom ditt funktionshinder och att ni får väl göra fler annorlunda och roliga saker tillsammans.
Hitta på något nytt.

Du vinner ingenting på svartsjuka och den tror jag i grunden handlar om dig själv och inte honom. I värsta fall kanske du måste söka någon slags hjälp för detta. Någon som kan ge er råd hur ni ska kunna hantera det. Det är givetvis inte bara ditt problem. Han kanske också kan få större förståelse för hur du mår och därmed kanske du kan känna dig lite säkrare på att inte skrämma iväg honom med din svartsjuka.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Rädd
Av: Snowwhite 2006-08-01 Kl 21:53
 

Ni kan läsa om honom! Tokig_hundförare


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: PRIDE NÄSTA VECKA!
Av: Legoprinsessan 2006-07-28 Kl 18:01
huvudinlägg

FHOBIT (Funktionshindrade Homo-Bi-Transpersoner) är en förening som har funnits i ett år. Vi startade den för att vi tycker det är viktigt att synliggöra hbt-funkisar både som grupp, och individer. Vi har fått igenom en hel del bra saker under året, t ex att RFSL´s tidning finns som taltidning, och att det finns tyslig tillgänglighetsinfo i pridekalendern. Vi har en hel del intressanta aktiviteter under årets pride, som jag absolut tycker att ni ska gå på om ni har möjlighet.

FHOBIT härjar på pride!
Krönika av Legoprinsessan 2006-07-26


Halloj alla Crips! Snart är det dags för Stockholm Pride igen. I år har FHOBIT förutom årsmötet, också två andra asbra aktiviteter, det vore ju trevligt om så många som möjligt sluter upp, inte minst på paraden!
Samtliga aktiviteter äger rum
TORSDAG 3 AUGUSTI I PRIDE HOUSE I SAL A 109

12:00-12:50
Queer CripsI filmen får vi se fem av författarna till antologin Queer Crips högläsa sina bidrag till boken. De fem männen berättar om sina queera och crippa liv. Filmen är på engelska och ej textad.

13:00-15:50
Skriv ditt liv – om stolthet och fördom
FHOBIT (funktionshindrade HBT-personer)
Du som är funktionshindrad HBT-person – du måste ha mycket att berätta. Hur ser ditt liv ut? Svårigheter, glädjeämnen? Stolthet och fördom? Hur går det med integriteten när man är i beroendeställning? Sex och kärlek, hur funkar det?
Minns du din första kyss? Hur det kändes att komma ut?
Har du kommit ut – eller väntar du på rätt tid, rätt tillfälle, rätt person?

Kom och skriv! Tillsammans berättar vi våra liv. Förhoppningsvis ska våra texter sedan resultera i en gemensam skrift om våra liv och erfarenheter.

Glöm inte att ta med eget skrivmaterial, vi har begränsad tillgång på block och pennor.


13:00 - 15:50
FHOBITs årsmöte
Organisationen FHOBIT bildades under Pride 2005 och har bedrivit verksamhet sedan dess. Alla som är intresserade av organisationens arbete är välkomna att delta på årsmötet.
Vill du veta mer ring oss på: 073 843 10 12 eller e-posta oss på info@fhobit.se För att ta del av årsmöteshandlingarna surfa in på http://www.fhobit.se Medverkande: Gunnel C Rönn, Linda Åkesson, Sari Nykvist, David Gustavsson och Finn Hellman

Å glöm för allt i världen inte paraden på lördagen 5 augusti!
För mer info om den (obs! ny väg) se länken:
http://www.stockholmpride.org/nyheter/155

CYKELTAXI

Vore bra om ni anmäler er till fhobitmobilen eller via mail om ni är säkra på att gå paraden och vill ha cykeltaxi så att vi kan boka det. Pris: 350 kr per timme med chauffär (räkna med att det tar 3-4 timmar), för ytterligare 250 kr dekorerar de med balonger och blommor. Det får plats 2 personer i varje taxi.

VÄLKOMNA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Redigerat 2006-07-30 16:43

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Komplicerad värld
Av: Crazyberra 2006-07-28 Kl 15:15
huvudinlägg

Hejsan! Har en del tankar jag vill dela med mej av.

Själv är jag ju omtänksam, rolig och ärlig kille som det absolut inte är något fel på. Alla har vi ju svagheter.
Det är alltid lätt att också leta fel hos sig själv.
Jag har hört en hel del gånger när jag chattat med personer av det andra könet att man är underbar, skittrevlig, verkligen en fantastisk kille osv.
Saker som man självklart blir glad över Glad smiley
Då ställer man sig även frågan, om jag nu är så underbar, varför har man då ingen flickvän?

Just nu har jag verkligen bestämt mej för att försöka vara mer social ute osv.
Ta kontakt med intressanta människor. Det är inte alls svårt.
dock så, man undrar. Hjälper det verkligen att få partner bara för man är en underbar person? Många kan ju tycka man är underbar, men utan att känna någon attraktion.
Det känns nästan meningslöst att prata med tjejer, jag menar när det ändå känns som det aldrig händer något.

Absolut kommer många tycka man är jävligt trevlig när man lär känna människor och umgås med dem.
Man måste ju prata med folk och verkligen visa vem man är för att hitta någon. Att bara sitta och titta hjälper inte! Jag vill att en tjej ska bli intresserad av mej, inte bara tycka att man är en gullig kille. Det blir man tillslut förbannad på. Tröttsamt att bara bli en gullig liten kompis.
Många andra killar, även gående kompisar har det problemet ibland. Är de helt enkelt för mesiga eller vadå? Osäker smiley

Finns det något man kan tänka på för att inte hamna i tjejernas kompisfack ständigt och jämt? Jag har hört att man ska visa sitt intresse, samtidigt som man inte ska verka desperat. Var fan går gränsen egentligen? Den linjen är ju hårfin. Jag vill att en tjej ska se mej som en potentiell partner och inte ständigt som en kompis. Kom igen tjejer! Upptäck mej. I will rock your world!

Redigerat 2006-07-28 16:12

Redigerat 2006-07-28 15:56

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Komplicerad värld
Av: Vejron 2006-07-28 Kl 15:20
 

Inte för att jag vill vara nån pessimist, men garantier kan du aldrig få. Min far har varit gift 3 gånger, den 3e gången i över 20 år och det äktenskapet tog slut för nån månad sen - något säkert ingen av dem trodde från början. Så garantier finns aldrig, men jag tycker inte det är nåt alibi för att låta bli att försöka.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Komplicerad värld
Av: Pee-jay 2006-07-28 Kl 17:24
 

så länge du inte har brad pitts nylle och kapital på banken så kommer det alltid att vara ett gissel för dig och för mig med för den delen, att fixa sig en flickvän.. för det är ju som så att utseendet bedömmer vi på några sekunder om vi gillar eller inte. däremot insidan, den tar betydligt längre tid att bedömma och vi vet inte vilket ben vi ska stå på..


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Komplicerad värld
Av: Legoprinsessan 2006-07-28 Kl 18:07
 

"utseendet bedömmer vi på några sekunder om vi gillar eller inte"

Så vad är då problemet? Kolla på han, han ser ju skitba ut! När jag tänker utseende, då tänker jag på ansiktet, ögonen. Det är det jag ser först iaf.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Icco 2006-07-26 Kl 22:29
huvudinlägg

Jag får på pekningar nästan varje dag utav assistenter och en del vanligt folk oxå bara för att jag brukar använda Stringtrosor. Det passar sig inte säger de varför saka inte vi som sitter i rullstol få vara sexiga och trivas med våra kläder? Jag tycker String sitter bättre när man sitter ner de åker inte omkring så. Någon annan som varit med om detta bekymmer eller liknande?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får på pekningar
Av: Sunshine 2006-07-26 Kl 22:47
 

Det skall dom skita i vad du har för underkläder.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Icco 2006-07-26 Kl 23:06
 

Sunshine skrev:
Det skall dom skita i vad du har för underkläder.


Ja visst ska dom göra det? DE säger att det är nästan bara jag som sitter i stol och använder string. Men så är det väl inte? Använder någon här string?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Morticia 2006-07-26 Kl 23:10
 

Icco skrev:
Ja visst ska dom göra det? DE säger att det är nästan bara jag som sitter i stol och använder string. Men så är det väl inte? Använder någon här string?


Hur vet dom det?
Hur många jobbar dom hos?

Jag använde string innan. Sen tyckte jag att det gjorde lite mer ont runt ändtarmen. Är skadad i vävnaden på insidan. Och allt som trycker minsta lilla där gör ont.
Vanliga trosor som inte trycker eller glider in fungerar bättre.

Jag vet minst 3 som sitter i rullstol som använder string... Dom jag intervjuat om sex till en artikel. Vi pratade även underkläder en del...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Icco 2006-07-26 Kl 23:27
 

Morticia skrev:
Hur vet dom det?
Hur många jobbar dom hos?

Jag använde string innan. Sen tyckte jag att det gjorde lite mer ont runt ändtarmen. Är skadad i vävnaden på insidan. Och allt som trycker minsta lilla där gör ont.
Vanliga trosor som inte trycker eller glider in fungerar bättre.

Jag vet minst 3 som sitter i rullstol som använder string... Dom jag intervjuat om sex till en artikel. Vi pratade även underkläder en del...


De jobbar hos två till. Du ser visst är det skönt med string när man sitter hela dagarna (om du inte hadde blivit skadad då förstås)?

Jag tror det beror lite på mina mag bekymmer oxå att de inte gillar det. Men det är ju min ensak tycker jag.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Morticia 2006-07-26 Kl 23:36
 

Icco skrev:
De jobbar hos två till. Du ser visst är det skönt med string när man sitter hela dagarna (om du inte hadde blivit skadad då förstås)?

Jag tror det beror lite på mina mag bekymmer oxå att de inte gillar det. Men det är ju min ensak tycker jag.


Jag tror jag hade fortsatt med string. Och blir jag stomiopererad så ändtarmens yttre oxå tas bort så klart jag ska testa igen.

Instämmer med det senare. Det är din ensak. Deras sak är att göra det du ber dom om.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Sunshine 2006-07-27 Kl 00:04
 

Icco skrev:
Ja visst ska dom göra det? DE säger att det är nästan bara jag som sitter i stol och använder string. Men så är det väl inte? Använder någon här string?


Den enda gången jag har kritiserat en persons underkläder, var när jag själv och hennes personal kämpade som idioter för att få på trosor som var alldels för små. Hennes kroppsuppfattning har aldrig varit i kontakt med verkligheten.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får på pekningar
Av: Morticia 2006-07-26 Kl 23:04
 

Icco skrev:
Jag får på pekningar nästan varje dag utav assistenter och en del vanligt folk oxå bara för att jag brukar använda Stringtrosor. Det passar sig inte säger de varför saka inte vi som sitter i rullstol få vara sexiga och trivas med våra kläder? Jag tycker String sitter bättre när man sitter ner de åker inte omkring så. Någon annan som varit med om detta bekymmer eller liknande?


Innan fick jag ofta kommentarer av hemhjälpen vad gällde mina underkläder. färg, form etc.
Men skrev jag i listan över vad dom ska göra och inte göra att dom inte behöver lägga ner jobb på det... En snygg pik. Och sen dess har ingen sagt något. Varken om push-up eller spets...

Klart man ska få ha vilka underkläder man vill! Oavsett vilken ögonfärg, om man haltar eller går... Så länge man trivs så...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får på pekningar
Av: Lisa-Lo 2006-07-26 Kl 23:30
 

Så sjukt. Vad har dom för argument mot string när man sitter?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Icco 2006-07-26 Kl 23:51
 

En tycker att jag kan få infektioner. men det har ju inte hänt än iaf. och en tycker det skyddar för dåligt men händer det en olycka så kvittar det nog vad jag har på mig. Den tredje håller mest med de andra... Skönt att veta att det är fler som håller med mig..


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får påpekningar
Av: Berghman 2006-07-26 Kl 23:36
 

Icco skrev:
Jag får på pekningar nästan varje dag utav assistenter och en del vanligt folk oxå bara för att jag brukar använda Stringtrosor. Det passar sig inte säger de varför saka inte vi som sitter i rullstol få vara sexiga och trivas med våra kläder? Jag tycker String sitter bättre när man sitter ner de åker inte omkring så. Någon annan som varit med om detta bekymmer eller liknande?


Tycker det är repektlöst att kritisera andras klädval.
Snacka om fördomsfulla gnällkärringar.

Själv brukar jag inte ha kalsonger då de bara veckar sig och klämmer åt när jag sitter hela dagarna. Skulle känna mig arg och sårad om mina PA hade åsikter kring det.

Redigerat 2006-07-26 23:37


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får på pekningar
Av: Vejron 2006-07-27 Kl 09:39
 

Icco skrev:
Jag får på pekningar nästan varje dag utav assistenter och en del vanligt folk oxå bara för att jag brukar använda Stringtrosor. Det passar sig inte säger de varför saka inte vi som sitter i rullstol få vara sexiga och trivas med våra kläder? Jag tycker String sitter bättre när man sitter ner de åker inte omkring så. Någon annan som varit med om detta bekymmer eller liknande?


Läs min krönika om personlig integritet. Här har du ju ett praktexempel från ditt liv! Stå på dig och använd vad du vill, det ska andra bara skita i!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får på pekningar
Av: Mnemonic 2006-07-27 Kl 12:07
 

Det är klart att du ska klä dig som du trivs med, har dock själv aldrig testat string trosor men det kan beror att jag misstänker dem lite obekväma för en man. Vore jag dig skulle jag förklara för dem att de har betalt för att jobba åt dig så vill du ha det på ett sätt så ska det utföra detta och inte ifrågasätta. De kan förståss ge råd om att det inte är bra för dig för att du t.ex. börjar få en infektion eller liknande, ge ett medicinskt råd utifrån vad de ser om det ser början till ett problem men har du inga problem och det bara är deras personliga åsikt så ska de hålla sina personliga åsikter för sig själva om det vet vad proffisionalism är. Så stå på dig och gör det som känns rätt för dig.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Vejron 2006-07-27 Kl 12:35
 

Mnemonic skrev:
Det är klart att du ska klä dig som du trivs med, har dock själv aldrig testat string trosor men det kan beror att jag misstänker dem lite obekväma för en man. Vore jag dig skulle jag förklara för dem att de har betalt för att jobba åt dig så vill du ha det på ett sätt så ska det utföra detta och inte ifrågasätta. De kan förståss ge råd om att det inte är bra för dig för att du t.ex. börjar få en infektion eller liknande, ge ett medicinskt råd utifrån vad de ser om det ser början till ett problem men har du inga problem och det bara är deras personliga åsikt så ska de hålla sina personliga åsikter för sig själva om det vet vad proffisionalism är. Så stå på dig och gör det som känns rätt för dig.


Egentligen kan jag ju tycka att de ska hålla inne med sina medicinska råd också, för det är inte därför de är anställda som personliga assistenter.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får på pekningar
Av: Moon 2006-07-27 Kl 13:13
 

Icco skrev:
Jag får på pekningar nästan varje dag utav assistenter och en del vanligt folk oxå bara för att jag brukar använda Stringtrosor. Det passar sig inte säger de varför saka inte vi som sitter i rullstol få vara sexiga och trivas med våra kläder? Jag tycker String sitter bättre när man sitter ner de åker inte omkring så. Någon annan som varit med om detta bekymmer eller liknande?


Du måste genast kraftfullt klargöra att INGEN har med ditt val av kläder att göra!!! Samtidigt förklarar du för assistenterna att du ser deras kommentarer som en anledning till uppsägning och att ytterligare kommentarer så får de gå. Här gäller INGENTING annat än att vara tuff och kompromisslös.

Skulle mina assar ha åsikter om mina kläder hade jag ... tuppat av en liten stund för det hade varit så ... otänkbart både för dem och mig. Så att dina assar har åsikter om man får vara "sexig" eller inte om man sitter i stol är oerhört kränkande - de skall de inte ha åsikter om. Jag har inte string men klär mig gärna utmanande på annat sätt och får ofta tvätta underlakan Rodnande smiley men det är helt mellan min man och mig och hade någon haft en åsikt om vårt samliv så .... bye, bye.

Personligen så ogillar jag stringtrosor både för att de är fula, obekvänma och står för en våt dröm som herrtidningarna introducerat men ....... det är helt oväsentligt vad jag tycker!!! Möjligen kan vi här föra en diskussion om stringens vara eller inte vara men det är ju en helt annan sak, eller hur? Gillar du string - skall du ha string.

Gå nu och kicka rumpa, på direkten! Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Martina 2006-07-28 Kl 17:45
 

Jag baxnar här! Få påpekningar om vad man använder för underkläder, string, färg, form eller vad som helst! Håller med övriga - det ska dom skita i!!
Jag undrar - hur gamla är dina assar? String blev ju modernt och väldigt vanligt för inte så hemskt länge sen.
Om dina assistenter är hos två andra brukare, så vet du ju nu vad de brukarna har för underkläder! Oproffsigt av pa och inte särskilt statistiskt för svenska folket!
(Förlåt om jag inte har i den här tråden att göra - jag är pers. ass.)


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Icco 2006-07-29 Kl 09:19
 

Martina skrev:
Jag baxnar här! Få påpekningar om vad man använder för underkläder, string, färg, form eller vad som helst! Håller med övriga - det ska dom skita i!!
Jag undrar - hur gamla är dina assar? String blev ju modernt och väldigt vanligt för inte så hemskt länge sen.
Om dina assistenter är hos två andra brukare, så vet du ju nu vad de brukarna har för underkläder! Oproffsigt av pa och inte särskilt statistiskt för svenska folket!
(Förlåt om jag inte har i den här tråden att göra - jag är pers. ass.)


Den ena är 44 år. Och den andra är 42 år Sen är det en yngre tjej oxå hon är bara 22 år. Hon använder string själv. Ofta på ett mycket utmanande sätt (typ att hon har Vita tigta byxor i siden och Svarta string som syns igenon tydligt. Hon tyciker jag ska ha vanliga bara för att det är bättre om det händer en olycka som dt ibland tyvärr kan göra för mig Ledsen smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Vejron 2006-07-29 Kl 09:51
 

Icco skrev:
Den ena är 44 år. Och den andra är 42 år Sen är det en yngre tjej oxå hon är bara 22 år. Hon använder string själv. Ofta på ett mycket utmanande sätt (typ att hon har Vita tigta byxor i siden och Svarta string som syns igenon tydligt. Hon tyciker jag ska ha vanliga bara för att det är bättre om det händer en olycka som dt ibland tyvärr kan göra för mig Ledsen smiley


Deras kommenatarer har ju enbart att göra med att de vill underlätta sitt eget jobb.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Icco 2006-07-29 Kl 10:41
 

Vejron skrev:
Deras kommenatarer har ju enbart att göra med att de vill underlätta sitt eget jobb.


Jo visst men när det nu händer då hjälper det ju inte vad jag har för trosor.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Vejron 2006-07-29 Kl 14:06
 

Icco skrev:
Jo visst men när det nu händer då hjälper det ju inte vad jag har för trosor.


Nej det gör ju inte det....men de verkar ju tro det. I vilket fall som helst, som sagts innan, så är det i högsta grad din personliga sak, vad du väljer att ha på dig för nåt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Icco 2006-07-29 Kl 17:45
 

Vejron skrev:
Nej det gör ju inte det....men de verkar ju tro det. I vilket fall som helst, som sagts innan, så är det i högsta grad din personliga sak, vad du väljer att ha på dig för nåt.


Ja visst det är absolut min ensak vad jag har på mig. Jag på pekade engång när den yngsta var dålig i sin mage och hadde string på sig. När hon skulle lyfta upp mig från golvet fes hon ordentligt högt. Då sa jag att du kanske inte borde ha string på dig idag. gissa om hon blev sur, hon blev ill röd i ansiktet oxå


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Läderjackan 2006-07-29 Kl 17:55
 

Det är upp till dej vad du vill ha på dej
DET ÄR DIN KROPP DIN SMAK Å DIN VILJA
som är i centrum - det är du som betalar för att få hjälp

vad de än tycker, åch har för åsikter är det inte deras sak och det har defgenitivt inget med assistans att göra
Det är möjligt att det är fel person på fel plats ch de bör se sig om efter ett annat arbete. Och vill de jobba kvar får de lov att acceptera ditt val

jag talar redan om i anställningintervjuen att jag har
ovanlig klädsmak och musiksmak
klarar de inte de får de bege sig annorstädes

jag använder t.ex tights. Jag är en av de få snubbar som gör det. ja tjejtights från 80 talet ja
det har jag gjort sen jag va 16.

dessutom är jag intresserad av swing och rockabillystil
och använder kostym, färgglada slipsar - skjorta linnen t-shirts jeans med uppvik mc-jacka och fetlugg med pomada i håret.

dessutom var jag punkare i över 10 år med nitar tuppkam you name it - så skulle mina asssar protestera skulle de inte jobba kvar länge

Redigerat 2006-07-29 18:28

Redigerat 2006-07-29 18:30


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Får på pekningar
Av: Morticia 2006-07-30 Kl 17:21
 

Vejron skrev:
Deras kommenatarer har ju enbart att göra med att de vill underlätta sitt eget jobb.


En som _jobbade_ som hemtjänst/hemhjälp här tyckte att jag inte skulle ha mina kängor utan sandaler. Alltid. Det var ju lättare att ta av och på...
Att hon jobbade mitt i vintern spelade ingen roll. Förvånad smiley

Hon hade även åsikter om vilken bh jag föredrog. "du har ju så små bröst att du inte behöver en bh" Ledsen smiley
Att jag lyckats fixa bra framknäpp bh som satt skönt och var snygg störde nog mer...
Till slut så sa jag något i stil med jag är i alla fall inte har stora som en sex-porr brud! (vilket hon hade, och tog väldigt illa vid sig, kändes sig mycket sårad och kränkt.)

Hon tyckte dessutom att jag inte skulle vara ute på vintern. För att slippa bli sjuk... (Som man håller sig frisk när man är inne 3-4 månader i stäck! Osäker smiley )

Jag tröttnade på henne. Men det tog lång tid för företaget att lyssna och byta ut henne. Och hon jobbar kvar där. Och är den som dom alltid skickar som vikarie, så jag håller på att byta företag. För att bli av med henne.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Får på pekningar
Av: Morticia 2006-07-30 Kl 17:21
 

Icco skrev:
Jag får på pekningar nästan varje dag utav assistenter och en del vanligt folk oxå bara för att jag brukar använda Stringtrosor. Det passar sig inte säger de varför saka inte vi som sitter i rullstol få vara sexiga och trivas med våra kläder? Jag tycker String sitter bättre när man sitter ner de åker inte omkring så. Någon annan som varit med om detta bekymmer eller liknande?


Du är beviljad Personlig Assistans inte en tjatig "extra mamma"!
Du är beviljad hjälp för att leva ditt liv, inte ett liv som styrs av hjälpen.

Redigerat 2006-07-30 17:22


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Hmmmn
Av: Legoprinsessan 2006-07-26 Kl 19:41
huvudinlägg

Ni kommer inte att tro på mig nu, å jag tror knappt på det heller.

Jag har anmält mig till en singelfest med speedddejting! *PIRR*

Funderar på vad fan jag har för mig egentligen. Kalaset går på 850 spänn... anmälan bindande... *hjälp*

18 augusti är det...

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hmmmn
Av: Sunshine 2006-07-26 Kl 20:12
 

Tja, vem vet? Det kanske funkar? Men du ha inte för bråttom Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hmmmn
Av: Munken 2006-07-26 Kl 21:18
 

Jag tror på dig. Du är en tjej som brukar våga testa på det mesta.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hmmmn
Av: Lilleman 2006-07-27 Kl 00:09
 

På dem bara! Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hmmmn
Av: Morena 2006-08-07 Kl 14:24
 

Va coolt!! You go girl!!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hmmmn
Av: Moon 2006-08-09 Kl 11:12
 

Det måste du berätta om *jättenyfis*! Lycka till *kramar om* Ja-smiley, med tummen upp


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Lilleman 2006-07-25 Kl 13:19
huvudinlägg

Det här inlägget försvann och blir därför inte lika långt som det var innan.

Jag ska försöka att inte föra diskussionen vidare ang. om onani är en rättighet eller inte. Vi kan bara konstatera att vi inte är överens.

Däremot ser jag det som fegt och ett typiskt handikapprörelseproblem att alltid anse att man har åsiktsföreträde för att man har ett visst problem och att därmed inte lyssna på vad andra har att säga.
När man sen också snabbt stänger en tråd efter att man tvunget velat ha sista ordet och kritiserat någon, tyder på att man är väldigt rädd för motargument.

Jag behöver ingen onanihjälp och jag kommer aldrig bli eller kanske ens behöva en personlig assistent. Så för mig får folk gärna gå omkring och tro att onani är en rättighet så länge det inte kommer ut som ett politiskt förslag från DHR.

Men bara för att jag inte behöver onanihjälp så vill jag inte uppfattas som mindre kunnig. När jag var liten kunde jag inte leka med mina klasskompisar när de spelade fotboll. Så nog har även jag erfarenheter av utanförskap och att inte kunna göra allting.

Jag är bara ute efter en bra forumspolicy. Min syn på saken är denna:
1. Trådar/diskussioner dör av sig själva om man inte svarar på det.
2. Att lägga in små rubriker och ett annat arkivsystem i forumet vore uppskattat och bättre användbart.
3. Kritisera inte någon innan du ber admin att stänga tråden. Det är fegt och leder bara till att en ny tråd startas.
4. Om man tycker att det är besvärligt med långa diskussioner som man anser har förlorat sin mening så behöver man inte svara på några inlägg i just den tråden.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Puman 2006-07-25 Kl 13:34
 

Jag tycker du har sagt många kloka saker både här och på tidigare diskussionstråd. Å det är allt jag kommer att säga i den här frågan. Ja-smiley, med tummen upp

Redigerat 2006-07-25 13:35

Redigerat 2006-07-25 13:36


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Offa 2006-07-25 Kl 13:38
 

Ja, det var lite, lite synd att tråden stängdes. Jag hade gärna avslutningsvis komenterat hur förb****d jag blir när jag blir bedömd som nedlåtande och ickekunnig bara för att jag för ett par år sedan var oskadad. Bara för att jag är nyskadad känns det som om jag blir idiotförklarad.
Jag vet inte vad för "fel" det var att hävda att gå är en rättighet, jag trodde det var det. Men jag hade tydligen fel. Men att misstaget var så stort att jag får slängt i ansiktet att jag skriver nedvärderande, det trodde jag väl aldrig.
Ska jag hädanefter be om ett godkännande innan jag skriver någon åsikt, eller ska jag bara vänta tills dess jag har levt med mitt handikapp i sisådär 21 år?
Arg smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Jörgen 2006-07-25 Kl 14:21
 

Lilleman skrev:
Det här inlägget försvann och blir därför inte lika långt som det var innan.

Jag ska försöka att inte föra diskussionen vidare ang. om onani är en rättighet eller inte. Vi kan bara konstatera att vi inte är överens.

Däremot ser jag det som fegt och ett typiskt handikapprörelseproblem att alltid anse att man har åsiktsföreträde för att man har ett visst problem och att därmed inte lyssna på vad andra har att säga.
När man sen också snabbt stänger en tråd efter att man tvunget velat ha sista ordet och kritiserat någon, tyder på att man är väldigt rädd för motargument.

Jag behöver ingen onanihjälp och jag kommer aldrig bli eller kanske ens behöva en personlig assistent. Så för mig får folk gärna gå omkring och tro att onani är en rättighet så länge det inte kommer ut som ett politiskt förslag från DHR.

Men bara för att jag inte behöver onanihjälp så vill jag inte uppfattas som mindre kunnig. När jag var liten kunde jag inte leka med mina klasskompisar när de spelade fotboll. Så nog har även jag erfarenheter av utanförskap och att inte kunna göra allting.

Jag är bara ute efter en bra forumspolicy. Min syn på saken är denna:
1. Trådar/diskussioner dör av sig själva om man inte svarar på det.
2. Att lägga in små rubriker och ett annat arkivsystem i forumet vore uppskattat och bättre användbart.
3. Kritisera inte någon innan du ber admin att stänga tråden. Det är fegt och leder bara till att en ny tråd startas.
4. Om man tycker att det är besvärligt med långa diskussioner som man anser har förlorat sin mening så behöver man inte svara på några inlägg i just den tråden.


En liten fråga bara: Varför startade du denna tråd under Kärlek/Sex och inte under Om funktionshinder.se där åtminstone jag tycker att den hör hemma?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Lilleman 2006-07-25 Kl 16:04
 

Jörgen skrev:
En liten fråga bara: Varför startade du denna tråd under Kärlek/Sex och inte under Om funktionshinder.se där åtminstone jag tycker att den hör hemma?


För att där hade ingen förstått vad problemet gällde eftersom problemet uppstod under "Kärlek/Sex" . Jag vet att diskussionen inte hör hemma här men under någon annan kategori hade nog inte de personer det gäller sett inlägget.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Ninnie 2006-07-25 Kl 16:28
 

Lilleman skrev:
För att där hade ingen förstått vad problemet gällde eftersom problemet uppstod under "Kärlek/Sex" . Jag vet att diskussionen inte hör hemma här men under någon annan kategori hade nog inte de personer det gäller sett inlägget.


Helt okej, men gå gärna in och besvara mina frågor i "Om funktionshinder.se"!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Ninnie 2006-07-25 Kl 15:08
 

Du har bra poänger. Vi valde att stänga tråden för att den innehöll 187 inlägg (tror jag) och det blev lite tjatigt när samma argument kom om och om igen. Men - att starta en ny tråd på samma ämne är helt tillåtet, och innebär att det blir fler underrubriker precis som du efterfrågar.

En debatt om hur forumen ska skötas osv är vi väldigt öppna för, det är ju verkligen ingen lätt sak ska ni veta! Intressant och kul - men jäkligt svårt! Därför startar jag nu en sån tråd i därför avsedd kategori, "om fh". Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Vejron 2006-07-25 Kl 20:03
 

Lilleman skrev:
Jag ska försöka att inte föra diskussionen vidare ang. om onani är en rättighet eller inte. Vi kan bara konstatera att vi inte är överens.

Däremot ser jag det som fegt och ett typiskt handikapprörelseproblem att alltid anse att man har åsiktsföreträde för att man har ett visst problem och att därmed inte lyssna på vad andra har att säga.
När man sen också snabbt stänger en tråd efter att man tvunget velat ha sista ordet och kritiserat någon, tyder på att man är väldigt rädd för motargument.


Jag är inte ett dugg feg och jag anser inte heller att jag har åsiktsföreträde. Jag välkomnade andras åsikter, annars hade jag inte startat tråden överhuvudtaget! Vad jag däremot tyckte var tråkigt, som jag också skrev, var att diskussionen aldrig kom framåt. Att admin sen valde att stänga ner tråden kan inte och vill jag inte lastas för, jag kan bara konstatera att hade jag varit i admins position så hade jag gjort likadant nu i just denna debatten. Det handlar inte om censur eller nåt annat i den stilen....Fortsatt debatt kring debatten kan vi ju föra i nåt annat forum hädanefter.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ang. att stänga trådar
Av: Ninnie 2006-07-25 Kl 20:05
 

Vejron skrev:
Jag är inte ett dugg feg och jag anser inte heller att jag har åsiktsföreträde. Jag välkomnade andras åsikter, annars hade jag inte startat tråden överhuvudtaget! Vad jag däremot tyckte var tråkigt, som jag också skrev, var att diskussionen aldrig kom framåt. Att admin sen valde att stänga ner tråden kan inte och vill jag inte lastas för, jag kan bara konstatera att hade jag varit i admins position så hade jag gjort likadant nu i just denna debatten. Det handlar inte om censur eller nåt annat i den stilen....Fortsatt debatt kring debatten kan vi ju föra i nåt annat forum hädanefter.


Vill bara påpeka att det ingalunda var Vejrons inlägg som fick oss att stänga av tråden. Nog diskuterat om detta, starta en ny tråd på samma ämne och fortsätt gärna diskutera om ni vill! Inga problem!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Lite nya tankar
Av: Crazyberra 2006-07-13 Kl 02:15
huvudinlägg

Vill återigen tacka alla som svarade på min gamla tråd.
Startar en ny tråd med lite mer fördjupade tankar.

Jag vet att jag är en underbar kille. Och jag har fått höra av en hel del tjejer att jag är det också. Jag är omtänksam, rolig, mogen för min ålder, romantisk, poetisk, åsikter i många frågor, kämpar för allas rätt, trevlig och inget fyllesvin.
Egenskaper som jag tycker är jävligt bra, jag kanske inte är den där hunken som får massa ligg men det är inget jag vill ha heller. Jag är en go kille som vet hur äkta kärlek är.
Men en fråga, räcker det att prata och visa vem man är?
Om man visar sig ifrån sin bästa sida och är trevlig emot människor. Räcker det för att någon ska bli intresserad?
Jag själv ser inte min rullstol som ett hinder, är bara rädd att andra ska göra det. Hur många ser egentligen rullstolen som ett hinder?

Vad jag mest är osäker på är just att ta själva kontakten.
På internet har jag inga problem med detta då jag känner mej ganska trygg. Det är just att ta kontakt med okända kvinnor. Att en tjej aldrig ska tycka om en hur mycket man än försöker. Jag kan sitta och vilja ta kontakt men tillslut tar osäkerheten över och det blir inte av. Just att ta första steget.

När jag väl får kontakt med folk är jag inte Mr. Blyg.
När folk kommer och pratar med mej är jag ofta den som pratar på mest. Självklart beror det på vad man pratar om.
Jag har heller inga problem att redovisa inför en grupp.
Det tycker jag är mycket märkligt, är jag blyg eller är det bara jag själv som fjantar mej?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Lite nya tankar
Av: Jessma 2006-07-13 Kl 14:29
 

Läste om en kille som gick i terapi för liknande problem. Han fick i uppdrag att fråga 100 okända tjejer på stan om de ville ta en fika. Självklart sa de flesta nej (minns ej om nån faktiskt sa ja), men hans rädsla försvann. Och han vågade bjuda ut tjejer han faktiskt gillade. Prova! Ha någon som pushar dig... kompis, assistent eller nån annan. De första gångerna lär vara tuffa...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Lite nya tankar
Av: Mnemonic 2006-07-14 Kl 20:45
 

Jag hade samma problem som dig när jag var i din ålder. Men med åldern så har man ångrat att man inte tog steget och gick fram till den där tjejen. Nu går jag fram, vad är det värsta som kan hända? hon skrattar eller ger dig en konstig blick och det känns förnedrande ett tag. Men efter jag börjat våga så har jag bara stött på en sån tjej en enda gång, de flesta tjejer är helt ok men slipper nu iallafal sitta hemma och fundera på vad som kunde ha hänt. Gå fram så slipper du fundera när du blir äldre om det kunde blivit något. För att sitta och fundera på vad som kunde varit är nog värre än en möjlig kort stunds förnedran. Men oftast slutar det på den positiva sidan istället för den negativa. Kan bara säga.. ta dig i kragen och gå fram annars sitter du bara och ångrar dig att du inte gjorde det senare.
Jag har fått veta så här på äldre dar att den tjej som var mitt livs stora kärlek i tonåren men som jag aldrig vågade tala om hur jag kände för. Det var så att hon kände exakt lika dant men var också för blyg, nu har vi partners på olika håll och är lyckliga men det är ju inte utan att man funderar på vad som kunde varit om man bara vågat ta steget. Så uttrycket att gör det som känns rätt att göra medans du kan annars sitter du bara och grubblar när du blir äldre och funderar på vad som kunde hänt.

Redigerat 2006-07-14 20:58


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Lite nya tankar
Av: Legoprinsessan 2006-07-17 Kl 18:30
 

Å vad jag känner igen mig. Jag har inte så stora funktionshinder, nedsatt syb, skelar, lättare cpskada som medför annorlunda gång. Det syns på mig och det är det som jag tycker är väst. Jag gör inte så stor grej av mina fh, jag är ju en vanlig ung tjej med dom här intressena, egenskaperna osv, och sen är jag född med fh liksom. Men jag känner ändå att andra gör stor sak av det här. Jag är också rädd för att ta kontakt med folk. alltså inte själva kontakten, jag är inte rädd för att prata med någon, men jag skulle aldrig våga fråga om han/hon ville ha en fika eller något med mig, bjuda upp eller sådär. Självklart är det lättare att ta kontakt på internet, där är inte kontaktsökandet något problem heller, men ven där är det så att jag inte vågar något ljupare för jag har blivit så besviken. Allt är bra ända tills de får se en bild på mig eller får vet att jag har fh och då har jag ju redan hunnit förvänta mig massa saker. Så jag låter bli att ragga. Men jag änskar inget hellre än att träffa någon, det verkar i min kropp efter närhet. Jag klarar inte ens av att umgås med par eller att sitta nära ett par som gosar för jag blir så fruktansvärt ledsen då... Jag kan inte glädjas för andra skull, jag känner mig som en bitter gammal kärring.... usch


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-09 Kl 13:10
huvudinlägg

Jag heter Björn och är en kille på 19 år.
Är en omtänksam, snäll och mogen kille med mycket åsikter som står för vad jag tycker. Jag har Duchenne muskeldystrofi vilket innebär att jag är svagare än normalt och "orkar" därför inte gå. Jag har full rörelseförmåga men är inte jättestark. Klarar av vardagliga saker men jag behöver alltid assistent i närheten utifall jag skulle behöva hjälp. Är helt klar i skallen och ja. Jag är som vilken ung man som helst bara att jag inte kan gå.

Jag har under flera års tid mått ganska dåligt och funderat mycket över det här med kärleken och att finna någon.
Jag sitter en hel del vid datorn och senaste åren är det där jag tagit kontakt med tjejer (lunarstorm, msn). Jag är även ute på uteställen ungefär 2-3 gånger per månad men där tar jag väldigt sällan kontakt med någon just för att jag inte vet hur jag ska göra. På nätet känner jag mej mycket mer självsäker. Har haft 1 flickvän som jag träffade genom internet och det tog slut för ett halvår sedan efter 3 månader ihop.

Har inte så många vänner som jag umgås med, även om jag gått i en bra klass och så under gymnasiet. På högstadiet bodde jag fortfarande hemma på landet och då hade jag inte så mycket valmöjligheter än att vara hemma medans andra i min ålder började umgås och bli sociala.

Egentligen är jag inte alls blyg av mej, när jag pratar med folk jag "känner" så pratar jag en hel del. Men just okända människor är jag väldigt blyg inför. I stora grupper är jag inte den som sticker ut huvudet eller tar tag i diskussioner. Det har jag aldrig gjort även om jag verkligen försökt.
Nu syftar jag mest på min f.d klass där jag märkte att jag bara lade in vissa kommentarer. Inte att jag var den som berättade en massa historier.

Nu till mitt problem. Jag känner mej väldigt ensam många stunder. Att finna kärleken är viktigt för mej. Jag har mycket ångest över att jag inte vågar ta kontakt med tjejer när jag är ute på tex krogen eller liknande. Känner att jag är kass på att skapa relationer och sedan sköta om dem på ett bra sätt även om det gäller vänner eller tjejer.
Jag får även en del ångest när jag ser andra söta par och när folk som jag "känner" träffar någon som det håller bra med. Kan det inte bli min tur någon gång?

Jag tänker på detta väldigt mycket. Hur man ska göra?
Var man ska göra det? När man ska göra det? Vad är tillåtet och inte? Alla dessa frågor invaderar mitt huvud dagligen. Kanske är det en rädsla för att inte räcka till eller att inte bli sedd för den jag är inför tjejerna. Jag vet inte vad problemet är men jag har svårt med att ta kontakt.
Att sitta i rullstol förstör många spontana moment som att dansa nära någon på dansgolvet, att hänga med någon hem, att bara springa ut på stranden.
Jag känner att min assistent också både påverkar mej och andra. Känns som en ryggsäck eller ett handfängsel.
Att inte få vara självständig.

Jag är alltså rädd för att ta kontakt med okända tjejer.
För jag vill ju att en tjej nån gång ska bli intresserad.
Inte att man ändå ska sitta där ensam efter tusentals försök. Men jag förstår ju att utan försök hjälper inget heller. Ändå är det något i mej som tar emot.
Jag gråter många tårar över att jag inte vågar.
Hur ytliga är folk ute egentligen? Efter att ha läst vissa trådar här låter det väldigt negativt. Att folk verkligen ser ner på handikappade. Det hoppas jag inte är sant.

Tacksam för hjälp!

Redigerat 2006-07-09 13:22

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Berghman 2006-07-09 Kl 21:53
 

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver.

Kan bara komma med ett par råd.

Tror det är viktigt att man bara försöker vara sig själv
och inte bli nervös.
Sen kan det nog hjälpa om ens ass. gör sig lite osynlig eller att man är själv ibland.
Har hamnat i situationer själv där ass. känts som ryggsäck/handfängsel.

Sen tror jag det är bra att inte tänka på sitt funktionshinder/sjukdom utan bara leva och ta för sig.
Tycker inte heller man ska bry sig om folks ev. fördomar.

Redigerat 2006-07-09 22:56


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-09 Kl 21:58
 

Crazyberra skrev:
Jag heter Björn och är en kille på 19 år.
Är en omtänksam, snäll och mogen kille med mycket åsikter som står för vad jag tycker. Jag har Duchenne muskeldystrofi vilket innebär att jag är svagare än normalt och "orkar" därför inte gå. Jag har full rörelseförmåga men är inte jättestark. Klarar av vardagliga saker men jag behöver alltid assistent i närheten utifall jag skulle behöva hjälp. Är helt klar i skallen och ja. Jag är som vilken ung man som helst bara att jag inte kan gå.

Jag har under flera års tid mått ganska dåligt och funderat mycket över det här med kärleken och att finna någon.
Jag sitter en hel del vid datorn och senaste åren är det där jag tagit kontakt med tjejer (lunarstorm, msn). Jag är även ute på uteställen ungefär 2-3 gånger per månad men där tar jag väldigt sällan kontakt med någon just för att jag inte vet hur jag ska göra. På nätet känner jag mej mycket mer självsäker. Har haft 1 flickvän som jag träffade genom internet och det tog slut för ett halvår sedan efter 3 månader ihop.

Har inte så många vänner som jag umgås med, även om jag gått i en bra klass och så under gymnasiet. På högstadiet bodde jag fortfarande hemma på landet och då hade jag inte så mycket valmöjligheter än att vara hemma medans andra i min ålder började umgås och bli sociala.

Egentligen är jag inte alls blyg av mej, när jag pratar med folk jag "känner" så pratar jag en hel del. Men just okända människor är jag väldigt blyg inför. I stora grupper är jag inte den som sticker ut huvudet eller tar tag i diskussioner. Det har jag aldrig gjort även om jag verkligen försökt.
Nu syftar jag mest på min f.d klass där jag märkte att jag bara lade in vissa kommentarer. Inte att jag var den som berättade en massa historier.

Nu till mitt problem. Jag känner mej väldigt ensam många stunder. Att finna kärleken är viktigt för mej. Jag har mycket ångest över att jag inte vågar ta kontakt med tjejer när jag är ute på tex krogen eller liknande. Känner att jag är kass på att skapa relationer och sedan sköta om dem på ett bra sätt även om det gäller vänner eller tjejer.
Jag får även en del ångest när jag ser andra söta par och när folk som jag "känner" träffar någon som det håller bra med. Kan det inte bli min tur någon gång?

Jag tänker på detta väldigt mycket. Hur man ska göra?
Var man ska göra det? När man ska göra det? Vad är tillåtet och inte? Alla dessa frågor invaderar mitt huvud dagligen. Kanske är det en rädsla för att inte räcka till eller att inte bli sedd för den jag är inför tjejerna. Jag vet inte vad problemet är men jag har svårt med att ta kontakt.
Att sitta i rullstol förstör många spontana moment som att dansa nära någon på dansgolvet, att hänga med någon hem, att bara springa ut på stranden.
Jag känner att min assistent också både påverkar mej och andra. Känns som en ryggsäck eller ett handfängsel.
Att inte få vara självständig.

Jag är alltså rädd för att ta kontakt med okända tjejer.
För jag vill ju att en tjej nån gång ska bli intresserad.
Inte att man ändå ska sitta där ensam efter tusentals försök. Men jag förstår ju att utan försök hjälper inget heller. Ändå är det något i mej som tar emot.
Jag gråter många tårar över att jag inte vågar.
Hur ytliga är folk ute egentligen? Efter att ha läst vissa trådar här låter det väldigt negativt. Att folk verkligen ser ner på handikappade. Det hoppas jag inte är sant.

Tacksam för hjälp!

Redigerat 2006-07-09 13:22


Jag vill bara berätta om min lilla solskenshistoria:

Jag var 29 år, frånskild, funktionshindrad, förtidspensionerad och delvis rullstolsbunden - HUR skulle jag hitta en ny kille att dela mitt liv med??

Jag hann inte fundera så länge!
4 månader efter att jag flyttat ifrån min man dök Han upp - nu är det 5 och ett halvt år sen vi blev tillsammans!
Hjärta

Hur mörkt det än kan se ut så löser det sig förr eller senare - det finns nån därute som passar just tillsammans med dig.

Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: KarinSch 2006-07-09 Kl 22:37
 

Bara för att bräcka Hjulia då!!
Jag var 40, rullstolsburen 3 barnsmamma som inte ens hunnit skilja mig när jag träffade min nuvarande älskade man.
Var dig själv, fokusera inte på problemen kring funktionshindret, det är en del av dig men det är inte DU.
En tjej som verkligen gillar dig ser förbi sådana saker, men du måste själv ha en avslappad attityd till ditt funktionshinder annars blir andra osäkra på hur de ska bemöta dig.
Assistenter kan sitta vid andra bord när du är ute och invänta dina signaler, då ser även andra att assistans inte innebär "någon som tar hand om" och det blir mindre jobbigt när de inser att man inte dejtar två pers.
Är alldeles säker på att det finns någon där ute till dig med.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Munken 2006-07-09 Kl 23:51
 

Funktionshindrade kvinnor har MYCKET lättare att hitta någon än män så att hittlils bara kvinnor gett den förtvivlade unge mannen "uppmuntran", i form av olika exempel på hur DE hittat sitt livs kärlek är säkert menat som uppmuntran men kan lika gärna bryta ner hans självförtroende.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: KarinSch 2006-07-10 Kl 00:03
 

Jag har manliga funktionshindrade vänner som som har hittat sina kvinnor, några få har valt funktionshindrade kvinnor men de flesta jag känner har icke funktionshindrade kvinnor.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Wheelsta 2006-07-10 Kl 07:38
 

Munken skrev:
Funktionshindrade kvinnor har MYCKET lättare att hitta någon än män så att hittlils bara kvinnor gett den förtvivlade unge mannen "uppmuntran", i form av olika exempel på hur DE hittat sitt livs kärlek är säkert menat som uppmuntran men kan lika gärna bryta ner hans självförtroende.SKITSNACK!

Som jag har sagt i en annan diskussionstråd.
Det är DIN personliga uppfattning, Munken, att funktionshindrade killar har svårare för att träffa tjejer än vice versa!!!!!!

Att inga män skrivit uppmuntrande inlägg betyder INTE att det inte existerar funkis-killar med positiva upplevelser på området!
Du pratar utifrån DINA erfarenheter, inte funktionshindrade killar i allmänhet.
Eller har du har någon statistik för dina uttalanden?
Presentera källan isåfall, så att vi alla kan ta del av denna intressanta statistik i sin helhet!

Att tjejer skrivit mest beror inte på det här ämnet.
Alla diskussioner på funktionshindrade.se domineras ju av kvinnor.

JAG känner mängder med killar i rullstol som inte har några problem med att skaffa tjejer.

Om det är någon som försämrar självförtroendet för han som startade tråden,
så är det du, Munken!

Redigerat 2006-07-10 07:42

Redigerat 2006-07-10 07:44


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Mnemonic 2006-07-10 Kl 10:14
 

Wheelsta skrev:
SKITSNACK!

Som jag har sagt i en annan diskussionstråd.
Det är DIN personliga uppfattning, Munken, att funktionshindrade killar har svårare för att träffa tjejer än vice versa!!!!!!

Att inga män skrivit uppmuntrande inlägg betyder INTE att det inte existerar funkis-killar med positiva upplevelser på området!
Du pratar utifrån DINA erfarenheter, inte funktionshindrade killar i allmänhet.
Eller har du har någon statistik för dina uttalanden?
Presentera källan isåfall, så att vi alla kan ta del av denna intressanta statistik i sin helhet!

Att tjejer skrivit mest beror inte på det här ämnet.
Alla diskussioner på funktionshindrade.se domineras ju av kvinnor.

JAG känner mängder med killar i rullstol som inte har några problem med att skaffa tjejer.

Om det är någon som försämrar självförtroendet för han som startade tråden,
så är det du, Munken!

Redigerat 2006-07-10 07:42

Redigerat 2006-07-10 07:44


Igen kan jag bara prata för mig själv och även om det är fel a generalisera så tror jag det ligger lite i vad munken säger. Bara tänk på senariot att en man kommer och bär på sin funktionhindrade kvinna. Folk tycker inte det är så konstigt men om en kvinna kommer och bär på sin man där verkar folk tycka att det är konstigt. Mannen blir mindre en man. Min erfarenhet är att män ska vara starka och inte sårbara men kvinnor har rätt att vara det i detta samhälle. Så jag kan tänka mig att många kvinnor ine vill ha en man som inte är tillräckligt mycket man i detta samhälle. Det finns många kvinnor som kan se personen och ignorera samhällets attityder så jag kan hålla med dig om att det är fel att generalisera och säga att män har svårare att träffa kvinnor än kvinnor har med män. Men samtidigt ligger det lite sanning i det. Men det beror nog också på vart i landet man bor. Det stämmer nog mer för män på landsbyggden där man ska vara macho men i stockholm som allmänt kallas fjollträsk så är det ju inget konstigt om en man är mindre macho. Jag lägger ingen värdering i vad som är rätt eller fel men det är bara min observation.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Vejron 2006-07-10 Kl 10:42
 

Mnemonic skrev:
Igen kan jag bara prata för mig själv och även om det är fel a generalisera så tror jag det ligger lite i vad munken säger. Bara tänk på senariot att en man kommer och bär på sin funktionhindrade kvinna. Folk tycker inte det är så konstigt men om en kvinna kommer och bär på sin man där verkar folk tycka att det är konstigt. Mannen blir mindre en man. Min erfarenhet är att män ska vara starka och inte sårbara men kvinnor har rätt att vara det i detta samhälle. Så jag kan tänka mig att många kvinnor ine vill ha en man som inte är tillräckligt mycket man i detta samhälle. Det finns många kvinnor som kan se personen och ignorera samhällets attityder så jag kan hålla med dig om att det är fel att generalisera och säga att män har svårare att träffa kvinnor än kvinnor har med män. Men samtidigt ligger det lite sanning i det. Men det beror nog också på vart i landet man bor. Det stämmer nog mer för män på landsbyggden där man ska vara macho men i stockholm som allmänt kallas fjollträsk så är det ju inget konstigt om en man är mindre macho. Jag lägger ingen värdering i vad som är rätt eller fel men det är bara min observation.


Vilka sanslösa fördomar du går och bär på!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: KarinSch 2006-07-10 Kl 11:10
 

Så alla funktionshindrade kvinnor skaffar friska män för att de ska kunna bli burna, så himla praktiskt då.
Vilket skitsnack, min man bär inte mig. Det skulle han förmodligen klara men jag vill inte bli buren av någon. Det finns inte så många ställen i världen där man måste bli buren och måste man det får man väl skaffa en manlig assistent. Det är väl inte ens kvinnas jobb att ta hand om en..


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Mnemonic 2006-07-10 Kl 11:47
 

det är inte mina fördommar utan samhällets baserat ur perspektivet hur jag själv och jag ser hur andra blir bemötta.
Men jag ska inte säga att jag är fördoms fri heller, det tror jag inte någon är.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Mnemonic 2006-07-10 Kl 11:52
 

KarinSch skrev:
Så alla funktionshindrade kvinnor skaffar friska män för att de ska kunna bli burna, så himla praktiskt då.
Vilket skitsnack, min man bär inte mig. Det skulle han förmodligen klara men jag vill inte bli buren av någon. Det finns inte så många ställen i världen där man måste bli buren och måste man det får man väl skaffa en manlig assistent. Det är väl inte ens kvinnas jobb att ta hand om en..Jag tror du missförstod vad jag säger.. jag talade inte om att man behövs bäras för att man är funktionshindrad eller att kvinnor skulle göra det. Jag pratade om samhällets syns på saken, vad som anses "normalt" och "onormalt".
Det är ok att en kvinna blir buren men en man som blir buren ses det ner på. Som sagt kan jag bara tala från mina egna erfarenheter. Har inte sagt att jag har rätt och sa att det är fel av mig att generalisera men det är mina erfarenheter av samhällets bemötande. Där jag bor är samhället ett gamal brukssamhälle med mottot "en bra karl reder sig själv".
Jag är till och med på väg att förlora mitt jobb pga att jag måste använda rullstol för att de anser att jag inte kan komma in i lokalerna och utföra mitt jobb (kommunala skol datasalar som de förlagt i gamla fabrikslokaler). Och min arbetsgivare osar av mer fördommar om handikappade än ni kan tro. Men jag blir glad av att höra att ni tror att det bara är fördommar för det måste betyda att ni inte behöver stå ut med vad jag behöver. Så det finns kanske hopp i detta avlånga land ändå.

Redigerat 2006-07-10 12:19


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-10 Kl 12:14
 

Munken skrev:
Funktionshindrade kvinnor har MYCKET lättare att hitta någon än män så att hittlils bara kvinnor gett den förtvivlade unge mannen "uppmuntran", i form av olika exempel på hur DE hittat sitt livs kärlek är säkert menat som uppmuntran men kan lika gärna bryta ner hans självförtroende.


... och så var vi där igen!

Munken, alla vet vid det här laget att du har en mycket skruvad syn på ämnet.
Försöker du ens ta dig till det andra skriver eller är det enklare att skylla på sitt f-hinder?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: KarinSch 2006-07-10 Kl 13:07
 

Visst finns det en massa fördomar, men vi ska väl inte bära på dem själva..
En bra karl karl reder sig själv, så klart och det gör en bra kvinna med, men vad är det som säger att man inte reder sig själv med hjälp av assistans. Så länge jag som funktionshindrad visar på möjligheter så visar jag också att det är samhället som gör mig handikappad inte mitt funktionshinder.
Jag får dagligen höra hur tacksamma människor är för det jag gör, (tjatar hål i huvudet på politiker och myndighetspersoner) samt för mitt sätt att kunna lösa konflikter och problem. Att jag sen inte kan ta mig till och från plats A och B har ju inte med min personlighet eller kunskap att göra. Visst trillar man ihop av alla fördomar och okunskap det finns men det måste vara vi själva som tar bort denna dumhet.
Om man ska skaffa en partner så är det mindre lyckat att börja med att själv ha fördomar gentemot funktionshindrade, dvs. att gå ut med inställningen att ingen vill ha mig för jag sitter i rullstol. Gå istället ut med inställningen - Nu ska jag ha kul och om jag träffar någon som intresserar mig så kanske jag försöker ragga. Att sitta och vänta på att någon ska upptäcka att man sitter där och väntar på att det ska dyka upp någon som förbarmar sig över en ger fel signaler, och det är därför det fortfarande finns fördomar. Är otroligt svårt att förklara i ord men enkelt sagt, gör inte funktionshindret till ett problem utan se det som en del av just ditt liv. En erfarenhet som gör dig unik och intressant inte ett problem i sig.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Mnemonic 2006-07-10 Kl 13:28
 

KarinSch skrev:
Visst finns det en massa fördomar, men vi ska väl inte bära på dem själva..
En bra karl karl reder sig själv, så klart och det gör en bra kvinna med, men vad är det som säger att man inte reder sig själv med hjälp av assistans. Så länge jag som funktionshindrad visar på möjligheter så visar jag också att det är samhället som gör mig handikappad inte mitt funktionshinder.
Jag får dagligen höra hur tacksamma människor är för det jag gör, (tjatar hål i huvudet på politiker och myndighetspersoner) samt för mitt sätt att kunna lösa konflikter och problem. Att jag sen inte kan ta mig till och från plats A och B har ju inte med min personlighet eller kunskap att göra. Visst trillar man ihop av alla fördomar och okunskap det finns men det måste vara vi själva som tar bort denna dumhet.
Om man ska skaffa en partner så är det mindre lyckat att börja med att själv ha fördomar gentemot funktionshindrade, dvs. att gå ut med inställningen att ingen vill ha mig för jag sitter i rullstol. Gå istället ut med inställningen - Nu ska jag ha kul och om jag träffar någon som intresserar mig så kanske jag försöker ragga. Att sitta och vänta på att någon ska upptäcka att man sitter där och väntar på att det ska dyka upp någon som förbarmar sig över en ger fel signaler, och det är därför det fortfarande finns fördomar. Är otroligt svårt att förklara i ord men enkelt sagt, gör inte funktionshindret till ett problem utan se det som en del av just ditt liv. En erfarenhet som gör dig unik och intressant inte ett problem i sig.Var väl inte så svårt att förklara i ord.. jag tycker du gjorde det bra och jag håller helt med dig. Förstår inte din logik i att en bra karl reder sig själv om han får hjälp. Och jag är på mina lokala komunala politiker osv som en hök för att få dom att ändra sina attityder men det är inte alltid lätt att ändra dessa gamla fördommar. Det senaste är att jag försöker kommunen att göra en plan för tillgänglighet 2010 men får bara svaret att de inte kommer göra saker tillgängliga utan bara begära att handlarna ökar sin service och kommer ut till dig på gatan istället när du inte kan komma in. Så när man lever i ett sånt samhälle så är det lätt att fördommar kryper in. Om folk runt dig hela tiden kallar dig värdelös så tillslut tror du ju på det. Men du har helt rätt i att det är upp till oss att gå ut och visa att de har fel. men det är just vad jag försökte förklara i min post längre ner om att skalet man givits inte behöver betyda att det visar vilken person man är.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Offa 2006-07-10 Kl 15:20
 

Exakt. Nu är vi där och trampar igen! Arg smiley Läs igenom vad grabben först i tråden skrev, och försök svara på det. Please!

Redigerat 2006-07-10 15:22

Redigerat 2006-07-10 15:23


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Rooto 2006-07-10 Kl 15:21
 

Wheelsta skrev:
SKITSNACK!

Som jag har sagt i en annan diskussionstråd.
Det är DIN personliga uppfattning, Munken, att funktionshindrade killar har svårare för att träffa tjejer än vice versa!!!!!!

Att inga män skrivit uppmuntrande inlägg betyder INTE att det inte existerar funkis-killar med positiva upplevelser på området!
Du pratar utifrån DINA erfarenheter, inte funktionshindrade killar i allmänhet.
Eller har du har någon statistik för dina uttalanden?
Presentera källan isåfall, så att vi alla kan ta del av denna intressanta statistik i sin helhet!

Att tjejer skrivit mest beror inte på det här ämnet.
Alla diskussioner på funktionshindrade.se domineras ju av kvinnor.

JAG känner mängder med killar i rullstol som inte har några problem med att skaffa tjejer.

Om det är någon som försämrar självförtroendet för han som startade tråden,
så är det du, Munken!

Redigerat 2006-07-10 07:42

Redigerat 2006-07-10 07:44


Men herregud! Ett forum är väl till för att disskutera sina personliga åsikter? menar du att munken inte har rätt till det för att hans åsikt är avvikande?Crazyberra: Vissa grejer som du sagt låter som tagna ur mitt liv Förvånad smiley . Jag har insett att för att komma nånstans måste man tro på sig själv, även fast jag tror lite på munkens grej också. Bara för att det är svårare så betyder det inte att det är omöjligt, right? Blinkande smiley I mina öron låter du som en riktigt omtänksam snubbe, som tänker efter och tar in vad folk igentligen säger. Tjejer gillar sånt, vettu. Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: KarinSch 2006-07-10 Kl 16:31
 

Din kommun verkar t.o.m. värre än min. Jag vägrar konsekvent att handla i affärer där jag inte kommer in, det har hänt 1!!!!! gång och då var det ett så otroligt erbjudande att jag grämt mig resten av livet om jag inte slagit till. Men det innebär för mig diskriminering att inte kunna gå runt och kolla utbud och välja varor.
Vad jag menar med att man klarar sig själv fast med hjälp är att om man har assistans så är det man själv som tar de beslut som ska göras och assistenten utför sitt arbete, typ, kör rullstolen dit du ska gå. Om människor i samhället lär sig att vi inte blir körda, utan går dit vi vill, fast med assistans, kommer vi så småningom att kunna förändra attityder i samhället.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Wheelsta 2006-07-10 Kl 17:13
 

Rooto skrev:
Men herregud! Ett forum är väl till för att disskutera sina personliga åsikter? menar du att munken inte har rätt till det för att hans åsikt är avvikande?Du tolkar mitt inlägg totalt felaktigt, Rooto.

En personlig åsikt är just vad jag efterfrågar.
Men man ska skilja på en personlig erfarenhet/åsikt och vad som gäller för en hel grupp.

Särskilt när det handlar om ett så känsligt ämne som det här är.
Särskilt när trådskaparen är 19 år gammal och har hela livet framför sig.

Redigerat 2006-07-10 17:18


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Munken 2006-07-10 Kl 19:56
 

Hjulia jag står för min åsikt som bygger på iaktagelser av min omgivning. Jag läser det ni skriver men har aldrig upplevt något som direkt skulle tyda på att jag har fel. Däremot möter jag både irl och på nätet ständigt åsikter från funktionshindrade kvinnor som verifierar min ståndpunkt. Diskuterade detta senast idag med en kusin som också har en cp-skada och hon höll med MIG!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-10 Kl 20:05
 

Munken skrev:
Hjulia jag står för min åsikt som bygger på iaktagelser av min omgivning. Jag läser det ni skriver men har aldrig upplevt något som direkt skulle tyda på att jag har fel. Däremot möter jag både irl och på nätet ständigt åsikter från funktionshindrade kvinnor som verifierar min ståndpunkt. Diskuterade detta senast idag med en kusin som också har en cp-skada och hon höll med MIG!


Inte upplevt? Det kan väl möjligen inte vara så att du helt enkelt missat det med tanke på din inställning? Det är lätt hänt att fastna i en åsikt och sen inte låta sig omvärdera.

Det är klart att det finns folk som håller med dig, men en persons samtycke innebär ju inte att den stora massan gör det, oavsett kön, f-hinder, hudfärg...you name it.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Moon 2006-07-11 Kl 12:48
 

Munken skrev:
Hjulia jag står för min åsikt som bygger på iaktagelser av min omgivning. Jag läser det ni skriver men har aldrig upplevt något som direkt skulle tyda på att jag har fel. Däremot möter jag både irl och på nätet ständigt åsikter från funktionshindrade kvinnor som verifierar min ståndpunkt. Diskuterade detta senast idag med en kusin som också har en cp-skada och hon höll med MIG!


OM det nu skulle ligga ngt i vad du skriver, så vet jag att du syftar på yngre personer och inte lite äldre. OM det stämmer, varför är det så?

I så fall skulle jag tro att de yngre du möter har mer omfattande funktionshinder som än mer handikappar dem i samhället. Självkänslan är kanske i botten liksom själförtroendet och då är det inte lätt att se sig själv som en partner till någon. Mötesplatser fattas. Man kanske inte går 3-5 år på högskolan där det finns utrymme att lära känna människor med liknande intressen, man kanske inte klarar av andra studier som kvällskurser som också är mötesplatser. Man kanske inte orkar/kan engagera sig i föreningar eller politik pga sitt funktionshinder. Och tillgängligheten är urusel på cafeer och krogar. Dessutom har man kanske inget jobb.

Vägarna är alltså färre för yngre personer med omfattande funktionshinder idag än vad det har varit.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Munken 2006-07-11 Kl 16:48
 

Det är helt sant.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Banan 2006-10-08 Kl 16:44
 

Munken skrev:
Funktionshindrade kvinnor har MYCKET lättare att hitta någon än män så att hittlils bara kvinnor gett den förtvivlade unge mannen "uppmuntran", i form av olika exempel på hur DE hittat sitt livs kärlek är säkert menat som uppmuntran men kan lika gärna bryta ner hans självförtroende.


Jag tycker att du är ute och cyklar, HELT. För jag är nämligen totalförälskad i en snubbe som sitter i rullstol, inte tusan bryr jag mig om att han sitter i den, för han är samma person i hjärnan oavsätt. det är inte rullstolen som får mig att känna mig omtyckt, det är han som person. Det gäller bara att hitta rätt!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Munken 2006-07-09 Kl 23:22
 

Slappna av, rör dig ute bland tjejer och taolikakontakter såhittar du någon förr eller senare.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Mnemonic 2006-07-10 Kl 09:46
 

Jag kan bara tala från mina egna erfarenheter och det har nämts tidigare i denna tråd. Konsentrera inte så mycket på ditt funktionshinder. Det råd jag kan ge dig är att träna på att tala med tjejer och våga gör bort dig. Din kropp är bara ett skal som det är fel på och tyvärr så är det ju så att många gör en bedömning av dig som person på detta. Men prata med folk och var öppen så brukar dom ändra sig när dom ser dig som person som bor inne i detta skal. När det kommer till kritan så gillar många hellre ett charmig ruckel med personlighet bättre än ett stort kallt tomt men vackert slott. Även om slottet verkar bättre vid första anblick. När det gäller personliga assistenten har jag ingen erfarenhet men hur skulle du göra om denna assistent vore en kompis när du är ute och träffar en tjej? Skulle du bara lämna kompisen och be honom/henne att gå eller skulle du försöka lära känna tjejen även om kompisen är med?
vad jag försöker säga är att jobba på din självkänsla och våga göra bort dig. Ditt största hinder att träffa tjejer är nog inte ditt handikapp utan det är nog mer din blyghet som är problemet.. Försök jobba bort det. Det kan ta längre tid att hitta någon pga ditt handikapp och att du kanske får försöka hårdare än andra killar men det betyder inte att det är omöjligt och när det kommer till kärlek så är det hur du är som person som spelar större roll än hur du ser ut. Men det förutsätter att du pratar med tjejer och låter dem lära känna dig.

Redigerat 2006-07-10 09:55


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Snowwhite 2006-07-10 Kl 11:40
 

Jag förstår din rädsla! JAg är blyg & har det problemet , men de senaste pijkvänner jag haft är via nätet men det jar mest varit de som vil, ha kul med äldre ett tag. Men nu är jag förlovad men en jag träffade från nätet & vi var vänner först för att lär akänna varnadra! Jah hade gett upp hoppet men en dag sken solen igen.
Bara man hittar nån som kan älska den man är! De är svåra att hitta men de finns nånstans!

KRAM!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Lotta 2006-07-10 Kl 13:42
 

Förstår absolut dina tankar, hade dem själv innan jag träffade min man för 13 år sen (vi är nu gifta sen 11 år tillbaka)

Ngt som är viktigt är att du själv inte tänker:

vill ngn "ha " mig med mitt funktionshinder. Var dig själv o ta inte ut ngt i förväg.

Nu hade jag inte PA när vi träffades, har tänkt många ggr på det, men här har vi många "bevis" på att det funkar att dejta vilt med PA i "släptåg


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 16:09
 

Tack ska ni alla ha för era inlägg.
Det är bra att även få andra handikappades åsikt för åsikter ifrån gående människor har jag fått många.
Jag har dock några ord att säga.

Munken, med din inställning är det inte så jävla konstigt att du inte lyckas med tjejer. Att allt är så himla svårt svårt svårt. Hur långt kommer man med det? Nu kanske jag pratar emot mej själv men ge upp tänker jag aldrig i livet göra. Jag vill bara träffa en tjej att ha roligt tillsammans med.

Ni tjejer/kvinnor ska ha tack också för era positiva tankar.
Jag litar mer på kvinnors ord i frågan än mäns. Tyvärr killar. Tjejer är tjejer och killar är killar och eftersom jag inte är gay så är tjejers svar kanske mer sannolika. Inget er killar emot.

Jag ska försöka nu verkligen att tänka om en tjej vill ha mej utan att bara köra på. Men det är just det sista steger som fattas plus att jag tänker på detta för mycket. Att jag förväntar mej att nåt ska hända all the time.

Som en kompis på msn sade: Du blir så ledsen av dina höga "krav". Du vill ju så gärna träffa någon och du lägger väldigt mycket tid på det, vilket är bra men eftersom du inte gör något annat än att avvaktar så händer ju ingenting och det gör dig ledsen. Du måste gå fram till en tjej och prata med henne.

Men rädslan är något man måste jobba med ordentligt. Rädslan att inte räcka till. Det är svårt att förändra sig själv på kort tid.

Wheelsta, du pratar om att jag har hela livet framför mej.
Tyvärr har jag inte det. Med Duschenne så dör du ungefär emellan 35-40 års ålder och det är medecinska fakta.
Sedan redan om 5-6 år kanske jag behöver en andningsmask i ansiktet 24/7 och då faller ju ens "look" ganska rejält neråt.

Jag får höra av tjejer på msn en del positiva saker.
"tänk om fler killar var som du"
"säkert du är en kille? för du fattar ju hur tjejer tänker"
"du är helrätt i tjejers ögon"
"vilken toppenkille du är"

Man frågar ju sig själv "varför har jag då inte tjej?"
Kan nog ganska säkert bero på att jag aldrig tagit kontakt med en tjej ute eller att jag varit för påflugen. Inte konstigt då. För hur ska tjejerna kunna veta hur underbar man är om man inte visar det för dem. Men ja, hur reagerar de flesta kvinnor när en man ska ta kontakt med dem? Jag är ju rädd att en tjej aldrig ska bli intresserad.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: KarinSch 2006-07-11 Kl 16:34
 

Du har en bra inställning, det kommer säkert att gå bra. Som du själv säger, jobba inte för hårt på att hitta någon utan låt det hända när det är dags. Och du, andningsmask är vi många som behöver. Jag tyckte det var jättehemst när jag fick min men min man tycker att det är bra för nu orkar jag mer och blir inte så trött. Man kanske inte ser ut som en sexatlet med mask på sig men det bryr den som älskar en inte om, för de ser ens vackra insida. Öva och flörta lite med tjejer som du inte är så kär i, utan lek lite innan du hittar den rätta.
Kram på dig


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Munken 2006-07-11 Kl 16:57
 

Du verkar vara en insiktsfull person som tar till det possitivasomfolk skriver. Du löser detta!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 17:02
 

Det är så lätt att säga. Men att bara ändra på sig och sina rädslor är inte så jävla lätt. Jag har ingen bra inställning om jag sitter och lipar och inte gör någonting. Det gör så ont att läsa allas tips, jag blir väldigt ledsen och besviken på mej själv. Just nu rinner tårarna ner ifrån kinderna. Jag kan inte flirta bara sådär, jag kan inte leka för leka tycker jag inte om att göra pga av min ärlighet.

Sen klart, att älskar man någon så betyder inte en mask något. Men för det första, en person måste ju börja gilla en före man kan älska och ja, har man en mask i ansiktet kanske det skrämmer.

Iaf, jag vill inte ha tillfälliga saker utan ja. något att bygga på. Ingen tillfällig flirt. Men ja, jag vågar ju inte ta kontakt med tjejer för det är så jäkla jobbigt Ledsen smiley

Jag behöver hjälp!

För jag förstår knappt själv vad mitt egentliga problem är?

Redigerat 2006-07-11 17:28

Redigerat 2006-07-11 17:47


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Ninnie 2006-07-11 Kl 18:17
 

Crazyberra, jag tycker din öppenhet och ärlighet är alldeles fantastisk! Tack för att du delar med dig...
Hardu klurat på att gå och snacka med nån? Alltså, om hur du kan bygga upp självkänslan osv?

Sen är det så skumt det där, att när man verkligen letar efter partner så är det tvärstopp... När man vill vara singel så finns det kandidater. Det är iaf min erfarenhet...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 18:31
 

Haha det där gamla knepet att
"letar man så hittar man ingen" är bara sånt skitsnack.
hur ska man kunna hitta en partner om man inte anstränger sig med att ta kontakt och flörta??

svara på den du Glad smiley
träffar man nån så gör man, vare sig man letar eller inte.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Ninnie 2006-07-11 Kl 18:34
 

Crazyberra skrev:
Haha det där gamla knepet att
"letar man så hittar man ingen" är bara sånt skitsnack.
hur ska man kunna hitta en partner om man inte anstränger sig med att ta kontakt och flörta??

svara på den du Glad smiley
träffar man nån så gör man, vare sig man letar eller inte.


Kanske är det så, men jag tror det kan "lysa desperation" om en när man letar och det är sällan attraktivt. Men självklart har du rätt i att man måste anstränga sig!!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 18:38
 

Isåfall kommer jag aldrig träffa nån Ninnie.
Just för att jag ständigt letar efter någon, det är vad jag prioriterar just nu i mitt liv. Så det var ju väldigt "uppiggande" att höra. Omöjligt att det ute på krogen kan lysa desperation om mej då jag inte pratar med någon!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-11 Kl 18:39
 

Crazyberra skrev:
Haha det där gamla knepet att
"letar man så hittar man ingen" är bara sånt skitsnack.
hur ska man kunna hitta en partner om man inte anstränger sig med att ta kontakt och flörta??

svara på den du Glad smiley
träffar man nån så gör man, vare sig man letar eller inte.


Jag är ett levande bevis på det där med att "letar man inte dyker de upp".
Två gånger har det hänt mig: det första förhållandet höll i 12 år och det nuvarande har precis "blivit 5½ år" - så, jo, det händer.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-11 Kl 18:46
 

Crazyberra skrev:
Isåfall kommer jag aldrig träffa nån Ninnie.
Just för att jag ständigt letar efter någon, det är vad jag prioriterar just nu i mitt liv. Så det var ju väldigt "uppiggande" att höra. Omöjligt att det ute på krogen kan lysa desperation om mej då jag inte pratar med någon!


Tyvärr är det så att desperation kan synas utan att personen säger något.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 18:50
 

Seriöst! Jag kommer ju alltid vilja ha någon!
Alltid! Hur fan ska man då kunna få någon om det bara är negativt att man tänker det????


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 18:57
 

Hur ska jag bära mej åt då?

Jag tänker ju så alltid !


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-11 Kl 19:05
 

Crazyberra skrev:
Seriöst! Jag kommer ju alltid vilja ha någon!
Alltid! Hur fan ska man då kunna få någon om det bara är negativt att man tänker det????


Vem är det som sagt att det är negativt att tanka på att man vill träffa nån?
Jag har i alla fall inte gjort det.

Problemet, som jag ser det, är att linjen mellan "vanlig vilja" och desperation kan vara ganska tunn ibland.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Ninnie 2006-07-11 Kl 19:30
 

Hjulia skrev:
Problemet, som jag ser det, är att linjen mellan "vanlig vilja" och desperation kan vara ganska tunn ibland.


Det var exakt så jag menade!
Jag tror absolut inte att det är omöjligt att hitta någon för att man längtar... Och jag vet hur förbaskat svårt det kan vara att "se tiden an"....
Men Berra, jag är övertygad om att du snart kommer träffa nån - din öppenhet på nätet kan säkert leda till nåt positivt, även om du är mer tillbakadragen i verkligheten. Enligt min erfarenhet är nätet ett bra sätt att träffa partner.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-11 Kl 19:45
 

Ninnie skrev:
Det var exakt så jag menade!
Jag tror absolut inte att det är omöjligt att hitta någon för att man längtar... Och jag vet hur förbaskat svårt det kan vara att "se tiden an"....
Men Berra, jag är övertygad om att du snart kommer träffa nån - din öppenhet på nätet kan säkert leda till nåt positivt, även om du är mer tillbakadragen i verkligheten. Enligt min erfarenhet är nätet ett bra sätt att träffa partner.


Jag träffade min Nisse på nätet - jag var absolut inte "på jakt" efter att ha lämnat min man - helt plötsligt dök han upp. En vecka senare stod hans tandborste i mitt badrumsskåp.... och den står kvar än!
Hjärta


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: KarinSch 2006-07-11 Kl 19:58
 

Hjulia skrev:
Jag träffade min Nisse på nätet - jag var absolut inte "på jakt" efter att ha lämnat min man - helt plötsligt dök han upp. En vecka senare stod hans tandborste i mitt badrumsskåp.... och den står kvar än!
HjärtaStår den kvar efter 5½ år, hoppas han bytat någon gång, annars är det dags. Blinkande smiley
Sorry Ninnie, kunde inte låta bli, du får ta bort mitt inlägg.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 21:00
 

Men då var ju kanske han den som var på jakt?

Jag är ändå helt förstörd, suttit och gråtit i 3 timmar nu.
Jag vet inte vad jag ska göra med någonting.
Orkar inte mera... :"(
Vet inte vart jag ska ta vägen överhuvudtaget.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-11 Kl 21:22
 

Crazyberra skrev:
Men då var ju kanske han den som var på jakt?

Jag är ändå helt förstörd, suttit och gråtit i 3 timmar nu.
Jag vet inte vad jag ska göra med någonting.
Orkar inte mera... :"(
Vet inte vart jag ska ta vägen överhuvudtaget.


Nej, han var inte det - och det är det som är så lustigt!

Vad är det som får två "inte-jaga-partner"-människor att helt plötsligt handlöst falla för varandra? Kemi kanske?

Kärlek är ett tillfälligheternas spel - rätt vad det är så får man utdelning!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 21:45
 

Men ingen kan ju veta alla regler då. Vad man kan göra och inte kan göra. Vad man ska tänkta och inte tänka.
Alla gillar vi ju olika. För att hitta någon eller iaf flörta med kontakter så kan man inte sitta på ändan och bara glo. Ser man en söt tjej som man vill prata med, då går man ju och gör det? Och det tycker jag räknas som att leta. Isåfall letar varenda människa Glad smiley

Men det är så tufft, för jag vågar verkligen inte om jag verkligen vill. Jag förstår inte ens hur man skaffar vänner.
Alltså just vad man ska fråga och sådär. Det är inte lika lätt som på lågstadiet då man bara frågade "ska vi leka?"
När någon säger åt mej "gå ut och skaffa vänner".
Då blir jag genast darrit på rösten och undrar hur.
Säg man går med i en förening, snackar med folk där.
Ja, sedan vet jag inte hur man ska göra? Hur gör man?

För genom vänner kan man ju träffa andra. Men då gäller det ju att den andre personen frågar mej om vi ska göra saker vilket inte hänt mej sedan 10 års åldern. Ingen som frågar mej någonting.

Men framförallt. Det är tjejer som är viktigast. Att hitta en söt flicka. Må kalla mej desperat men jag har ju faktist haft en tjej. Iofs ville hon väldigt gärna ha någon hon med.
Jag vet vad jag ska göra och ändra på men ändå känns det väldigt jobbigt. Jag blir mycket gnällig och bara börjar gråta. Jag som brukar vara så stark och alltid vara så förbaskat enveten. Men inte i detta sammanhang.

När jag hade min flickvän var alla jobbiga känslor nästan borta. Förutom att man ibland fortfarande blev ledsen för att man är handikappad. Så helt GLAD blev man aldrig och ja, det är nog svårt att bli det till 100%


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Rallyanna 2006-07-11 Kl 22:17
 

Om jag har förstått rätt så har du mycket kontakter på Internet. Föreslå nån av dom att ni ska göra nånting. Gå på en konsert, se en film eller nåt annat. Efteråt kan ni fika eller äta nånting. Då har ni en gemensam upplevelse att prata om och diskutera. Sen kommer resten flyta på. Assistenten kan du be hålla sig på replängds avstånd Glad smiley Jag träffade min nuvarande sambo för 4 år sedan på internet. Se tiden an....


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-11 Kl 22:21
 

Nej jag har inte så värst mycket kontakter på internet. Mest tjejer som man kanske flirtar med. Men det tar ju tid och väldigt sällan man träffar någon. Har bara nån enstaka vän på internet men många av dem bor långt bort. Och ja. de gånger man frågar är det många som inte hinner, ska göra annat osv. Men varför vänner? Det är ju tjej jag vill ha och inget annat.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Offa 2006-07-11 Kl 22:21
 

Jadu, hur gör man? Det är ofta det som är så knepigt, hur gör man? Men saken är den att det brukar lösa sig. Jag har haft långa, långa perioder i mitt liv då jag varit tjej-lös. Fick min första, observera - första, tjej när jag var 24 år. Innan dess hade jag...tja, jag var ju inte oskuld och så men, jag hade aldrig haft något långvarigt tidigare. Rodnande smiley
Jag kan berätta hur jag skulle ha gjort. OBS: Detta är ingen sanning, det är vad jag skulle ha gjort i din situation.

Skaffa en stil och attityd som du trivs med, känner dig trygg med. Vänd blad i levnadshandboken - färga håret t.ex. och skaffa slingor eller något liknande. Någonting som får dig att känna dig fräch, pånyttfödd. Som sagt, vänd blad och gå vidare.
Var öppen med vem du är och vem du vill vara. Ge bort hela paketet av det som är du och stå för det. Det finns bara en som är du, och du är unik.
Lär dig att trivas med dig själv. Det är skillnad på att vara själv och att vara ensam. Blinkande smiley
Och sen...ut bland folk. Träffa människor helt crazy. Gå på bio, inte ensam, utan själv. Gå på cafeér, barer, nattklubbar och restauranger. Stoltsera runt på museer, bil och båtutställningar, protestmöten och visträffar. Allt! Kanske inte bögbarer och sm-klubbar om du inte är intresserad, men i övrigt, allt.

Jag hade gjort allt detta och mer därtill. Men kom ihåg; trivs och umgås med dig själv först, så du vet hur du själv fungerar och vad du tycker om.

Lycka och välgång! Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: PermoRejser 2006-07-12 Kl 00:10
 

sånna komentarer vill ja oxå få Jätteglad smiley .... känner igen mig så mycke i det du skriver. det kan kännas svårt ibland de håller jag med om..
Och med tanke på det dina chatt kontakter sagt är du på god väg.. gäller bara att inte ge upp.

Har själv mask i fejset endel nu. smidig liten grej "remmer-mask" kallas den.. fast väskan där bak med pumpen e iofs inte lika smidig

Ha de gött Berra
Keep on trying! and let"s get some girls..!!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-12 Kl 11:49
 

Crazyberra skrev:
Men ingen kan ju veta alla regler då. Vad man kan göra och inte kan göra. Vad man ska tänkta och inte tänka.
Alla gillar vi ju olika. För att hitta någon eller iaf flörta med kontakter så kan man inte sitta på ändan och bara glo. Ser man en söt tjej som man vill prata med, då går man ju och gör det? Och det tycker jag räknas som att leta. Isåfall letar varenda människa Glad smiley


Det stora problemet är väl att det inte finns några regler för _hur_ man ska gå tillväga för att finna kärleken!

Givetvis ska du gå fram och prata när du ser en söt tjej - absolut. Men trissa inte upp förväntningarna - se det som att du ska "skaffa" en ny vän.
Ja, jag vet - du vill inte ha vänskap.... men det är där det måste börja. I nio fall av tio är det så folk hittar sina kärlekar.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-12 Kl 12:48
 

Självklart ska man inte det men jag är ju osäker på den fronten då jag inte är så bra på att skaffa vänner heller.
Och hur menar du? Att man ska vara vänner i månader och år? Jag förstår ju att det är olika, för en del finns romansen där direkt och för andra dröjer det 2-3 år.
Men det är ja.
Man sitter ju inte och väntar på att en viss person ska få känslor för en så länge. Tillslut kommer man ju börja prata med andra tjejer också. Men jag vet ju inte direkt hur man sköter en vän relation eftersom jag inte haft nån på flera år.

Ingen har liksom ja, ringt och frågat mej på minst 10 år om jag vill hitta på något med dem. Utan det känns som det är alltid jag som måste göra det. Och det tycker inte jag känns så ömsesidigt. Därför jag är lite skrajj för även det.

Vad problemet egentligen är är att jag är rädd för okända människor och hur de ska bemöta mej. Eftersom jag tidigare blivit mobbad och sviken av vänner så har jag nästan bara dåliga erfarenheter att gå efter.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-12 Kl 13:20
 

Crazyberra skrev:
Självklart ska man inte det men jag är ju osäker på den fronten då jag inte är så bra på att skaffa vänner heller.
Och hur menar du? Att man ska vara vänner i månader och år? Jag förstår ju att det är olika, för en del finns romansen där direkt och för andra dröjer det 2-3 år.
Men det är ja.
Man sitter ju inte och väntar på att en viss person ska få känslor för en så länge. Tillslut kommer man ju börja prata med andra tjejer också. Men jag vet ju inte direkt hur man sköter en vän relation eftersom jag inte haft nån på flera år.

Ingen har liksom ja, ringt och frågat mej på minst 10 år om jag vill hitta på något med dem. Utan det känns som det är alltid jag som måste göra det. Och det tycker inte jag känns så ömsesidigt. Därför jag är lite skrajj för även det.

Vad problemet egentligen är är att jag är rädd för okända människor och hur de ska bemöta mej. Eftersom jag tidigare blivit mobbad och sviken av vänner så har jag nästan bara dåliga erfarenheter att gå efter.


För att ta ett exempel på hur länge man kan vara vänner: min mamma och X har känt varann i många, många år via mammas jobb.
För ca 4 år sen sa det helt plötsligt "klick". Tänk om man kunde veta vad det är som gör att man helt plötsligt ser på sin vän med helt andra ögon! Den som löser den nöten blir omtyckt. Glad smiley

Det är jättetråkigt att du har "vänner" som inte själva tar initiativet att kontakta dig för att hitta på nåt kul.
Inte för att vara dum eller så, men kan det vara så att dina vänner är lite "rädda" för att ta med dig ut på grejer pga din sjukdom?
Jag vet, det låter knasigt, men det är inte ovanligt alls.
Ta upp frågan nån gång och låt vännerna tala om vad de tycker om din sjukdom - de kanske tycker det är jättejobbigt och inte vet hur de ska tackla det hela.

Det är tråkigt att höra att du tidigare har varit mobbad, jag vet precis hur jobbigt det är.
När jag fick min diagnos var jag 14 år och då hände nåt. Jag skulle "hämnas". Jag som tidigare aldrig sagt nåt på ektioner om jag inte fick frågan, aldrig hade vart med i "tuffa gänget" blev helt enkelt kaxigare och började ta för mig av livet.

Idag kan ingen ens föreställa sig mig som blyg och försiktig - jag är glad att jag verkligen satte foten i golvet och gav mig själv en chans att visa vem jag verkligen var...och är.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-12 Kl 13:46
 

Vad som då är svårt är mitt tålamod. Jag kan inte vänta på någon i fyra år. Problemet är ju att jag inte har några vänner att utveckla något med! Sen så blir det ofta så att jag för vänner tillslut berättar hur jag mår och vad jag känner gällande tjejer. Och klart, är vännen en tjej som det kanske kunnat bli något med så blir ju hon självklart skrämd och alla chanser förstörs. Vilket jag isåfall måste sluta med. Men det är så jävla svårt Ledsen smiley Allt är svårt och jag mår inte bra!

Jo det stämmer men då eftersom det gör det så behöver man ju inte ta upp det utan bara umgås utan frågeställningar. Enkelt som en plätt. Klart många är rädda men jag vill inte heller ställa konstiga frågor som skrämmer andra.

Men hur menar du ta för sig? Det är ju vad jag känner att jag försökt men aldrig fått något "svar" ifrån andra på det.
Ja att saker bara runnit ut i sanden. Inget bra har hänt.
Jag kan inte ta för mej på det viset då jag är en lugn och snäll kille. Vill inte ställa till med bråk eller hamna i strålkastarljuset just pga av att man är så utsatt i rullstol.

För att förklara det hela, jag träffar en del människor som vet vem jag är men jag har aldrig hört talas om dem.
Just för att jag är den enda rullstolsburna ungdomskillen i hela stan så är det lätt att veta vem jag är. Just för att jag sticker ut. Och då om man skulle göra något fel så kanske snart alla i hela världen vet om det. Och då skulle jag bryta ihop fullständigt för jag vill inte har mer skit.

Men det är så ironiskt, för jag är annars en tävlingsinriktad och förbannat envis kille. Men att "roffa åt sig" är ingenting jag vill. Vill vara snäll. Jag förstår inte hur jag ska göra Ledsen smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Hjulia 2006-07-12 Kl 14:01
 

Crazyberra skrev:
Vad som då är svårt är mitt tålamod. Jag kan inte vänta på någon i fyra år. Problemet är ju att jag inte har några vänner att utveckla något med! Sen så blir det ofta så att jag för vänner tillslut berättar hur jag mår och vad jag känner gällande tjejer. Och klart, är vännen en tjej som det kanske kunnat bli något med så blir ju hon självklart skrämd och alla chanser förstörs. Vilket jag isåfall måste sluta med. Men det är så jävla svårt Ledsen smiley Allt är svårt och jag mår inte bra!

Jo det stämmer men då eftersom det gör det så behöver man ju inte ta upp det utan bara umgås utan frågeställningar. Enkelt som en plätt. Klart många är rädda men jag vill inte heller ställa konstiga frågor som skrämmer andra.

Men hur menar du ta för sig? Det är ju vad jag känner att jag försökt men aldrig fått något "svar" ifrån andra på det.
Ja att saker bara runnit ut i sanden. Inget bra har hänt.
Jag kan inte ta för mej på det viset då jag är en lugn och snäll kille. Vill inte ställa till med bråk eller hamna i strålkastarljuset just pga av att man är så utsatt i rullstol.

För att förklara det hela, jag träffar en del människor som vet vem jag är men jag har aldrig hört talas om dem.
Just för att jag är den enda rullstolsburna ungdomskillen i hela stan så är det lätt att veta vem jag är. Just för att jag sticker ut. Och då om man skulle göra något fel så kanske snart alla i hela världen vet om det. Och då skulle jag bryta ihop fullständigt för jag vill inte har mer skit.

Men det är så ironiskt, för jag är annars en tävlingsinriktad och förbannat envis kille. Men att "roffa åt sig" är ingenting jag vill. Vill vara snäll. Jag förstår inte hur jag ska göra Ledsen smiley


Utgår du ifrån att tjejen du berättar för ska bli skrämd eller har det hänt?
Ibland är vi människor bra på att inbilla oss saker.

Nar jag säger "ta för sig" så menar jag inte att du ska ställa till med bråk.
Nej, jag menar att du ska ta för dig för din egen skull, ingen annans. Du måste visa för dig själv att du duger, med rullstol och allt.

Att alla vet vem man är bara för att man sitter i rullstol - ja, det vet jag hur det känns... och jag skiter fullkomligt i det! Är det så att nån har problem med det - so what!

Om du gör nåt fel skulle alla veta vem du är... tänk inte så mkt på andra, det är du som ska leva ditt liv - ingen annan.

Ibland kan man vara "för" snäll, har du tänkt på det?
Lite mer tävlingsinstinkt i jakten på kärlek kanske inte vore fel?
Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-12 Kl 14:17
 

Ja det har ju hänt. Just för att "åh jag vill så gärna ha flickvän". Det låter väldigt desperat och det uppfattar tjejerna med. Och ja, bli ihop med någon som är desperat kanske man inte vill. Just för att då kanske inte ens känslor är äkta.
Alla vill ju bli älskade, men på ett ärligt sätt och inte bara för kärleks skull. Jag kan ju prata om det med mina nära vänner men kanske inte med varenda människa.

Okej, jo jag förstår. Att visa sig mer men det har jag mycket svårt med. I en grupp är inte jag den som babblar mest. Kanske för att många mest snackar om massa oväsentliga saker som jag inte är intresserad att prata om
Kan du försöka utveckla lite med att ta för sig?

Jo jag vet det. Men jag känner mej så jävla sårbar Ledsen smiley


Ja det har jag hört men det är ju sådan jag är.
Jag har hört att man ska vara sig själv och det är jag alltid.
Varför spela spel och låtsas vara någon man inte är??
Tävlingsinriktad är jag! Verkligen! Det är ju jag tex när man spelar kort eller ska göra en viss sak. Enveten som stryk är jag. Men det är så känsligt i kärlek, när jag läser dina ord så gör det ont i själen och jag blir ledsen Ledsen smiley
Varför?

Och snälla, förklara mer hur du menar med att man ska vara mer tävlingsinriktad?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Becky 2006-07-13 Kl 10:15
 

Crazyberra skrev:
Självklart ska man inte det men jag är ju osäker på den fronten då jag inte är så bra på att skaffa vänner heller.
Och hur menar du? Att man ska vara vänner i månader och år? Jag förstår ju att det är olika, för en del finns romansen där direkt och för andra dröjer det 2-3 år.
Men det är ja.
Man sitter ju inte och väntar på att en viss person ska få känslor för en så länge. Tillslut kommer man ju börja prata med andra tjejer också. Men jag vet ju inte direkt hur man sköter en vän relation eftersom jag inte haft nån på flera år.

Ingen har liksom ja, ringt och frågat mej på minst 10 år om jag vill hitta på något med dem. Utan det känns som det är alltid jag som måste göra det. Och det tycker inte jag känns så ömsesidigt. Därför jag är lite skrajj för även det.

Vad problemet egentligen är är att jag är rädd för okända människor och hur de ska bemöta mej. Eftersom jag tidigare blivit mobbad och sviken av vänner så har jag nästan bara dåliga erfarenheter att gå efter.


Nu har du redan fått många bra tips men jag kan inte låta bli att skriva ändå...
Jag upplevde, främst när jag var yngre men även ibland idag att jag inte alltid blir direkt tillfrågad om några av mina vänner ska göra något. Detta speciellt vid tillfällen när planerna inte riktigt är spikade eller rent utsagt krångliga. Ex. tre tjejkompisar ska först hem till A och bada i sjön, cykla 5 km till festen hos B och sen på efterfest hos C. Att genomföra ABC för mig i rullstol är i princip omöjligt, och det vet mina vänner. Ibland hör jag talas om/blir tillfrågad om planen ABC och väljer att följa med till ett av ställena.
Eftersom det är jag som kräver mest planering är det ofta jag som får styra och ställa bland mina vänner, tid, plats etc planerar jag efter färdtjänstbussen eller annat som är nödvändigt för att jag ska kunna följa med.
Jag tror att ungdomarna där du bor inte riktigt vet vad du klarar och inte klarar. Men om du frågar själv "Kan jag hänga på?" eller planerar nåt eget och frågar om några vill följa är det nog inga problem. Både du och jag är 19 år, och våra jämnåriga är oftast ganska kloka och bryr sig mindre om våra funktionshinder än vi tror.
Sen till frågan om att inte vara anonym i en stad. Där jag bor finns 130 000 invånare. Trots detta är jag aldrig anonym, vart jag en går är det alltid någon/flera som vet precis vem jag är, vad jag heter och ibland också på vilken gatuadress jag bor, trots att jag inte känner igen dem.
Det här var väldigt jobbigt för mig förut men nu har jag lärt mig att strunta i det. Även om du skulle göra bort dig katastrofalt är det nån annan person som gör bort sig imorgon, i övermorgon en tredje osv...Jag brukar se det positivt: "om jag nån gång råkar i knipa finns det 10 vittnen som direkt kan ringa hem till mina föräldrar/polisen"

Lycka till! Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Morena 2006-08-07 Kl 15:44
 

Hej Berra!

Jag sitter här med min assistent och hon kände att hon bara måste få säga ett par ord till dig som kanske kan ge dig lite uppmuntran.

Ass: Hej Berra, när jag läser allt du har skrivit här blir jag mycket berörd av det du berättar. Jag ville bara säga att du med alla mått mätt är en otroligt bra och varm kille. Hade jag varit 10 år yngre och singel hade jag stått utanför din dörr i morgon. Efter många år i dejtar-svängen kan jag med säkerhet säga att du är mycket sällsynt i din ärlighet och uppriktighet. Jag tror att vi är ganska lika på många sätt när det kommer till att träffa nya människor. Jag har alltid letat aktivt efter någon att älska och att bli älskad av. Om detta har uppfattats som desperation från min sida vet jag inte men jag vet att jag idag har nått mitt mål.

Det är precis så som du säger för mig med, jag kan bara inte sluta tänka på att äntligen få träffa den rätte.

Jag håller med de andra på denna tråden som säger att du måste våga satsa och gå fram och ta kontakt. Tyvärr är det nog enda sättet ute i verkliga livet. Du verkar ju klara dig galant på nätet som du själv påpekar.

Jag tror att första gången är jobbigast, när du väl har tagit dig över krönet så kommer det bli lättare framöver.

Jag tror på dig Berra, du har kvalitéer som de flesta av de killar jag har dejtat inte ens kan stava till.

Kram, Anna.


Om jag hade varit 15 år yngre hade jag bett om en dejt! Morena


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Sunshine 2006-08-07 Kl 16:07
 

Morena skrev:
Hej Berra!

Jag sitter här med min assistent och hon kände att hon bara måste få säga ett par ord till dig som kanske kan ge dig lite uppmuntran.

Ass: Hej Berra, när jag läser allt du har skrivit här blir jag mycket berörd av det du berättar. Jag ville bara säga att du med alla mått mätt är en otroligt bra och varm kille. Hade jag varit 10 år yngre och singel hade jag stått utanför din dörr i morgon. Efter många år i dejtar-svängen kan jag med säkerhet säga att du är mycket sällsynt i din ärlighet och uppriktighet. Jag tror att vi är ganska lika på många sätt när det kommer till att träffa nya människor. Jag har alltid letat aktivt efter någon att älska och att bli älskad av. Om detta har uppfattats som desperation från min sida vet jag inte men jag vet att jag idag har nått mitt mål.

Det är precis så som du säger för mig med, jag kan bara inte sluta tänka på att äntligen få träffa den rätte.

Jag håller med de andra på denna tråden som säger att du måste våga satsa och gå fram och ta kontakt. Tyvärr är det nog enda sättet ute i verkliga livet. Du verkar ju klara dig galant på nätet som du själv påpekar.

Jag tror att första gången är jobbigast, när du väl har tagit dig över krönet så kommer det bli lättare framöver.

Jag tror på dig Berra, du har kvalitéer som de flesta av de killar jag har dejtat inte ens kan stava till.

Kram, Anna.


Om jag hade varit 15 år yngre hade jag bett om en dejt! Morena


Varför skulle 15 års åldersskilnad vara ett hinder mellan 2 vuxna människor?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Carina66 2006-11-10 Kl 01:26
 

Det är så lätt att säga. Men att bara ändra på sig och sina rädslor är inte så jävla lätt. Jag har ingen bra inställning om jag sitter och lipar och inte gör någonting. Det gör så ont att läsa allas tips, jag blir väldigt ledsen och besviken på mej själv. Just nu rinner tårarna ner ifrån kinderna. Jag kan inte flirta bara sådär, jag kan inte leka för leka tycker jag inte om att göra pga av min ärlighet.

Sen klart, att älskar man någon så betyder inte en mask något. Men för det första, en person måste ju börja gilla en före man kan älska och ja, har man en mask i ansiktet kanske det skrämmer.

Iaf, jag vill inte ha tillfälliga saker utan ja. något att bygga på. Ingen tillfällig flirt. Men ja, jag vågar ju inte ta kontakt med tjejer för det är så jäkla jobbigt

Jag behöver hjälp!

Jag har läst 2 böcker som heter Självkänsla nu och Mera självkänsla utav Mia Törnblom och dom är kanonbra att läsa om man kännser och upplever det du gör. Dessa 2 böcker borde alla människor läsa.

Jag kan också säga att jag känner igen mig i det du säger och jag är som många andra här har skrivit säker på att du kommer att hitta den STORA kärleken någon dag... Håller tummarna för dig


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Thina 2006-11-10 Kl 07:51
 

Jag säger som assistenten jag,had ejag varit 20 år yngre då du....

jag tror,ochjag har erfarenhetBlinkande smiley att du nog bakom din osäkerhet är ett riktigt kap.

du har nämligen intelligens,omtanke o förmåga tat eflektera över ditt eget beteende..och det nu,när du är så ung!


jag läste i aftonbladet att det finns siter nu(börjar bli modernt)som man gör test ihop med en psykoterapeut eller så,och dte skall tydligen ge mkt bra resultat.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Anonym[1] 2006-07-12 Kl 14:21
 

Att dejta på nätet?

Vet en del med funktionshinder som det har funkat kanon för

Tror att du kan dejta "på riktigt" med men kanske ett sätt att lära känna ngn via nätet först?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Crazyberra 2006-07-12 Kl 18:40
 

Klart nätet är ett bra ställe men jag har faktiskt tröttnat på det ganska rejält. Det är absolut inte lättare, kärlek är svårt att hitta för alla. Jag känner att jag egentligen sitter vid datorn alldeles för mycket. Att man inte har något vidare umgängeskrets utanför alla 1or och 0or.

Är inte ofta det går bra på internet. Många tjejer är misstänksamma mot killar pga av att många karlar på internet bara frågar om tjejerna vill visa upp sig.
Detta har ja, gjort att en del tjejer är ganska stela.
Det stället jag då ofta hittar folk på är lunarstorm.
Vilket kanske inte är världens bästa sida egentligen.
Jag kan nog säga att jag suttit och ja, verkligen lagt till många människor. Addar, addar, addar. Just för att jag tycker det är roligt att prata med folk. Det krävs att man pratar med en hel del för att hitta någon intressant.
Så nätet har inte funkat så bra hittills. Men jag är ju ung, 19 år ingen ålder. men jag känner mej pressad eftersom jag inte kommer bli äldre än 35-40 år gammal.

Eller har ni andra bra förslag på mötesplatser på nätet?
Förutom Lunarstorm och liknande. Kom med alla förslag som ni bara kan Glad smiley

Problemet jag har på nätet är att jag är för påflugen.
Eller ja, många tjejer har känt sig pressade när jag föreslagit att vi ska hitta på något.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Jessma 2006-07-12 Kl 22:27
 

Engagera dig på sajter som handlar om ditt intresse. Jag var t ex djupt involverad i ett diskussionsforum om TV. Där träffade jag en hel del trevliga människor, även om jag inte blev ihop med nån. Grejen är att det tar bort fokuset kring dejtandet... ni delar ett intresse, bygg därifrån...

Um... sen kanske rådet från nån annan här kan vara bra... träffa nån så du får hjälp för din rädsla. Kognetiv beteendeterapi tex. Tvinga dig att möta dina rädslor.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Tips
Av: Crazyberra 2006-07-13 Kl 02:04
 

Tack alla för ni svarat på mina funderingar.
Pratat med en av er över MSN och du hade en hel del bra råd över vad som är fel med mitt beteende och hur jag ska tänka istället. För andra som har samma problem vill jag då dela med mej av de tips jag fick!

1. Tänk inte ständigt att rullstolen skulle vara ett hinder. Tyvärr finns det ytliga människor men de är ju ändå itne värda att få lära känna dig. Se inte din rullstol som ett hinder - då gör inte andra det heller.

2. Bara för att du inte kan gå och har världens snyggaste kropp är ingenting kört. Eftersom alla har olika krav på sina partners så har alla chansen även om man är funkis.

3. Försök att se och ta fram dina goda sidor. Skriv ner på ett papper dina bra egenskaper så ser du att du inte är en så tokig person ändå Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Tips
Av: Puman 2006-07-13 Kl 10:23
 

Crazyberra skrev:
Tack alla för ni svarat på mina funderingar.
Pratat med en av er över MSN och du hade en hel del bra råd över vad som är fel med mitt beteende och hur jag ska tänka istället. För andra som har samma problem vill jag då dela med mej av de tips jag fick!

1. Tänk inte ständigt att rullstolen skulle vara ett hinder. Tyvärr finns det ytliga människor men de är ju ändå itne värda att få lära känna dig. Se inte din rullstol som ett hinder - då gör inte andra det heller.

2. Bara för att du inte kan gå och har världens snyggaste kropp är ingenting kört. Eftersom alla har olika krav på sina partners så har alla chansen även om man är funkis.

3. Försök att se och ta fram dina goda sidor. Skriv ner på ett papper dina bra egenskaper så ser du att du inte är en så tokig person ändå Blinkande smiley


Allt det här stämmer väldigt bra! Jag hade en diskussion med en killkompis i rullstol som trodde att det enda vi andra såg (med det menade han tjejer) var "rullen" och inte honom. När jag försäkrade honom om att det första JAG sett var hans underbara, blå ögon och varma leende blev han glatt överraskad. Så följd de här råden som du fått och lycka till!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: CuslonGodibb 2006-07-13 Kl 15:58
 

Crazyberra och alla andra - jag har läst den här tråden, och nu kan jag inte låta bli att kasta in några ord, jag också. Trots att jag är kille... Blinkande smiley

Jag har nog inte något bättre "svar" att ge än dem som redan skrivits, och nog tycker jag att jag kan ställa mig bakom råden som redan formulerats av olika skribenter. På just den punkten har jag nog inget "nytt" att tillföra. Det som för mig att trä på ytterligare några ord på den här tråden är det faktum att jag känner igen mig i mycket av det Crazyberra skriver. Med tanke på vad som redan skrivits är ju chansen stor att någon har något intelligent att skriva med anledning av mina ord också...

Jag har aldrig haft något "förhållande", som det heter. Skillnaden mellan mig och Crazyberra är väl då att för mig känns det inte så där väldigt brådskande just nu. Men vill man vara "djup" så kan man ju fråga sig varför jag har just den inställningen. Jag tror att jag har svaret. Eller åtminstone vissa delar av det. Jag betraktar mig inte som en blyg person, och inte har jag dåligt självförtroende, heller. Jag har egentligen aldrig ingått i något "kompisgäng" eller haft några riktigt nära vänner i min egen ålder. Har alltid fördragit att umgås med personer som är äldre än jag - ofta har det handlat om bekanta som varit gemensamma för hela familjen. Jämnåriga kompisar har jag haft i skolan. Har aldrig blivit mobbad eller illa behandlad av dem på minsta sätt. Jag kom på det hela taget bra överens med dem, och i låg- och mellanstadiet var vi hemma hos varandra och "lekte". Oftast var det de som kom till mig, men det omvända förekom också då det var fysiskt möjligt. Ändå kände jag aldrig någon genuin med dem. Kontakten blev aldrig så där riktigt "nära". Det har hållit i sig under hela min skoltid - delvis på grund av mig själv, naturligtvis. Eftersom jag själv inte känt mig "hemma" i "skolkompisgängen" så har jag inte gjort något för att komma in i dem. Det har känts som att jag inte skulle få ut något av det. Det är egentligen först nu, de senaste åren, som jag börjat känna av något slags ensamhet emellanåt. Eller, rättare sagt: det är egentligen först nu som jag själv känner att det möjligen skulle kunna vara givande att umgås med folk i min egen ålder.

Så var det det är med att "träffa folk"... Hur gör man det? Tunguträckande smiley Och följdfrågan: Hur gör man det med assistent? Framförallt den senare frågan har jag aldrig riktigt lyckats klura ut något bra svar på. Nu är jag som person absolut ingen krogmänniska - jag rent av vantrivs i den miljön. Dessutom är jag helnykterist. Så att träffa nya bekanta - oavsett kön - på krogen skulle aldrig fungera för mig. Känner mig inte bekväm på "fester" eller liknande, heller. Frågan blir således: Vart f*n ska jag ta vägen? Tunguträckande smiley Det vete tusan... Det skulle möjligen vara något slags sammankomster som har med något att göra som jag känner mig intresserad av och/eller dragen till. Det så kallade utelivet är jag i princip helt främmande inför. Det är liksom bara inte jag. Och om jag skulle ändra mig för att "passa in" skulle jag inte längre vara jag, och det blir alldeles för obekvämt och oärligt, både mot mig själv och andra. Jag är den jag är - take it or leave it, liksom. Fast det är ju tveklöst trevligt om det blir mera av take it än av leave it... Blinkande smiley Min styrka är väl då att jag inte har minsta svårighet att vara som jag är, "mig själv". Jag skulle aldrig klara av att vara någon annan. (Jag avskyr till och med att spela teater!)

Jag känner igen mig i det Crazyberra säger: "Att sitta i rullstol förstör många spontana moment". Kanske inte nödvändigtvis förstör, men åtminstone försvårar. Och jag kan inte hjälpa det, jag kommer inte ifrån det faktum att jag känner mig obekväm med assistenter i samband med "nya" och/eller "egna" kontakter eller bekanta. Jag vet - intellektuellt - att assistenterna är till för att underlätta för mig, men i just sådana här situationer känns de oftast besvärande. Crazyberras liknelse med ryggsäck eller handfängsel kan jag mycket väl förstå. Hur har ni burit er åt för att "komma över" denna känsla?

Själv ser jag också Internet som en oerhört viktig tillgång och mötesplats. Där känner jag att jag får vara ifred, så att säga, utan att någon annan registrerar minsta rörelse jag gör. Där känner jag att jag är jag, i stället för jag plus en person till. Nu är jag en ärlig person, så det skulle aldrig falla mig in att förtiga mitt funktionshinder. Däremot är det inte första jag säger om/när någon frågar vad jag är för en. Jag anser inte att det är mitt viktigaste kännetecken eller min viktigaste "egenskap", så jag nämner det när det naturligt kommer på tal eller när det känns som att det behöver nämnas, helt enkelt. Det ingår i mitt jag, men det är inte den viktigaste delen av mig. Tycker jag själv.

Om vi bortser från kontakter och umgänge i största allmänhet och fokuserar på "tjejer och kärleksförhållanden" så beror nog mitt singelskap (vad tycker ni om det ordet? Tunguträckande smiley) på åtminstone två saker. Den ena har jag redan nämnt, och den handlar just om detta att rent fysiskt - nåja, jag inkluderar Internet - träffa "rätt" person. Den andra saken verkar det som att Crazyberra också är inne på, nämligen detta att "vara seriös", alternativt "räcka till". Jag är av uppfattningen att kärleksförhållanden inte är något "lättvindigt". Ska det bli något bra så inbillar ( ? ) jag mig att det krävs engagemang från båda parter. Rent egoistiskt, såväl som för den tänkta tjejens skull, tvivlar jag på att jag skulle ha tillräckligt med energi för ett sådant engagemang just nu. Krasst uttryckt känns det som att jag i nuläget har fullt upp med mig själv och mina studier. (Ja, jag vet att det är sommaruppehåll för studierna just nu, men ändå.) Ett kärleksförhållande där man knappt orkar och/eller hinner träffas känns inte särskilt juste... Därför känns det inte aktuellt just nu. Hur det blir i framtiden har jag ingen aning om. Nu har ju jag noll erfarenhet på det här området, så det är inte fråga om annat än mer eller mindre välgrundade funderingar från min sida. Däremot har jag, tycker jag själv, en rätt tydlig uppfattning om hur jag tycker att kärleksförhållanden "bör" se ut, och jag vill liksom någonstans känna att jag kan/orkar bidra med min del innan jag ger mig in i något. För min skull, om inte annat.

Det något något ironiska, men som naturligtvis talar till min fördel, är de kommentarer jag ofta får de gånger ämnet kärleksrelationer kommer upp till diskussion via Internet. Mer än en gång har jag fått kommentarer som "Det skulle finnas fler killar som du!" och "Hur kan en kille som du vara singel?" Ja, inte vet jag...? Tunguträckande smiley Osäker smiley

Angående rådet att träffa någon för att få hjälp och stöd gällande ens "rädslor och beteenden" vill jag bara säga att det nog inte är en så dum idé. Jag har själv träffat familjerådgivare/terapeut/psykolog under större delen av mitt liv. Dock inte i första hand på grund av mitt funktionshinder, utan på grund av att jag levde mina första tretton år med en alkoholist till far, som flyttade till och från oss ett antal gånger och till slut tog livet av sig. Detta har naturligtvis påverkat mig. Men den jobbigaste perioden var när han levde, och på den tiden var det nödvändigt med tät kontakt med familjeterapeut. Min terapeut har bytt titel ett antal gånger, men jag träffar henne fortfarande då och då. I ärlighetens namn har det nog blivit en kontakt som inte "bara" är professionell till sin natur, utan också vänskaplig. Jag och min familj var det första "fall" hon tog sig an som familjeterapeut. Jag har haft otrolig tur på den här punkten. Hon har hjälpt mig enormt mycket att utvecklas - och våga utvecklas! - som person, och hon menar att jag hjälpt henne att utveckla och förändra sin syn på funktionshinder/funktionshindrade och assistans. Jag har turen och förmånen att fortfarande kunna träffa henne, även om jag inte längre känner att jag på något direkt sätt "mår dåligt". Men jag är tacksam för att ha någon att vända mig till, någon som så att säga känner till min historia. Jag inser naturligtvis att jag haft tur som fått det ordnat på det här sättet, men mitt budskap är helt enkelt att det kan vara väldigt nyttigt, givande och utvecklande att träffa någon "professionell" utomstående för att diskutera vissa saker i sitt liv. Till en början är det kanske inte så lätt - jag fick alltid stark huvudvärk efter mina träffar med henne den första tiden! - men efter ett tag kan det ge stora resultat. Förutsatt att man känner fötroende för och "stämmer" med personen i fråga, förstås. Jag anar att många drar sig för att söka den här typen av kontakt/hjälp/stöd därför att det kanske skulle få dem att känna sig "sjukstämplade" eller "misslyckade". Detta tycker jag är väldigt synd. Jag kan naturligtvis bara tala för mig själv, men jag vet att mig har det hjälpt otroligt mycket.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Fluff 2006-08-13 Kl 05:51
 

Hm. Ett litet hopp efter alla andras inlägg måste jag säga några ord.

Känner igen många tankar i det du skriver. Men man ska inte fundera så mycket och inte försöka känna vad andra känner och tycker om en själv. Och framförallt att ta för sig som det skrivits tidigare. Ta plats. Och tro på dig själv att du verkligen duger som du är!

Det där med assistans kan ju vara lite knepigt ibland. Tips kan väl vara att assistenten får hålla sig på avstånd, att du t ex har telefon och kan ringa en signal när denne ska komma. Och att vara tydlig mot assistenten så den verkligen förstår att du måste ha dina kontakter för dig själv. Och så att du slipper känna dig iakttagen precis hela tiden.

Vad har du för planer nu efter gymnasiet? För mig har det funkat att flytta iväg en bit hemifrån dels för att pröva mina vingar och se att jag faktiskt klarar mig alldeles utmärkt, och dels för att träffa nya människor med samma intressen som inte känner mig sen tidigare. Efter gymnasiet började jag på en folkhögskola och bodde i korridor. Jag bodde nära andra människor hela tiden och lärde känna några väldigt bra som jag fortfarande i dag några år senare har bra kontakt med. Det är alltid bra med vänskapsrelationer! Om inte annat så är det ju bra att öva på att skapa relationer.. så kan det ju i sin tur göra det lättare att träffa tjejer. Att bli mer erfaren av hur andra människor fungerar och tänker helt enkelt.

Och sen att tala med någon psykolog eller nåt kan också vara bra. Så att huset inte växer igen av tanketräd och buskar av alla slag. För det står ju där under helt vackert och lysande egentligen, huset. Och för att folk kanske till och med ska kunna kika in geneom ett och annat fönster som står öppet.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Temlan 2006-11-04 Kl 17:55
 

Hej hej!!

Jag känner igen det du skriver om din situation om det med kärlek...jag har själv samma problem...

Du får gärna skriva till mig om du känner för att prata med ngn...

Kram Kram


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Kärlek och rädsla
Av: Lilleman 2006-11-09 Kl 11:47
 

Hej Björn,

Mitt råd till dig är att synas mer utomhus. Skaffa dig fler vänner och då menar jag inte på internet. Vi funktionshindrade är begränsade i att vistas i sociala miljöer som t.ex. pubar, biografer, caféer, etc.
Det bästa sättet att hitta flickvänner är genom sina egna vänner. Du bör först skaffa dig ett större socialt kontaktnät. Tjejer tror jag nämligen gärna går på rekommendationer från vänner de litar på.

Internet tror jag hämmar dig utan att du märker det. Det är inget bra sätt att hitta någon flickvän eller ens någon vän på. Du behöver ut mer. Säg åt din assistent att hålla en låg profil och att han inte behöver sitta och vakta dig hela tiden.

Nej, tjejer tror jag inte direkt väljer bort dig för att du är funktionshindrad. Men jag upplever att jag har mycket svårare att hävda mig i konkurrensen med andra killar. Det är mer komplicerat att vara tillsammans med någon i rullstol. Därför måste vi tänka mer på hur man får en tjej att känna sig intresserad av en t.ex. med humorns hjälp. Det är viktigt att du är nöjd med dig själv och har löst dina egna personliga problem innan du hittar en flickvän. Det är lätt att tro att en tjej skulle lösa alla ens problem men man kommer få nya. Då gäller det att man själv känner att man kan lösa sina problem och att man är nöjd med sig själv. Annars får man en dålig start på förhållandet direkt.Crazyberra skrev:
Jag heter Björn och är en kille på 19 år.
Är en omtänksam, snäll och mogen kille med mycket åsikter som står för vad jag tycker. Jag har Duchenne muskeldystrofi vilket innebär att jag är svagare än normalt och "orkar" därför inte gå. Jag har full rörelseförmåga men är inte jättestark. Klarar av vardagliga saker men jag behöver alltid assistent i närheten utifall jag skulle behöva hjälp. Är helt klar i skallen och ja. Jag är som vilken ung man som helst bara att jag inte kan gå.

Jag har under flera års tid mått ganska dåligt och funderat mycket över det här med kärleken och att finna någon.
Jag sitter en hel del vid datorn och senaste åren är det där jag tagit kontakt med tjejer (lunarstorm, msn). Jag är även ute på uteställen ungefär 2-3 gånger per månad men där tar jag väldigt sällan kontakt med någon just för att jag inte vet hur jag ska göra. På nätet känner jag mej mycket mer självsäker. Har haft 1 flickvän som jag träffade genom internet och det tog slut för ett halvår sedan efter 3 månader ihop.

Har inte så många vänner som jag umgås med, även om jag gått i en bra klass och så under gymnasiet. På högstadiet bodde jag fortfarande hemma på landet och då hade jag inte så mycket valmöjligheter än att vara hemma medans andra i min ålder började umgås och bli sociala.

Egentligen är jag inte alls blyg av mej, när jag pratar med folk jag "känner" så pratar jag en hel del. Men just okända människor är jag väldigt blyg inför. I stora grupper är jag inte den som sticker ut huvudet eller tar tag i diskussioner. Det har jag aldrig gjort även om jag verkligen försökt.
Nu syftar jag mest på min f.d klass där jag märkte att jag bara lade in vissa kommentarer. Inte att jag var den som berättade en massa historier.

Nu till mitt problem. Jag känner mej väldigt ensam många stunder. Att finna kärleken är viktigt för mej. Jag har mycket ångest över att jag inte vågar ta kontakt med tjejer när jag är ute på tex krogen eller liknande. Känner att jag är kass på att skapa relationer och sedan sköta om dem på ett bra sätt även om det gäller vänner eller tjejer.
Jag får även en del ångest när jag ser andra söta par och när folk som jag "känner" träffar någon som det håller bra med. Kan det inte bli min tur någon gång?

Jag tänker på detta väldigt mycket. Hur man ska göra?
Var man ska göra det? När man ska göra det? Vad är tillåtet och inte? Alla dessa frågor invaderar mitt huvud dagligen. Kanske är det en rädsla för att inte räcka till eller att inte bli sedd för den jag är inför tjejerna. Jag vet inte vad problemet är men jag har svårt med att ta kontakt.
Att sitta i rullstol förstör många spontana moment som att dansa nära någon på dansgolvet, att hänga med någon hem, att bara springa ut på stranden.
Jag känner att min assistent också både påverkar mej och andra. Känns som en ryggsäck eller ett handfängsel.
Att inte få vara självständig.

Jag är alltså rädd för att ta kontakt med okända tjejer.
För jag vill ju att en tjej nån gång ska bli intresserad.
Inte att man ändå ska sitta där ensam efter tusentals försök. Men jag förstår ju att utan försök hjälper inget heller. Ändå är det något i mej som tar emot.
Jag gråter många tårar över att jag inte vågar.
Hur ytliga är folk ute egentligen? Efter att ha läst vissa trådar här låter det väldigt negativt. Att folk verkligen ser ner på handikappade. Det hoppas jag inte är sant.

Tacksam för hjälp!

Redigerat 2006-07-09 13:22


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Onani igen.....
Av: Balogh 2006-07-03 Kl 13:57
huvudinlägg

Nu har vi pratat om individens och PA ansvar och diskussionen kring huruvida man ska kunna begära, få hjälp, assistans med det man inte själv kan utföra när det gäller onani.
Nu till en annan vinkling på frågan. Vem bestämmer vad man kan göra själv?
I dag finns det inte några instanser, vad jag vet, kring var du ska vända dig om du vill ta reda på om du kan onanera själv, inget ställe som uttalat säger att det är viktigt och att det bör beaktas och få lov att finnas.
Det finns enskilda individer, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, urologer, gynekologer, läkare som arbetar på olika ställen inom vården som anser att frågor om sexualitet och sexuellt uttryckssätt ska finnas och att det ska kunna lösas på ett eller annat sätt med individens egen vilja och motivation. De/n profession/er som borde ha utbildning i sexologi och hjälpmedel kring detta tycker jag ska vara ALLA inom vården men framförallt kanske arbetsterapeuter och sjukgymnaster med uttalad specialkunskap.
Så till frågan då, säg att en individ fått rådet att prova ett hjälpmedel men för att använda det måste han/hon få hjälp att placera vibratorn, lösvaginan, fjärilen (vibrator att sätta på klitoris) på sig och behov av hjälp med att bli ren efteråt - Är detta lika stigmatiserat och framkallar det samma känsla av utnyttjande och prostitution?

Balogh

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Onani igen.....
Av: Hjulia 2006-07-03 Kl 14:06
 

Balogh skrev:
Nu har vi pratat om individens och PA ansvar och diskussionen kring huruvida man ska kunna begära, få hjälp, assistans med det man inte själv kan utföra när det gäller onani.
Nu till en annan vinkling på frågan. Vem bestämmer vad man kan göra själv?
I dag finns det inte några instanser, vad jag vet, kring var du ska vända dig om du vill ta reda på om du kan onanera själv, inget ställe som uttalat säger att det är viktigt och att det bör beaktas och få lov att finnas.
Det finns enskilda individer, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, urologer, gynekologer, läkare som arbetar på olika ställen inom vården som anser att frågor om sexualitet och sexuellt uttryckssätt ska finnas och att det ska kunna lösas på ett eller annat sätt med individens egen vilja och motivation. De/n profession/er som borde ha utbildning i sexologi och hjälpmedel kring detta tycker jag ska vara ALLA inom vården men framförallt kanske arbetsterapeuter och sjukgymnaster med uttalad specialkunskap.
Så till frågan då, säg att en individ fått rådet att prova ett hjälpmedel men för att använda det måste han/hon få hjälp att placera vibratorn, lösvaginan, fjärilen (vibrator att sätta på klitoris) på sig och behov av hjälp med att bli ren efteråt - Är detta lika stigmatiserat och framkallar det samma känsla av utnyttjande och prostitution?

Balogh


Hm... jag tror att jag känner det som att ett hjälpmedel är ett hjälpmedel även om det är ett sexuellt sådant. Även ett sånt måste ju "utprovas".

Huruvida man kan säga att de får indirekt betalning för denna "utprovning" är jag osäker på.
Syftet är ju i första hand inte själva orgasmen utan att prova möjligheten till att få det.

Man kan nog se den här frågan ur hundra olika vinklar, men rent spontant är detta min åsikt. Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Onani igen.....
Av: Vejron 2006-07-03 Kl 17:27
 

Balogh skrev:
Nu har vi pratat om individens och PA ansvar och diskussionen kring huruvida man ska kunna begära, få hjälp, assistans med det man inte själv kan utföra när det gäller onani.
Nu till en annan vinkling på frågan. Vem bestämmer vad man kan göra själv?
I dag finns det inte några instanser, vad jag vet, kring var du ska vända dig om du vill ta reda på om du kan onanera själv, inget ställe som uttalat säger att det är viktigt och att det bör beaktas och få lov att finnas.
Det finns enskilda individer, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, urologer, gynekologer, läkare som arbetar på olika ställen inom vården som anser att frågor om sexualitet och sexuellt uttryckssätt ska finnas och att det ska kunna lösas på ett eller annat sätt med individens egen vilja och motivation. De/n profession/er som borde ha utbildning i sexologi och hjälpmedel kring detta tycker jag ska vara ALLA inom vården men framförallt kanske arbetsterapeuter och sjukgymnaster med uttalad specialkunskap.
Så till frågan då, säg att en individ fått rådet att prova ett hjälpmedel men för att använda det måste han/hon få hjälp att placera vibratorn, lösvaginan, fjärilen (vibrator att sätta på klitoris) på sig och behov av hjälp med att bli ren efteråt - Är detta lika stigmatiserat och framkallar det samma känsla av utnyttjande och prostitution?

Balogh


EXAKT där har du poängen som jag varit ute efter hela tiden! TACK! (F"låt Ninnie Blinkande smiley )


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Onani igen.....
Av: Lilleman 2006-07-13 Kl 13:48
 

Balogh skrev:
Nu har vi pratat om individens och PA ansvar och diskussionen kring huruvida man ska kunna begära, få hjälp, assistans med det man inte själv kan utföra när det gäller onani.
Nu till en annan vinkling på frågan. Vem bestämmer vad man kan göra själv?
I dag finns det inte några instanser, vad jag vet, kring var du ska vända dig om du vill ta reda på om du kan onanera själv, inget ställe som uttalat säger att det är viktigt och att det bör beaktas och få lov att finnas.
Det finns enskilda individer, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, urologer, gynekologer, läkare som arbetar på olika ställen inom vården som anser att frågor om sexualitet och sexuellt uttryckssätt ska finnas och att det ska kunna lösas på ett eller annat sätt med individens egen vilja och motivation. De/n profession/er som borde ha utbildning i sexologi och hjälpmedel kring detta tycker jag ska vara ALLA inom vården men framförallt kanske arbetsterapeuter och sjukgymnaster med uttalad specialkunskap.
Så till frågan då, säg att en individ fått rådet att prova ett hjälpmedel men för att använda det måste han/hon få hjälp att placera vibratorn, lösvaginan, fjärilen (vibrator att sätta på klitoris) på sig och behov av hjälp med att bli ren efteråt - Är detta lika stigmatiserat och framkallar det samma känsla av utnyttjande och prostitution?

Balogh


Min åsikt är att hjälp med onani inte är onani utan sex. Hjälp med förberedelser till onani är varken sex eller onani utan borde ingå i PA:s uppgifter men under själva akten ska PA kunna gå därifrån om han eller hon vill det.

Man ska inte förbjuda sex med sin brukare om inte brukaren är under 15.

När det är sagt (igen) så vill jag påpeka att jag inte tycker att funktionshindrade ska behöva gå till sjukgymnast, läkare eller annan habiliteringspersonal för att få information och sexrådgivning. Andra människor går till ungdomsmottagningarna och det är där vi kan kräva att kunskapen ska finnas. Jag vill inte gå till sjukhuset för att få råd om sex. Det tycker jag faktiskt är förnedrande.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Onani igen.....
Av: CuslonGodibb 2006-07-13 Kl 20:24
 

Lilleman - jag har inte lagt mig i just den här diskussionen, men rent spontant tycker jag att du har en tydlig poäng i det sista stycket.

Lilleman skrev:
[---] När det är sagt (igen) så vill jag påpeka att jag inte tycker att funktionshindrade ska behöva gå till sjukgymnast, läkare eller annan habiliteringspersonal för att få information och sexrådgivning. Andra människor går till ungdomsmottagningarna och det är där vi kan kräva att kunskapen ska finnas. Jag vill inte gå till sjukhuset för att få råd om sex. Det tycker jag faktiskt är förnedrande.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Onani igen.....
Av: Balogh 2006-08-31 Kl 11:20
 

Lilleman skrev:
"När det är sagt (igen) så vill jag påpeka att jag inte tycker att funktionshindrade ska behöva gå till sjukgymnast, läkare eller annan habiliteringspersonal för att få information och sexrådgivning. Andra människor går till ungdomsmottagningarna och det är där vi kan kräva att kunskapen ska finnas. Jag vill inte gå till sjukhuset för att få råd om sex. Det tycker jag faktiskt är förnedrande."

Visst är det så att andra människor ungdomar upp till 25 går till ungdomsmottagningar och jag håller med dig fast och fullt att dessa borde vara tillgängliga för alla, skärholmens ungdomsmottagning t.ex. Andra människor som är äldre än 25 är hänvisade till SESAM - sex och samlevnadsmottagningar som finns på bland annat sjukhus. Vill man inte gå till dessa instanser så finns det rådgivning hos privata samlevnadsrådgivare, sexologer eller man kan kontakta RFSU.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Onani igen.....
Av: Helna 2006-08-31 Kl 11:32
 

Balogh skrev:
Lilleman skrev:
"När det är sagt (igen) så vill jag påpeka att jag inte tycker att funktionshindrade ska behöva gå till sjukgymnast, läkare eller annan habiliteringspersonal för att få information och sexrådgivning. Andra människor går till ungdomsmottagningarna och det är där vi kan kräva att kunskapen ska finnas. Jag vill inte gå till sjukhuset för att få råd om sex. Det tycker jag faktiskt är förnedrande."

Visst är det så att andra människor ungdomar upp till 25 går till ungdomsmottagningar och jag håller med dig fast och fullt att dessa borde vara tillgängliga för alla, skärholmens ungdomsmottagning t.ex. Andra människor som är äldre än 25 är hänvisade till SESAM - sex och samlevnadsmottagningar som finns på bland annat sjukhus. Vill man inte gå till dessa instanser så finns det rådgivning hos privata samlevnadsrådgivare, sexologer eller man kan kontakta RFSU.


Eller varför inte ställa frågan/frågor till dig i panelen Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Wheelsta 2006-06-25 Kl 09:13
huvudinlägg

Att det skulle vara svårare att träffa nån (få ragg) för att man sitter i rullstol är ju en myt.

Däremot har folk väldigt svårt att ta ett nej från nån i rullstol.
Vad tror de egentligen? Att man som rullstolburen skulle vara tacksam över att nån stötte på en? Att man som rullstolsburen nöjer sig med vem som helst?

Jobbigt när folk tar det så fruktansvärt personligt att bli nobbad av nån i rullstol.
Ska man behöva ljuga och säga att man är lesbisk? Dessutom tvivlar jag på att det skulle göra nån skillnad.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Morticia 2006-06-25 Kl 13:50
 

Wheelsta skrev:
Att det skulle vara svårare att träffa nån (få ragg) för att man sitter i rullstol är ju en myt.

Däremot har folk väldigt svårt att ta ett nej från nån i rullstol.
Vad tror de egentligen? Att man som rullstolburen skulle vara tacksam över att nån stötte på en? Att man som rullstolsburen nöjer sig med vem som helst?

Jobbigt när folk tar det så fruktansvärt personligt att bli nobbad av nån i rullstol.
Ska man behöva ljuga och säga att man är lesbisk? Dessutom tvivlar jag på att det skulle göra nån skillnad.Jag håller med till stor del.

Nej från skröppel ses inte som riktiga NEJ.

Vi ska dessutom helst vara tacksamma för att någon frågar oss... Osäker smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Sunshine 2006-06-25 Kl 14:09
 

Morticia skrev:
Jag håller med till stor del.

Nej från skröppel ses inte som riktiga NEJ.

Vi ska dessutom helst vara tacksamma för att någon frågar oss... Osäker smiley


Du har så rätt så Morticia, brist på respekt för allas vår integritet kanske?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Terinon 2006-06-26 Kl 00:13
 

Morticia skrev:
Jag håller med till stor del.

Nej från skröppel ses inte som riktiga NEJ.

Vi ska dessutom helst vara tacksamma för att någon frågar oss... Osäker smiley


Jag har faktiskt aldrig märkt att mitt NEJ väger mindre nu än då jag fortfarande var gående för ett halvår sen. Jag tycker faktiskt att mitt ord väger tyngre nu än då eftersom jag blivit starkare.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-25 Kl 17:27
 

Eftersom kvinnor i stol har i stort sett samma möjligheter att träffa en man som andra till kvinnor så har ni rätt och skylldighet för er egen skull att välja den man som passar just ER.

För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Sunshine 2006-06-25 Kl 18:07
 

Munken skrev:
Eftersom kvinnor i stol har i stort sett samma möjligheter att träffa en man som andra till kvinnor så har ni rätt och skylldighet för er egen skull att välja den man som passar just ER.

För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.


Nu får du ge dej Arg smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: _Anna_ Elisabeth 2006-06-25 Kl 18:09
 

Munken skrev:
Eftersom kvinnor i stol har i stort sett samma möjligheter att träffa en man som andra till kvinnor så har ni rätt och skylldighet för er egen skull att välja den man som passar just ER.

För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.

Det är mycket "oss" och "vi" i dina inlägg... Vad har vi sagt om grova generaliseringar som endast baseras på dig själv?? Osäker smiley

Det finns många rörelsehindrade män som lever ihop med en icke funktionshindrad. Du stirrar dig blind på din egen situation så du ser dem inte!

// A E


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-25 Kl 18:42
 

Ni har säkert rätt båda två men faktum är att jag bara får kritik för min åsikt av rörelsehindrade kvinnor, alltså den i sammanhanget gynnade gruppen. Icke funktionshindrade och AS-personer jag känner, håller med mig och anser att funktionshindrade kvinnor generellt har lättare att träffanågon än dito män.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Sunshine 2006-06-25 Kl 18:46
 

Munken skrev:
Ni har säkert rätt båda två men faktum är att jag bara får kritik för min åsikt av rörelsehindrade kvinnor, alltså den i sammanhanget gynnade gruppen. Icke funktionshindrade och AS-personer jag känner, håller med mig och anser att funktionshindrade kvinnor generellt har lättare att träffanågon än dito män.


Okej, men då har du fått deras bekräftelse och därför behöver du inte söka den här längre, du har säkert andra givande saker att prata om också.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Lilleman 2007-02-25 Kl 17:21
 

Munken skrev:
Ni har säkert rätt båda två men faktum är att jag bara får kritik för min åsikt av rörelsehindrade kvinnor, alltså den i sammanhanget gynnade gruppen. Icke funktionshindrade och AS-personer jag känner, håller med mig och anser att funktionshindrade kvinnor generellt har lättare att träffanågon än dito män.


Jag är en kille med ett medfött funktionshinder och håller inte med om att det är svårare. Dock så kanske man som person ändå hade haft svårt att träffa tjejer.

Jag tror mer att det är självförtroendet som är problemet samt en rädsla för att man kan bli ett problem för sin partner. Att jag själv känner att det skulle vara lättare för henne att välja någon annan. Men den tjejen kanske inte är ute efter det lättaste.
Att vara så självständig som möjligt är bra. Jag har egen bil och körkort. Egen lägenhet är också viktigt. Sen måste man också försöka röra sig ute bland folk, prata med folk och kanske gå ut och ta en öl. Genom sina vänner har man sen stor chans att hitta en partner. Dock ska man förstås inte bara träffa sina vänner för att de kan fixa en tjej till en men det är en möjlig strategi om man inte alls vet vad man ska göra. Du kan påverka din situation väldigt mycket själv. Sen är det förstås inte lika lätt för oss som andra att gå ut och ta en öl men att vi gör det, trots svårigheterna, är viktigt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2006-06-25 Kl 19:09
 

Munken skrev:
Eftersom kvinnor i stol har i stort sett samma möjligheter att träffa en man som andra till kvinnor så har ni rätt och skylldighet för er egen skull att välja den man som passar just ER.

För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.


*skrattar gott åt Munken* Detta har du verkligen hängt upp dig på. Jag har även hört andra män hävda att kvinnor (i allmänhet) har lättare att få tag i män än tvärt om "det är ju bara att sära på benen".

Jag har verkligen svårt att ta detta till mig och tycker att jag runt om mig ser olika parkonstellationer med bägge med funktionshinder och ena parten funktionshindrad. Men var jag ser allra mest är singlar. Ensamma människor utan någon fast partner. Är det självvalt så är det ju bra men jag tror att ensamheten är jättestor och d e t är ett problem.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Wheelsta 2006-06-25 Kl 19:25
 

Munken skrev:
För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.Nej du, Munken, det där stämmer inte.
Däremot så kanske du har haft svårt att träffa en tjej. Men de rullstolskillar som jag känner får hur mycket ragg som helst så fort de går ut på krogen. De flesta skadade sig i vuxen ålder och har alltså kunnat jämföra med hur det var när de var gående. Alla säger att de får fler sexuella förslag sedan de hamnade i rullstol.

Och vadå inte ens funktionshindrade kvinnor?
Tror du, liksom vissa icke-funktionshindrade, att vi är någon andrahandssortering som tar vem som helst?
Dessutom har jag hört många i rullstol som säger att de aldrig skulle vara ihop med någon annan i rullstol -- för att en rullstol är tillräckligt opraktisk i de flesta sammanhang.

Ditt problem är inte funktionshindret,
det är attityden.
Om man sitter och gnäller om att ingen vill ha en, då får man skylla sig själv.
Det finns nämligen ingenting som är så oattraktivt som "ingen vill ha mig".

Lite mer självförtroende och fokus på dina bra sidor gör stor skillnad.

Men du kanske är en sån som gärna skyller på ditt funktionshinder?
Det brukar ju vara lättare än att jobba med sig själv och ändra sitt beteende.

Redigerat 2006-06-25 19:28


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-25 Kl 20:47
 

För det första får jag göra några förtydliganden. Jag instämmer i Wheelstas tes vad gäller än speciell grupp: manliga teraplegiker som har BETYDLIGT lättare att träffa en kvinna än övriga män med funktionshinder. Själv har jag ett lättare medfött rörellsehinder och för personer med medföddafunktionshinder gäller min tes.

Mina erfarenheter enda från barndomen är att omgivningen, förväntat sig att om man träffar någon, träffar man någon i sin egen situation. Icke funktionshindrade förväntas man hålla sig borta från.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Morticia 2006-06-25 Kl 20:50
 

Munken skrev:
Mina erfarenheter enda från barndomen är att omgivningen, förväntat sig att om man träffar någon, träffar man någon i sin egen situation. Icke funktionshindrade förväntas man hålla sig borta från.


Och då höll sig alla borta.
Självklart. Det var ju det du "förväntade" dig.
Men långt ifrån alla har din bakgrund.
Långt ifrån alla med medfödda funktionshinder har blivit lärda att icke funktionshindrade enbart skulle skada dom, bedra dom.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Wheelsta 2006-06-26 Kl 05:34
 

Munken skrev:
manliga teraplegiker som har BETYDLIGT lättare att träffa en kvinna än övriga män med funktionshinder. Själv har jag ett lättare medfött rörellsehinder och för personer med medföddafunktionshinder gäller min tes.

Mina erfarenheter enda från barndomen är att omgivningen, förväntat sig att om man träffar någon, träffar man någon i sin egen situation. Icke funktionshindrade förväntas man hålla sig borta från.Har du någon källhänvisning eller forskningsresultat som visar att just män med tetraplegi skulle ha lättare för att träffa tjejer än andra "handikapp"-grupper?

Vilken omgivning väljer du att omge dig med?
Ska du skylla på dom för att din egen inställning suger?
Visa omgivningen att de har fel istället för att ta det för ett faktum och ge upp.

Hur ser dina egna krav ut på en tjej?
Har du aldrig nobbat någon?
Skulle du säga ja till vilken tjej som helst,
oavsett hon har ett funktionshinder eller är fullt fysiskt "frisk"?

Är du ute i sammanhang där det finns singel-tjejer?

Redigerat 2006-06-26 05:42


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-26 Kl 16:46
 

Nej naturligtvis tar jag inte vem som helst heller. Skillnaden är att jag ALDRIG skulle säga ja till en fullt frisk kvinna eftersom jag inte litar på icke funktionshindrade, medan de flesta kvinnor med funktionshinder ALDRIG skulle tack ja till en man med funktionshinder. Därför ser jag ingen plats för mig som partner till en kvinna i dagens samhälle.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: KarinSch 2006-06-26 Kl 17:23
 

Varför tror du att man kan lita mer på funktionshindrade kvinnor?
Känns som ett konstigt sätt att dela upp människor, jag tror inte mig vara en ärligare eller bättre kvinna för att jag sitter i rullstol. Och skälet till att i möjligaste mån välja bort funktionshindrade män beror ju inte på deras funktionshinder utan att det blivit så förbaskat opraktiskt, men självklart skulle det bli allvarlig kärlek så hade man ju löst det med.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: PermoRejser 2006-06-26 Kl 17:27
 

Munken skrev:
Nej naturligtvis tar jag inte vem som helst heller. Skillnaden är att jag ALDRIG skulle säga ja till en fullt frisk kvinna eftersom jag inte litar på icke funktionshindrade, medan de flesta kvinnor med funktionshinder ALDRIG skulle tack ja till en man med funktionshinder. Därför ser jag ingen plats för mig som partner till en kvinna i dagens samhälle.


Men ta då och lägg dig i mindre... så får du kanske du får mindre kritik


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2006-06-26 Kl 17:29
 

Munken skrev:
Nej naturligtvis tar jag inte vem som helst heller. Skillnaden är att jag ALDRIG skulle säga ja till en fullt frisk kvinna eftersom jag inte litar på icke funktionshindrade, medan de flesta kvinnor med funktionshinder ALDRIG skulle tack ja till en man med funktionshinder. Därför ser jag ingen plats för mig som partner till en kvinna i dagens samhälle.


Men ..... men ..... du måste ju omprogramera dig, eller hur? Både vad som gäller vad din mamma sagt och låtit dig känna från det du var liten och dina egna extremgeneraliseringar. Läs vad du själv skriver och låt förnuftet arbeta lite och så ser du hur tokigt det är.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Wheelsta 2006-06-26 Kl 17:42
 

Isåfall har du raggat på "fel" funkis-kvinnor.
Har det aldrig fallit dig in att de nobbade dig p.g.a. att er personkemi inte stämde?
De kanske gillar en helt annan typ av killar än vad just du är?

Jag vet många funkis-tjejer som stött på funkis-killar.
Deras (och min) erfarenhet har snarare varit att de killarna är mer svårfångade än icke-funktionshindrade killar.
(Såklart att det är mer praktiskt med bara en rullstol i ett förhållande --
särskilt så länge samhället är fysiskt otillgängligt --
men när det väl kommer till kritan spelar det nog ingen roll ifall man verkligen fattar tycke för någon.)

Du diskriminerar funktionsdugliga tjejer.
Har du aldrig tänkt på att din diskriminering sänder ut signaler om att du själv är intolerant?
Jag känner ingen tjej som tycker det är attraktivt med killar som dömer ut någon p.g.a. yttre omständigheter.
Jag skulle aldrig bli intresserad av någon som dömer ut andra p.g.a. funktionshinder (eller funktionsduglighet!), etnisk tillhörighet eller vad det nu kan vara.
Det gällde innan jag använde rullstol, och det gäller fortfarande.

Det ligger i min personlighet.

Vad som ligger i din personlighet vet du väl bäst själv.
Men sluta skyll på ditt funktionshinder,
det är bara skitsnack.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: _Anna_ Elisabeth 2006-06-26 Kl 17:46
 

Munken skrev:
Mina erfarenheter enda från barndomen är att omgivningen, förväntat sig att om man träffar någon, träffar man någon i sin egen situation. Icke funktionshindrade förväntas man hålla sig borta från.

Ursäkta en personlig fråga - du behöver inte svara om du inte vill - men är din mor verksam som socionom och har dessa värderingar?! Skrämmande i så fall. Nej, förresten - det är skrämmande oavsett! Osäker smiley

// A E


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Offa 2006-06-26 Kl 17:51
 

Tack Wheelsta, du tog orden ur min mun, så slapp jag. Blinkande smiley Man ska inte skylla på handikappet, eller sin barndom eller något överhuvudtaget. Nej, jag säger till de, vars tid och liv består av gnäll och självömkan: Sluta lipa och vara så j***a barnslig, och skaffa dig ett liv.
Välj att leva ett pissigt liv, eller ett bra liv. Jag väljer ett bra liv, för resten av mitt liv. Blinkande smiley

Redigerat 2006-06-26 17:53


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-26 Kl 17:58
 

Jag tror mig kunna lite mer på kvinnor med funktionshinder eftersom de inte skulle engagera sig i migför att de vill utnyttja mig. De tes jag lever efter säger mig att icke funktionshindrade som egentligen inte kan bli förälskade i funktionshindrade; icke funktionshindrade har alltid egna syften med förhållandet t ex att göra goda gärningar eller sol och våreri


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Hjulia 2006-06-26 Kl 18:03
 

Munken skrev:
Jag tror mig kunna lite mer på kvinnor med funktionshinder eftersom de inte skulle engagera sig i migför att de vill utnyttja mig. De tes jag lever efter säger mig att icke funktionshindrade som egentligen inte kan bli förälskade i funktionshindrade; icke funktionshindrade har alltid egna syften med förhållandet t ex att göra goda gärningar eller sol och våreri


Har du nån gång försökt rensa skallen och skippa alla påtvingade inskränkta tankar du har?
Gör det, och börja om på ruta ett - jag lovar dig, du blir förvånad över hur mycket lättare livet kan bli om man gör nåt åt det.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: _Anna_ Elisabeth 2006-06-26 Kl 18:03
 

Munken skrev:
Jag tror mig kunna lite mer på kvinnor med funktionshinder eftersom de inte skulle engagera sig i migför att de vill utnyttja mig. De tes jag lever efter säger mig att icke funktionshindrade som egentligen inte kan bli förälskade i funktionshindrade; icke funktionshindrade har alltid egna syften med förhållandet t ex att göra goda gärningar eller sol och våreri


Ja visst är det så!
Med ett funktionshinder följer alltid att man blir en rättrogen och god person! Och utan funktionhinder är situationen givetvis den motsatta!!

Arg smiley

// A E


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-26 Kl 18:04
 

Ja jag tycker också det är skrämmande med en socionom som aldrig släpper taget om sin vuxne son och som skickade sin son till psykolog på hjärntvätt när han visade intresse för flickor som sexåring. *Kramar om mig själv och gråter*


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-26 Kl 18:12
 

Ja jag tycker också det är skrämmande med en socionom som aldrig släpper taget om sin vuxne son och som skickade sin son till psykolog på hjärntvätt när han visade intresse för flickor som sexåring. *Kramar om mig själv och gråter*


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-26 Kl 18:16
 

Ja jag tycker också det är skrämmande med en socionom som aldrig släpper taget om sin vuxne son och som skickade sin son till psykolog på hjärntvätt när han visade intresse för flickor som sexåring. *Kramar om mig själv och gråter*


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: _Anna_ Elisabeth 2006-06-26 Kl 18:18
 

Nu var det mycket skrämsel och mycket gråt under loppet av flera minuter...
Du kan inte uppdatera en Sänd-sida! Glad smiley

// A E


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Wheelsta 2006-06-26 Kl 18:24
 

Sorry om jag förstör din kvinnosyn ännu mer,
men det finns faktiskt en massa bitchiga funkis-tjejer som också utnyttjar killar.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Terinon 2006-06-27 Kl 00:09
 

Wheelsta skrev:
Sorry om jag förstör din kvinnosyn ännu mer,
men det finns faktiskt en massa bitchiga funkis-tjejer som också utnyttjar killar.


Jag kanske är en av dem genom mitt krav på att förhållandet ska vara på lika villkor och att jag ska kunna göra vad jag kan och att min framtida partner ska göra vad h*n kan, även om det innebär att det kan vara 99% av allting.

Helst vill jag ju ha en icke funkis eftersom jag gärna vill kunna känna mig säker dygnet runt ifall det händer något oväntat.

En funkis kan ex.vis inte alltid agera om jag ramlar ur stolen, svimmar eller det händer andra saker av den sorten.

Därför har vissa också kallat mig "golddigger". Jag vill ju kunna vara säker på att kunna leva ett ok liv utan rädsla för att bli hemlös eller inte ha råd med vad jag behöver.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Lilleman 2007-02-25 Kl 17:27
 

KarinSch skrev:
Varför tror du att man kan lita mer på funktionshindrade kvinnor?
Känns som ett konstigt sätt att dela upp människor, jag tror inte mig vara en ärligare eller bättre kvinna för att jag sitter i rullstol. Och skälet till att i möjligaste mån välja bort funktionshindrade män beror ju inte på deras funktionshinder utan att det blivit så förbaskat opraktiskt, men självklart skulle det bli allvarlig kärlek så hade man ju löst det med.


Jag håller med dig. Det är viktigt att kunna lita på människor. Dock så har jag själv aldrig haft någon flickvän med ett funktionshinder (inte vad jag iaf).
Jag tror anledningen är, som du säger, att det är så opraktiskt. Jag känner också många funktionshindrade, säkerligen jag själv, är inrutade i ungefär samma tankesätt och samma liv. Det skulle på ett sätt kännas tråkigt att ha ett förhållande med någon i rullstol. Det är kanske fördomar men som finns där eftersom jag själv har ett funktionshinder. Jag håller med dig om att man troligen ändrat uppfattning om man blivit kär i någon i rullstol. Men jag tror inte att det är så lätt för mig att bli det. Och det beror nog på att jag själv ser det lite som ett problem. Inte med henne utan med oss tillsammans. Sen har jag inte hittat någon direkt som jag varit kär i som sitter i rullstol.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Berghman 2006-06-25 Kl 21:34
 

Munken skrev:
Eftersom kvinnor i stol har i stort sett samma möjligheter att träffa en man som andra till kvinnor så har ni rätt och skylldighet för er egen skull att välja den man som passar just ER.

För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.


Med den attityden kommer man inte långt.
inte tusan behöver man vara helt oattraktiv och ratad
för att man har ett rörelsehinder.

Man kan vara manlig även om man sitter i rullstol.
Jag kanske inte passar in i normen då jag har svaga muskler och inte kan gå. Det betyder inte att jag är asexuell. I en del böcker har jag läst att "boys with DMD/BMD do not reproduce". Det är skitsnack.

Redigerat 2007-02-26 10:27


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-06-25 Kl 21:46
 

Det är bra att du står på dig. Själv ägnar jag mitt liv åt att leva upp till omgivningens förväntningar. Därav min inställning. Jag tror helt enkelt bara att de människor är ärliga som bekräftar den bild av omgivningen som jag har blivit förberedd för hemifrån.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: KarinSch 2006-06-25 Kl 21:48
 

Min man brukar säga en klok sak
-Jag vill ha innehållet, inte paketet.
Vad menar han då med det, jo den som väljer partner, oavsett om man är man eller kvinna, väljer inte efter hur man ser ut. Klart att man kan tycka att någon är skitsnygg och sexig, men det betyder ju inte att man vill leva hela livet med den personen. Om man däremot jobbar lite med sig själv, sin utstrålning och sin egen attityd gentemot sitt funktionshinder så vinner man mycket och får lättare både partners och vänner. I mitt liv kommer aldrig funktionshindret i första hand, det är en del av mig men det är inte jag. Nästan alla människor har någon form av svaghet, inte nödvändigtvis ett funktionshinder, de kan vara blyga, ha sneda tänder eller utstående öron, de kan ha för små bröst eller för stora, männen kan ha en för liten snopp (dock oftast inte för stor, konstigt) och alla tror de att det är av dessa skäl de inte får någon partner, så är ju oftast inte fallet utan problemet är mycket oftare att de själva är så uppslukade av sitt problem att de inte kan fokusera på något annat och därför sumpar så många chanser alldeles själv.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Lilleman 2007-02-25 Kl 17:13
 

Munken skrev:
Eftersom kvinnor i stol har i stort sett samma möjligheter att träffa en man som andra till kvinnor så har ni rätt och skylldighet för er egen skull att välja den man som passar just ER.

För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.


Jag har själv resonerat som dig ibland. Men jag håller det tyst för mig själv. För jag har insett hur lätt det är att tycka synd om sig själv och att tycka att andra har det mycket lättare.
Jag vill inte alls påstå att du har fel utan mer berätta om hur jag resonerar. Jag tror att du har en poäng när det gäller skillnaden mellan att ha ett medfött funktionshinder eller bli skadad senare i livet. Men skillnaden sitter i självförtroendet och initiativförmågan.
Jag tror inte att kvinnor sorterar ut oss efter hur vi fick vår skada. De flesta tror att jag faktiskt fått min skada senare i livet. Så de har ingen aning!
Däremot märker jag själv att jag måste skärpa till mig ibland och ibland mentalt argumentera med mig själv för att få mig att ta några initiativ och släppa de negativa tankarna.
De flesta gångerna tackar jag nej till att följa med kompisar ut på nattklubbar för att jag är osäker på tillgängligheten. Jag tror att det är där problemet ligger.
Sen känner jag också mig underlägsen om jag har konkurrens om en tjej. Jag tror alltid att det är jag som ska förlora henne. "Varför ska hon välja mig?".

Men det absolut farligaste stadiet av ett sådant negativt tänkande är att skylla på andra människor eller kritisera andra som man tror har de lättare. Min kompis har ett medfött funktionshinder och har precis gift sig. Så uppenbarligen finns det kvinnor som inte bryr sig om funktionshindret utan personen. Däremot finns det förstås också kvinnor, precis som män,
bara letar efter den typiska idealkvinnan eller idealmannen. Där befinner vi oss kanske inte riktigt än men det handlar om att det fortfarande, i många avseenden, inte är helt normalt med funktionshinder trots att vi nu börjat på år 2007.

Det jag vill säga är att jag förstår din känsla och frustration men din uppfattning om att kvinnor väljer bort killar i rullstol stämmer inte. Du måste själv fundera på vad du kan göra för att förbättra din situation.
Ju längre du väljer att stanna kvar i din negativitet desto svårare kommer det bli att ta dig ur den.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Banan 2007-04-09 Kl 15:04
 

Munken skrev:
Eftersom kvinnor i stol har i stort sett samma möjligheter att träffa en man som andra till kvinnor så har ni rätt och skylldighet för er egen skull att välja den man som passar just ER.

För rörelsehindrade män är situationen lite annorlunda, vi får ta vad som bjuds eftersom ingen, inte ens funktionshindrade kvinnor, vill ha oss.


Du är helt ute och cyklar måste jag säga. Jag har inget funktionshinder (inte synligt sen kanske man kan diskutera vidare) och jag "träffar" en man som sitter i rullstol och det där med att "ni" tar vad som bjuds håller jag inte med om. För det första så är han väldigt omtyckt bland tjejer, dom som inte gillar honom är/har varit kär i honom o blivit sårade för att han inte besvarat deras känslor. Han är den första jag umgåts med på det sättet som vi gör som har ett funktionshinder, men inte tusan bryr jag mig om att han sitter i rullstol, vi skrattar åt samma saker som alla andra och har minst lika roligt som alla andra för det! Det må va hänt att det har sina nackdelar för att han inte "fungerar som förut" men det går alltid att lösa. Jag skulle aldrig släppa honom.

Det JAG (Munken: lägg märke till JAG (alltså kanske INGEN annan)) är mer orolig (eller vad jag nu ska använda för ord) för att han kanke inte kommer att leva lika länge som han gjort om han inte skadat sig eftersom det sliter mycket på kroppen att sitta i rullstol. Jag har läst nånstans att medelåldern för en man i rullstol är 58 år (jag hoppas att jag har fel) och med tanke på att det skiljer väldigt många år på oss redan, så skulle det bli han och jag någon gång i framtiden så finns risken att jag blir ensam när jag är 44. Om man nu ska hålla sig till statistiken alltså. Jag kan ta det också, för då har jag iaf fått vara med honom fram tills dess.

Jag struntar väl i alla "nackdelarna" (som förresten inte är nackdelar heller, för herregud, jag är absolut inte heller felfri) och ser fördelarna istället!!! Prova att vara lite positiv istället!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Offa 2007-04-09 Kl 18:17
 

Banan skrev:
///...är mer orolig (eller vad jag nu ska använda för ord) för att han kanke inte kommer att leva lika länge som han gjort om han inte skadat sig eftersom det sliter mycket på kroppen att sitta i rullstol. Jag har läst nånstans att medelåldern för en man i rullstol är 58 år (jag hoppas att jag har fel) och med tanke på att det skiljer väldigt många år på oss redan, så skulle det bli han och jag någon gång i framtiden så finns risken att jag blir ensam när jag är 44.


Vad då kortare livslängd pga rullstol? Det har jag aldrig hört. Tack så mycket för ångesten som det uttalandet gav. Kan inte någon skriva att det inte alls är så, med den kortare livslängden alltså. Jag har nog att grubbla över än en tidigare död.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Hjulia 2007-04-09 Kl 18:19
 

Offa skrev:
Vad då kortare livslängd pga rullstol? Det har jag aldrig hört. Tack så mycket för ångesten som det uttalandet gav. Kan inte någon skriva att det inte alls är så, med den kortare livslängden alltså. Jag har nog att grubbla över än en tidigare död.


Du har helt rätt Offa - såna uttalande blir ingen glad av.

Banan - om du nu måste ta med såna "fakta" så kräver vi källan till uppgiften!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Beorn 2007-04-09 Kl 19:03
 

Jo precis, "medelåldern för män i rullstol" vad är det för bisarr statistik?

Hur länge lever kvinnor med glasögon?

Men man ska väl inte klandra Banan, är väl snarare lite okunskap som kan rättas till. Däremot den som för sån statistik borde ju få sig en vetenskaplig avhyvling.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: KarinSch 2007-04-09 Kl 19:10
 

Kul, tack, jag går in på mitt 51 år, är förvisso kvinna, men jag förmodar att även vår livslängd är kortare.
Tyvärr tror jag det stämmer till viss del men inte generellt. Om man räknar medellivslängen så räknar man med allt, dvs även små pojkar som sitter i rullstol och faktum är att det finns dödliga sjukdomar som gör att man hamnar i rullstol.
Att det sen tär mer på hälsan än om man kan gå vet jag inte, det beror väl på hur man lever. Vad som dock är sant är att våra inälver inte mår bra av att inte röra sig normalt och att lungorna pressas ihop mer än om man går.
Så alla som lever hyfsat vettigt, äter normalt osv. lever nog lika länge som resten av befolkningen.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2007-04-09 Kl 19:29
 

Offa skrev:
Vad då kortare livslängd pga rullstol? Det har jag aldrig hört. Tack så mycket för ångesten som det uttalandet gav. Kan inte någon skriva att det inte alls är så, med den kortare livslängden alltså. Jag har nog att grubbla över än en tidigare död.


Jag har också hört/läst att ryggmärgsskadade har en kortare livslängd än normalbefolkningen. Det beror på upprepade uvi och cirkulationsproblem men det skall ha blivit bättre pga bättre uppföljning och behandling. Jag hade en bra amerikansk sida om detta men kan bara inte hitta den nu. Men detta är ju statistik och inte vad som händer med den enskilde individen.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Banan 2007-04-09 Kl 22:02
 

Hjulia skrev:
Du har helt rätt Offa - såna uttalande blir ingen glad av.

Banan - om du nu måste ta med såna "fakta" så kräver vi källan till uppgiften!


Förlåt, jag tänkte inte på att det kunde såra någon. Jag tror det är som någon skrev lite längre ner att det innefattar även de som sitter i rullstol på grund av dödliga sjukdomar. I alla fall så försökte jag hitta det igen, jag är ganska säker på att det var en liten notis på vårdguiden eller någon sådan sida, för något år sen eller två, jag hittar det inte igen : (

Anledningen till att jag kommer ihåg siffran är att killen i fråga som jag träffar själv har sagt att han kanske inte kommer att leva lika länge som andra män för att hans kropp blivit så sliten efter olyckan. Han har väldigt mycket problem med axlarna bland annat.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Beorn 2007-04-10 Kl 00:35
 

Naturligtvis kan många funktionshinder öka risken för andra komplikationer.
Men det som störde mig var den grava generaliseringen. Det finns en mängd olika anledningar till att folk använder hjälpmedlet rullstol. Och för alla olika varienter innebär det olika risker och problem som skiljer sig så mycket att sådan statistik känns meningslös. Rullstolen i sig är ett hjälpmedel och säger inget om orsaken att den används. Man kan lika gärna mäta medellivslängden bland folk som beviljats bilstöd...

Men jag lägger ingen skuld på dig Banan.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Thina 2006-06-26 Kl 00:26
 

det här skulle jag gärna vilja höra mer utökade funderingar kring.

jag blev ju ofrivilligt könlös när jag hamnade i rullis och jag har träffat fler kvinnor som tycker et är svårt att träffa någon som ser bortom funktionshindret,speciellt i de fall vi behöver personlig assistent.

jag kaninte direkt påstås vara oattraktiv,för tjock möjligen,men inget annat.

jaghar funderat mycket på om det är mitt funktionshinder som avskräcker folk eller något annat.Män ser mig helt enkelt inte..och det skall gudarna veta att de gjord enär jag var i 20 års åldern-de gick in i väggar tom.

Nu inser jag ju också attdet kan vara svårt att kombinera ett förhållande på lika villkor emd det liv jag lever då jag har en massa djur och ett offentligt liv,mycket arbete ,o resten av tiden är jag rätt slut.

men jag förundrar mig fortfarande över att det var inte det svåraste,att hamna i rullis,utan det simvar värst var omgivningens attityd,fördomar och diskriminering


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Terinon 2006-06-26 Kl 01:00
 

För att vara attraktiv i rullstol krävs ofta att man har utstrålning och attityd. Visar man inget bra självförtroende kan man inte heller räkna med att andra ser en.

Den dan vi börjar tycka synd om oss själva eller visar oss ur den hjälplöses position är det ingen som tittar åt vårt håll av annat än av medlidande.

Redigerat 2006-06-26 01:09


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Thina 2006-06-27 Kl 11:54
 

kanhända är det just det som ärproblemet

när jag var gåede så var det en held el killar som inte vågade prata med mig då de sa att jag såg ut som en engelsk överklass lady

jag har utstrålning o attityd som kan sänka enelefant,det har jag ofta hört,och det är ju också ngt jag använder i mitt arbete.

jag har ibland funderta på om det kan vara att jag är så framgångsrik,upptagen med mitt liv,nöjd ochbryr mig inte så mkt om vad andra tycker,kombinerat då med att jag är överviktg i rullstol och därmed inte passar in i någon som helst mall whatsoever.

jag möter ofta fördomar från läkare o andra förståsigpåare-så dte är väl inte så konstigt om folk iallmänhet inte har enaning om hur de skall hantera mig.

det är ju inte heler det att jag inte har män omkring mig-jag är omtyckt o beundrad av män som andra kvinnor skulle dö för att få.

men sedd som kvinna-nej,det har jag inte upplevt i rullstol

varken här eller i usa som ju då har enannan social bakgrund och attityd till folk m fh.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Puman 2006-07-06 Kl 15:57
 

Jag är tokkär i en kille i rulle men han vill inte ha mig och det får jag ju så klart acceptera. Inget konstigt med det. Jag är inte rätt tjej för honom helt enkelt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Hjulia 2006-07-06 Kl 16:07
 

Puman skrev:
Jag är tokkär i en kille i rulle men han vill inte ha mig och det får jag ju så klart acceptera. Inget konstigt med det. Jag är inte rätt tjej för honom helt enkelt.


Det du säger är ju helt rätt, alla passar inte för varann oavsett om de kryper, står eller går.

Det är nog i vissa lägen lätt (och bekvämt) att skylla på sin sjukdom, rullstol eller liknande, istället för att inse att problemet ligger på ett annat plan.
Man gör sig själv till ett offer och det leder till att folk tycker synd om en. En del kanske tycker att det är bättre med den sortens uppmärksamhet än ingen alls.

Dessutom så blir ju den som "valt bort" personen, av helt andra skäl, givetvis utmålad som svart får och det känns som en hämnd från den "bortvaldes" sida.
Hoppas du hängde med i mina röriga tankar.
Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2006-07-06 Kl 18:32
 

Hjulia skrev:
Det du säger är ju helt rätt, alla passar inte för varann oavsett om de kryper, står eller går.

Det är nog i vissa lägen lätt (och bekvämt) att skylla på sin sjukdom, rullstol eller liknande, istället för att inse att problemet ligger på ett annat plan.
Man gör sig själv till ett offer och det leder till att folk tycker synd om en. En del kanske tycker att det är bättre med den sortens uppmärksamhet än ingen alls.

Dessutom så blir ju den som "valt bort" personen, av helt andra skäl, givetvis utmålad som svart får och det känns som en hämnd från den "bortvaldes" sida.
Hoppas du hängde med i mina röriga tankar.
Glad smiley


Asch! Jag svarade juh men blev utloggad och nu får jag börja om *surar i värmen*.

*glad igen* Jag håller med Hjulia, det hänger mer på inställningen än något annat. Men sedan måste man ju praktiskt konkret kunna mötas och det är Sverige urdåligt på för alla sin medborgare. Behöver man sedan ha det tillgängligt så är det ju ytterligare jobbigt. Så många sitter nog hemma och häckar framför TVn istället, tyvärr.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Hjulia 2006-07-06 Kl 18:41
 

Moon skrev:
Asch! Jag svarade juh men blev utloggad och nu får jag börja om *surar i värmen*.

*glad igen* Jag håller med Hjulia, det hänger mer på inställningen än något annat. Men sedan måste man ju praktiskt konkret kunna mötas och det är Sverige urdåligt på för alla sin medborgare. Behöver man sedan ha det tillgängligt så är det ju ytterligare jobbigt. Så många sitter nog hemma och häckar framför TVn istället, tyvärr.


Exakt - den usla tillgängligheten är ett stort aber - att träffa nån på krogen kan bli trassligt om man inte ens kommer in.
Å andra sidan är det ju många utanför krogarna numer, i samband med rökförbudet. Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-07-06 Kl 19:17
 

Moon och Hjulia, helt rätt tillgänglighet i kombination med den allmännaumgängkulturen gör att mångaur våragrupper inte kommer ut utan sitter hemma och längtar efter kärleken, å andrasidan är krogmiljön idag inte den ideala platsen att träffa någon. Alla vi med perceptions- och/ eller hörselproblem blir bara trötta och apatiska av krogbesök p g a den höga ljudnivån som gör att man inte hör vad folk säger. Då är det att lära känna någon. Frågande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Hjulia 2006-07-06 Kl 19:28
 

Munken skrev:
Moon och Hjulia, helt rätt tillgänglighet i kombination med den allmännaumgängkulturen gör att mångaur våragrupper inte kommer ut utan sitter hemma och längtar efter kärleken, å andrasidan är krogmiljön idag inte den ideala platsen att träffa någon. Alla vi med perceptions- och/ eller hörselproblem blir bara trötta och apatiska av krogbesök p g a den höga ljudnivån som gör att man inte hör vad folk säger. Då är det att lära känna någon. Frågande smiley


Många av oss som sitter i rulle har dessutom problemet att folk har stor lust att sitta i knä "det var ju ledigt".
Att få höra komentaren "vad kul att såna som ni är ute" lockar inte heller.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Woman_73 2006-07-06 Kl 22:38
 

Hjulia skrev:
Många av oss som sitter i rulle har dessutom problemet att folk har stor lust att sitta i knä "det var ju ledigt".
Att få höra komentaren "vad kul att såna som ni är ute" lockar inte heller.


Man har hört "vad kul att sådana som ni är ute" alltför många gånger *suck*. Känns som man är utskriven från dårhuset Ledsen smiley Arg smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Becky 2006-07-07 Kl 09:33
 

Hjulia skrev:
Många av oss som sitter i rulle har dessutom problemet att folk har stor lust att sitta i knä "det var ju ledigt".
Att få höra komentaren "vad kul att såna som ni är ute" lockar inte heller.


och det gör så ont...ajajaj.
jag och mina vänner brukar rent instinktivt putta iväg folk som är i närheten att vingla över mig åt nåt annat håll...det är lite äckligt när folk faller över en, det kan ju gå riktigt illa om man har otur..


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Lotta 2006-07-07 Kl 09:57
 

Tycker det är så.. otäckt att vara i folkmassor. Tycker det är otäckt att gå bakom folk i fall de tar ett kliv bakåt å hamnar på mina mkt onda knän.

Brukar alltid säga till när jag går bakom ngn typ: nu går jag bakom här så du inte kliver bakåt


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Jessma 2006-07-07 Kl 10:45
 

Woman_73 skrev:
Man har hört "vad kul att sådana som ni är ute" alltför många gånger *suck*. Känns som man är utskriven från dårhuset Ledsen smiley Arg smiley


Snacka om det... allra värst är det om de får för sig att klappa en på huvudet...

Måste lära mig dricka whisky... en sån och en cigarr kanske kan få folk att inse sina fördomar...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2006-07-07 Kl 12:38
 

Munken skrev:
Moon och Hjulia, helt rätt tillgänglighet i kombination med den allmännaumgängkulturen gör att mångaur våragrupper inte kommer ut utan sitter hemma och längtar efter kärleken, å andrasidan är krogmiljön idag inte den ideala platsen att träffa någon. Alla vi med perceptions- och/ eller hörselproblem blir bara trötta och apatiska av krogbesök p g a den höga ljudnivån som gör att man inte hör vad folk säger. Då är det att lära känna någon. Frågande smiley


Det var det jag menade, att Sverige öht har dåligt med mötesplatser för ALLA. Fram med fler .... kvartersplace eller vad man kan kalla dem. Ställen där ALLA kan glida in och ta en enklare macka/måltid/dricka/öl/sprit och sitta och prata, lyssna på musik, se på teater, spela .... dart eller va f.n som helst. Ställen som inte är desperatraggställen utan dit folk kunde gå parvis eller ensamma med och utan barn.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2006-07-07 Kl 12:43
 

Hjulia skrev:
Många av oss som sitter i rulle har dessutom problemet att folk har stor lust att sitta i knä "det var ju ledigt".
Att få höra komentaren "vad kul att såna som ni är ute" lockar inte heller.


Vad får folk att säga sådana saker? Själv har jag inte varit ute på evigheters evigheter men det verkar ju vara mer regel än undantag att man får höra sådant. Jag blir helt knäckt av att höra sånt och det hade väl avskräckt mig för en bra tid *ryser*.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Munken 2006-07-07 Kl 18:29
 

Detta är standardkommentater idag, som människor med funktionshinder får höra i stort varje gång de är ute.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Becky 2006-07-07 Kl 22:43
 

Moon skrev:
Vad får folk att säga sådana saker? Själv har jag inte varit ute på evigheters evigheter men det verkar ju vara mer regel än undantag att man får höra sådant. Jag blir helt knäckt av att höra sånt och det hade väl avskräckt mig för en bra tid *ryser*.


I mitt fall är det rätt lugnt. Får inte höra "vad kul att såna som ni är ute" så ofta, men andra mindre genomtänkta meningar brukar förekomma...dock sägs de (i mitt fall) aldrig för att vara taskig, utan är mer en kombination av alkohol och svårigheter att uttrycka sig. Om nån egentligen menar "jag tycker du är tuff som struntar i att det här stället är otillgänglig och partar på som alla andra", kan det lätt bli "åååååååhhhhhhh vad jag tycker det är rrrrrrrroligt att du också dansar med oss. du dansar ju veeeeeeerkligen jättebra" *hick*. Såna meningar har jag vid ett flertal tillfällen fått höra på krogen från människor som jag umgås flyktigt med i andra sammanhang, och i nyktert tillstånd är vi överens om att mitt funktionshinder inte har nån betydelse. Så jag tror att man får vara beredd på att höra det mesta på krogen men inte bry sig, hade jag varit en lång, blond, modell med silikonbröst hade jag nog fått en del knäppa kommentarer...Om människor säger knäppa meningar i nyktert tillstånd finns det anledning att reagera starkare...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: KarinSch 2006-07-07 Kl 23:26
 

Eftersom jag dricker Whiskey och även rökte en och annan cigarr på den tiden jag rökte så kan jag ta dig ur den villfarelsen. Man blir klappad på huvudet ändå och får dessutom höra att det är inte bra för handikappade att dricka sprit.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Becky 2006-07-08 Kl 10:51
 

KarinSch skrev:
Eftersom jag dricker Whiskey och även rökte en och annan cigarr på den tiden jag rökte så kan jag ta dig ur den villfarelsen. Man blir klappad på huvudet ändå och får dessutom höra att det är inte bra för handikappade att dricka sprit.


Där sa du något kul Glad smiley Jag har aldrig förstått varför nån skulle kunna säga "det är inte bra för handikappade att dricka sprit"/servera dig saft istället för öl.
Men, igår, sa min 11-åriga lillasyster då hon sett en funktionshindrad tjej (förövrigt medlem här på fh) dricka rödvin.
"Becky, hon dricker vin. Kan hon göra det?" Först blev jag lite ställd av frågan. då fortsätter min syster "ja, jag tänkte om hon åt såna där starka tabletter som du gjorde förut, då är det ju jättefarligt". Så fort jag förklarat att bara få människor med fh behöver äta mediciner som jag gjorde, sa hon bara "okej, va bra".

Kan det vara så att myten om att funktionshindrade inte kan dricka alkohol grundar sig i att många människor med Fh äter mediciner som ej går att blanda med alkohol, och att människor ser detta som något synonymt med funktionshindret och inte individen?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Sunshine 2006-07-08 Kl 11:04
 

Becky skrev:
Där sa du något kul Glad smiley Jag har aldrig förstått varför nån skulle kunna säga "det är inte bra för handikappade att dricka sprit"/servera dig saft istället för öl.
Men, igår, sa min 11-åriga lillasyster då hon sett en funktionshindrad tjej (förövrigt medlem här på fh) dricka rödvin.
"Becky, hon dricker vin. Kan hon göra det?" Först blev jag lite ställd av frågan. då fortsätter min syster "ja, jag tänkte om hon åt såna där starka tabletter som du gjorde förut, då är det ju jättefarligt". Så fort jag förklarat att bara få människor med fh behöver äta mediciner som jag gjorde, sa hon bara "okej, va bra".

Kan det vara så att myten om att funktionshindrade inte kan dricka alkohol grundar sig i att många människor med Fh äter mediciner som ej går att blanda med alkohol, och att människor ser detta som något synonymt med funktionshindret och inte individen?


Jag tror att det har mer med att göra att folk inte tror att vi kan ta ansvar för oss själva ens när vi är spik nyktra, då kan vi väl inte klara oss när vi har drukit? Men det fixar vi ju lika bra/dåligt som alla andraBlinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Becky 2006-07-08 Kl 12:14
 

Sunshine skrev:
Jag tror att det har mer med att göra att folk inte tror att vi kan ta ansvar för oss själva ens när vi är spik nyktra, då kan vi väl inte klara oss när vi har drukit? Men det fixar vi ju lika bra/dåligt som alla andraBlinkande smiley


det kan nog vara en kombination Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Jessma 2006-07-08 Kl 13:03
 

Becky skrev:
Där sa du något kul Glad smiley Jag har aldrig förstått varför nån skulle kunna säga "det är inte bra för handikappade att dricka sprit"/servera dig saft istället för öl.
Men, igår, sa min 11-åriga lillasyster då hon sett en funktionshindrad tjej (förövrigt medlem här på fh) dricka rödvin.
"Becky, hon dricker vin. Kan hon göra det?" Först blev jag lite ställd av frågan. då fortsätter min syster "ja, jag tänkte om hon åt såna där starka tabletter som du gjorde förut, då är det ju jättefarligt". Så fort jag förklarat att bara få människor med fh behöver äta mediciner som jag gjorde, sa hon bara "okej, va bra".

Kan det vara så att myten om att funktionshindrade inte kan dricka alkohol grundar sig i att många människor med Fh äter mediciner som ej går att blanda med alkohol, och att människor ser detta som något synonymt med funktionshindret och inte individen?


Och efteråt drack vi dessutom honungsrom... hihi...

Det ligger nåt i vad du säger. Men, det ligger nog mycket fördomar i det. Vi är ju alla svårt utvecklingstörda... speciellt om man sitter i permo. Dessutom gillar vi bara dansband... Illamående smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Rallyanna 2006-07-08 Kl 13:49
 

Jessma skrev:
Och efteråt drack vi dessutom honungsrom... hihi...

Det ligger nåt i vad du säger. Men, det ligger nog mycket fördomar i det. Vi är ju alla svårt utvecklingstörda... speciellt om man sitter i permo. Dessutom gillar vi bara dansband... Illamående smiley


Det var mycket gott o trevligt! Synd att flaskan tog slut Blinkande smileyMen dansband......nääääääää Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: PermoRejser 2006-07-08 Kl 15:48
 

dansband... fy tusan. nä tehno o rock/metal e mycke bättre Tunguträckande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Becky 2006-07-08 Kl 18:04
 

Jessma skrev:
Och efteråt drack vi dessutom honungsrom... hihi...

Det ligger nåt i vad du säger. Men, det ligger nog mycket fördomar i det. Vi är ju alla svårt utvecklingstörda... speciellt om man sitter i permo. Dessutom gillar vi bara dansband... Illamående smiley


Det är nog en kombination av eftertänksamma människor (som min syster Glad smiley ) som tänker att man inte kan blanda medicin med alkohol rent praktiskt, och riktiga nötter som inte tänker alls.

Det där med dansband ligger det kanske något i...
när jag hängde backstage på hultsfredsfestivalen kom nämligen frontfiguren ur dansbandet Torgny Melins (medelålders gubbdansband som gör covers på rock/pop/raplåtar, ganska härlig "flummusik" med lite kultstatus.) och frågade om jag ville ha ett idolkort Glad smiley Först blev jag bara paff men så frågade han min punkarkompis också strax efter, så det var nog inte enbart fördomsgrundat och då höll jag god min...Jätteglad smiley Goa gubbar, vi fick både idolkort och kramar, haha...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Puman 2006-07-11 Kl 10:40
 

Ja Hjulia - du har helt rätt! Alla passar inte för varandra oavsett om man kan gå eller inte. Det sitter inte där. Det handlar om känslor och personkemi. Det tror i alla fall jag. Å jag kan bara utgå från mig själv. Å visst är det trist, som i mitt fall, att inte få den man vill ha - men så är det ju i livet. Det är bara att söka vidare. Blinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Lena K 2006-07-14 Kl 12:50
 

Becky skrev:
och det gör så ont...ajajaj.
jag och mina vänner brukar rent instinktivt putta iväg folk som är i närheten att vingla över mig åt nåt annat håll...det är lite äckligt när folk faller över en, det kan ju gå riktigt illa om man har otur..Jag har ett roligt minne av trängsel på krogen. Det var 10 år sedan detta hände. Jag och min barndomskamrat var på en krogrunda i Karlstad och på ett ställe var det massvis med folk. En kille kom mycket nära med sin bak mot mitt ansikte, vilket jag ogillade och knuffade iväg killen. Han fick då syn på mig och satte sig ned och pratade med mig och min kompis som är en kille. Jag var lite avigt inställd till honom och när han sedan sa att han tyckte att det var snyggast med långt hår på en tjej hälde jag hela min ölsejdel över honom, rakt över hans huvud. Han blev paff och jag sa - öl är bra för håret. Nu sköms jag för detta, men då var jag väl antagligen både påverkad och arg. Killen bjuder mig på en ny öl och vi hade kanon skoj resten av kvällen. Det värsta var när han dök upp på rullstolsdans träningen veckan efter. När han efter några försök förstod att jag inte var mer intresserad av honom än som danspartner försvann han.

Oj, detta blev långt. Ett kul minne var det iaf.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Elwah 2007-02-28 Kl 00:08
 

Sunshine skrev:
Jag tror att det har mer med att göra att folk inte tror att vi kan ta ansvar för oss själva ens när vi är spik nyktra, då kan vi väl inte klara oss när vi har drukit? Men det fixar vi ju lika bra/dåligt som alla andraBlinkande smiley


Jag och några rullstolskompisar blev nekade alkohol på en krog, för att sådana som vi ska inte dricka. Väldigt sällsynt att jag varit med om något sådant. Men det gången var jag arg. Jag har ett svagt minne av att det blev polisanmälning och grejer. Var ju inte bara vi som råkade ut för det. Krogen låg på ett sådant ställe där väldigt många människor med olika handikapp bodde.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Beccapeccan 2006-07-15 Kl 13:37
 

patetiskt egentligen att vi inte ska kunna säga nej om vi inte vill ha nån flört med en i samma situation.
varför skulle vi inte kunna det?

jag säger nej vare det är en handikappad eller en gående som flirtar med mig och jag inte vill det.
det är en självklarhet för mig


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Wheelchair-biatch 2007-02-25 Kl 01:57
 

För några veckor sen var det en gubbe bakom mig i kön på ICA. Han frågade om jag ville ha hjälp att packa ner mina saker i påsen, och jag tackade nej. Han försökte småprata lite men jag var inte särskilt pratsam av mig. Till sist sa han, halvt på skoj och halvt på allvar: "Märker du inte att jag flirtar med dej?"

Jag svarade nåt i stil med "Det hoppas jag inte, för det funkar inte att flirta med mej."

Då svarade idioten "Det tror jag visst att det gör...".
Jag hatar okända människor som tränger sig på ensamma tjejer och dessutom tror att man ska vara intresserad av gubbar som är minst 25 år äldre.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2007-02-25 Kl 08:26
 

Wheelchair-biatch skrev:
För några veckor sen var det en gubbe bakom mig i kön på ICA. Han frågade om jag ville ha hjälp att packa ner mina saker i påsen, och jag tackade nej. Han försökte småprata lite men jag var inte särskilt pratsam av mig. Till sist sa han, halvt på skoj och halvt på allvar: "Märker du inte att jag flirtar med dej?"

Jag svarade nåt i stil med "Det hoppas jag inte, för det funkar inte att flirta med mej."

Då svarade idioten "Det tror jag visst att det gör...".
Jag hatar okända människor som tränger sig på ensamma tjejer och dessutom tror att man ska vara intresserad av gubbar som är minst 25 år äldre.


Det tycker jag är var lite gulligt faktiskt. Folk flirtar för lite och vi är dåliga på att ta emot kompimanger. Kanske inte minst vi som ständigt får vara på vår vakt mot människor som försöker trampa på oss. Risken är ju att man missar de tillfällen som faktiskt kan förgylla dagen.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: KarinSch 2007-02-25 Kl 10:33
 

Tycker inte det är så gulligt om 25 år äldre gubbar (fast då skulle de vara 75 år) försöker flörta med mig, och absolut inte i matvaroaffären, känns faktiskt direkt snuskigt.
Att sen vara artig och trevlig och prata med varandra, det gör vi alldeles för sällan.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2007-02-25 Kl 12:36
 

*skrattar* Bara de är pigga och vitala så. Tunguträckande smiley

Självklart är det ju hur situationen upplevs som gör den äcklig eller lite kul. Jag tycker själv att det är lite kul att skoja med killar - så jag är nog en liten snusktant jag.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Lilleman 2007-02-25 Kl 17:35
 

Moon skrev:
Det tycker jag är var lite gulligt faktiskt. Folk flirtar för lite och vi är dåliga på att ta emot kompimanger. Kanske inte minst vi som ständigt får vara på vår vakt mot människor som försöker trampa på oss. Risken är ju att man missar de tillfällen som faktiskt kan förgylla dagen.


Tänkte bara berätta en sak. En gång var jag på en nattklubb och blev uppbjuden av en ganska snygg tjej. Vi dansade tryckare och hon klängde på mig och sa att hon ville träffa mig igen och sånt. Det visade sig att hon bråkat med sin pojkvän och hon valde mig för att göra honom svartsjuk. Hon visste ju att han inte skulle nita mig när jag sitter i rullstol och dessutom var rätt nitad redan.Blinkande smiley

Men frågan är om man ska känna sig utvald eller kränkt?! Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Moon 2007-02-25 Kl 18:44
 

Lilleman skrev:
..

Men frågan är om man ska känna sig utvald eller kränkt?! Glad smiley


Tja, alla killar hade ju faktiskt blivit utnyttjade i just den situationen. Så det var väl bara att njuta för stunden. För hon ansåg och visste att hennes kille skulle bli sotis så helt klart så räknade hon ju med dig som sotis-faktor.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: KarinSch 2007-02-25 Kl 19:48
 

Det tycker jag är positivt, hon såg dig som en kille lönt att bli sotis på, att hon sen tyckte det var bra att den försmådde pojkvännen inte bankade skiten ur dig var ju ren beräkning, men fakta kvarstår hon behandlade dig som en kille att tända på, hon tyckte inte synd om dig, eller brydde sig om att ta hänsyn till att du var funktionshindrad utan behandlade dig som vilken kille som helst. Att man sen spelar spel ute på krogen slipper inga undan.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Rosetta 2007-02-27 Kl 23:55
 

Att sånt där finns kvar! När jag var ung på 60-talet blev jag trakasserad av en man som sa att jag skulle vara tacksam att någon ville ha mig - jag var ju handikappad!
Vederbörande fick sig en rejäl örfil och drog iväg. Jag har sällan varit så förbannad!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ta ett nej från nån i rullstol
Av: Paguze 2007-04-15 Kl 11:17
 

Ja det är nog möjligt att det är en myt för er tjejer men det är inte någon myt för oss killar i stol


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Till sida nr: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29
Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh