Min känsla är att hjälpmedelsverksamheten från samhällets sida, i stort sätt ligger i någon slags dvala under semesterperioden. Antagligen beror det på stordriftsmentalitet eller så att säga okunskap om att organisera. För mig personligen känns det som att samhället signalerar att nu är det semestertider och jag som beroende av samhället skall ta en "paus" och sluta behöva, dvs. själva essensen i livet. Vad kan göras åt saken? Ärligt talat så vore det hyggligt med någon slags "vasstandad" lagstiftning mot oetisk och plågsamma människoförsök. MVH Stefan Blom
Till sidans topp
Hej! Undrar om det finns någon som utnyttjar färdtjänst i Stockholm och som har besökt Göteborg och använt deras färdtjänst? I så fall, vad kostar det? Har fått 2 olika besked, det ena att det är samma taxa som för göteborgarna och det andra beskedet var att man fick betala halva taxameterpriset. Färdtjänsten i stockholm skulle skicka biljetter och information, men har ännu inte fått något i brevlådan, det tycks dröja.... så därför tänkte jag chansa på att någon här på forumet kanske visste?
Hej! Har nu fått mina biljetter och därmed också information som är begriplig. För oss Stockholmare gäller samma regler som för färdtjänståkare i Göteborg, dvs samma prissättning.
Har varit med om på ett läger då vi skulle boka för en icke göteborgare då färdjtänsten var väldigt motsträviga ville inte ha med några biljetter att göra. viste inte heller vart vi då kunde ringa när vi frågade. Var några år sedan så det kan ju ha ändrats Tur var att jag viste att "Göteborgs Buss" som körde mina skolresor ibland körde folk som rest till Göteborg. så det hela löste sig till slut. Ring färtjänsten i god tid för att vara på säkra sidan. i vanliga fall kan man ringa o få en buss/bil ca.1 tim senare, beroende på tiden man ringer. om du vill åka nästa dag ring före 18.00
Skulle vilja höra vad ni övriga landet betalar i egenavgift till färdtjänst. Växjö ska höja från 25 kr till 30 kr för en zon (Växjö tätort). Ringer man samma dag får man betala 40 kr. Sen har man infört olika pris för olika åldersgrupper barn upp till 18 år ungdom 19-26 år vet inte varför. Vad betalar ni?
Hej! I Stockholm betalar vi 70kr/påbörjade 30 km. Sedan finns ett tak som är 360kr för pensionerad/sjukersättningstagare osv. och 600 kr för andra. Att ta en taxi "på gatan" kostar 50% av taxameterbeloppet.
Fast vi i Stockholms län betalar ju aldrig direkt till chauffören (förutom vid "taxi på gatan" då kanske...). Utan man får räkning...är det en gång i månaden eller nåt sånt...? Så någon egentlig "egenavgift" är det väl inte talan om här...?
Eh, ja alltså... Har man fler ställe man åker till regelbundet så kan man givetvis lösa månadskort för det åxå. Det jag menar är att man bara kan åka mellan två ställen per månadskort.
Här i nässjö kommun kostar det 28 kr /zon. Vi betalar som högst 68 kr inom hela jönköping län
I göteborg löser man månadskort som kostar 500 kronor. På detta reser man 40 privatresor. Resor utöver dessa 40 kostar .... 25 kronor (tror jag). Väljer man att inte lösa månadskort betalar man 30 kronor per resa. Arbetsresor, reser man på månadskortet men det tas inte från privatresorna. Sjukresor är helt utöver månadskort och kostar 60 kronor per resa. Man beställer i förtid eller ringer strax innan. Taxi kan man få nästan omgående och buss på 20-60 minuter. Sedan har vi en resebegränsning som egentligen inte finns. Dvs färdtjänsten hävdar att vi bara får resa ett visst antal resor per år MEN de får å andra sidan inte neka någon resor så det är bara att beställa och vara glad och strunta i att de surar. De håller på att omorganisera hela vår färdtjänst och inom fyra år skall "alla" åka spårvagn och buss. Fan trot!
Fast en sak med Stockholms färdtjänst är positivt: De har infört internetbokning både för buss och taxi. Vi slipper i alla fall sitta i låååång telefonkö, detta gäller speciellt för bussbokningen. Dessutom kan man komma åt att boka dygnet runt, behöver inte anpassa sig framför allt till bussbeställningens öppettider. Alltid nåt...
Här i Nordväst Skåne har det ju varit katastrof under något år, först hade Samres hand om färdtjänsten, fungerade inte så bra från början men lagom till de nya upphandlingarna var det perfekt. Sen fick Medres det och hur illa det var kan ni läsa spaltmeter om på nätet. Själv missade jag 25 arbetstimmar och som kompensation fick jag en presentcheck på blommor för 50 spänn. De hade helt enkelt inte råd att betala till alla som missat sina arbeten. Då tog Skånetrafiken själv över och efter ett halvår funkar det rätt bra. Nu åker jag bara arbetsresor för jag fixar inte att planera , man får nästan aldrig de tider man behöver och det är som överallt annars bussarna som kör gående och därför är upptagna. Vi betalar efter zoner, jag som bor mitt emellan två kommuner betalar 22 kr för att ta mig in till Ängelholm (1,5 mil) och 55 kr för att ta mig till Helsingborg (1,5 mil!!!). Det kostar 30 kr. med vanlig buss. och 28 med rabattkort. Jag betalar 630 kr för mina arbetsresor (jobbar 8-10 dagar i månaden) finns bara fullpriskort och man får bara åka till och från jobb, inte ens hoppa av på vägen hem. Inga ledsagare tillåts såvida men inte behöver överlevnadshälp på bussen, så jag måste betala 55 spänn varje gång för min assistent, precis det man vill använda sin omkostnadsdel till, eller hur.
Intressant detta med färdtjänst, både avgifter och tillgänlighet/användbarhet, vilken snårskog av regler. Varje kommun/län verkar ha sin syn på färdtjänst även om kollektivtrafiken verkar ganska lika förutom pris. Känns som färdtjänst borde bli nationell lag dvs samma regler i hela Sverige (synergi med LSS). Växjö färdtjänst (samma för nästan hela Kronobergs län) är väldigt bra ur användbarhet passar tider i stort sätt, kan få en rampbil inom en timme (kostar dock 40 kr). Även om man bara har en ledsagare beviljad kan växlen godkänna ytterligare en vid behov exempel om jag behöver 2 assistenter dit jag ska (bad). Hoppas det nu blir lika bra nya företag ska köra nu 1 juli men samma chafförer.
För något år sedan kom en chockhöjning av priset hos Samres i Skåne - utan att kunderna blev informerade på förhand. Jag fick veta det först när jag satt i bilen, var framme och skulle betala. Jag minns inte hur stor ökningen var men jag har för mig att det var en 50-lapp för en resa på ca. 5-6 mil. Positiuvt är dock att hela Skåne räknas som ett område nu så att man slipper söka riksfärdtjänst för att åka till andra sidan Skåne. Dock är priserna hutlösa. Politikerna hävdar att det är dörr-till-dörr service. Men jag undrar vems dörr de menar för på vägen får jag hämta 2-3 andra kunder som ska åt olika håll. Det har hänt att det har tagit mig en halvtimme att åka en annars 5 min bilväg. Det var heller inte ovanligt att det tog en och en halv timme till Malmö mot normala 45 minuter. Politikerna svarar då med att man håller kommunala färdmedels taxor. Men det stämmer inte då andra enkelt kan utnyttja rabatter och förmåner som kortar av priset till hälften. Det passar alltså att jämföra med kollektivtrafiken när det gäller priset men inte när det gäller tidspassningen. Jag har fått vänta i en och en halv timme för att åka inom stan. Reglerna säger högst en halvtimme. När jag sen bestämde mig för att i ösregn själv rulla hem mötte jag flera färdtjänstbilar som körde åt mitt håll. Jag fick svaret att de bara har avsatt en bil för färdtjänst inom stan - oavsett om andra bilar är lediga. När jag fick nys om detta beställde jag nästa gång samma sak inträffade, en vanlig bil och då tog det 10 minuter. Jag föreslår färdtjänstpeng. Ett system där man själv kan välja bolag och där taxibolaget får pengar för för de kunder de verkligen kör och inte en klumpsumma som idag. Kommunen väljer det anbud från det bolag som lovar att köra färdtjänsten billigast. För att sen bolagen ska kunna tjäna en del från klumpsumman blir det samåkningar som är helt orimliga. Det är så här med statligt finansierad "service". Alla som är i behov av särskilt anordnade isatser får vänta till sist och komma i andra hand. De har ingen talan och ingen rätt att klaga. Därför uppmanar jag alla som kan att ta körkort. Färdtjänsten blir inte bättre än så här utan färdtjänstpeng.
En färdtjänstpeng skulle väl i så fall också bli statligt finansierad?
Ja, men kommunen skulle spara pengar eftersom man betalar taxibolaget beroende på hur mycket resenären faktiskt åker och inte en klumpsumma. För färdtjänstresenären innebär det också att man ska kunna välja själv hur man vill spendera färdtjänstpengen dvs vilket bolag man vill åka med.
Jag åker färdtjänst till och från jobb varje arbetsdag, Betalar 680 kr i avgift för månadskort och detta oavsett hur många dagar jag arbetar. Åkte jag kommunalt kostade det mig 25 kr 830 kr i fast månadskort, och får då resa hur mycket jag vill i hela Skåne hela månaden, ag får för mina 630 åka till och från jobb, jag har då även möjlighet att köpa ett servicekort och fylla med kontanter, resans pris per resa blir då 24 kr. Om jag betalar kontant i Färdtjänst kostar det mig 55 kr enkel resa och samma pris får jag betala för ledsagare, denne får åka med i vanlig buss.
Är det någon som vet om man kan ta upp kostnader som man inte har ännu, men som är kommande om man får igenom handikappersättningen? Tex massage för muskelstelhet
Jag har varit frilansskribent i en tidning som heter KICK (http://www.kick.se). Det är en medlemstidning för Rekryteringsgruppen. Nu ska jag försöka återuppta skrivandet... och ber därför om hjälp med något jag länge velat skriva om. Artikeln är väl i första hand tänkt med nyskadade som målgrupp. Och för att underlätta deras inträde i myndighetstrassel-världen, tänkte jag bl.a. ge tips kring handikappersättning. Eftersom jag inte själv har någon sån, och är för dålig på att söka bidrag, behöver jag alla tips och råd i frågan. Vad kan man ta upp som en merkostnad? Vilka summor har ni angett? Det här med summorna är verkligen inte min starka sida. Jag är urdålig på att beräkna saker. Svara i den här tråden eller som mail till mig här på funktionshinder eller wheely_yoyo@hotmail.com
Dhr har en bra checklista http://www.dhr.se/start.asp?sida=681 Publikationer barn, familj och handikapp http://www.fk.se/privatpers/funktionshindrad/ Lagrummet: http://lagrummet.forsakringskassan.se/risextern/ Regelboken: http://lagrummet.forsakringskassan.se/BASIS/regelbok/wexrbok/flik/SDW?W%25 Vägledningar: http://www.fk.se/press/publikationer/vagledningar/index.php Redigerat 2006-06-24 23:15
Kan lägga till 20% av bilkostnader om man kör till o från arbete eller skola, annars färdtjänstresor. Kostnader för mer tvätt och inköp av kläder eftersom man spiller mer och skitar ner sig på rullen. För mindre hjälpmedel man får betala själv. Kommer på mer i morgon, nu måste jag sova för hjärnan har hängt upp sig.
Jag var på väg att göra en omansökan för några år sedan, men det blev inte av att jag skickade in det. Men nu kanske det finns större anledning till att göra det. Ska nog fixa det tror jag, ska ändå på "årskontroll" (som jag inte varit på de senaste åren, därför citationstecknen) om en månad...
Bilstödet är ju för inköp. Inte för löpande kostnader...
Du har ju bara reseavdraget i deklarationen upp till 7000 kr och sen milers. för resten, det täcker ju inte kostnaderna för din bil som måste ha helförsäkring och sånt och det är nog därför att man får dra enbart 20% på arbetsresorna. Absolut en merkostnad att lägga upp och sy om kläder. Visst kan du lägga in en ny ansökan när du vill, men det är rätt stora hopp mellan de olika beloppen för att man ska få högre så räkna på det först så du inte gör allt jobb i onödan.
Helt fel, bilstödet betalar bilköpet, men om du kör bil till och från skola eller arbete har du rätt att ta upp 20% av de löpande kostnaderna (försäkring, skatt, bensin, service och reperationer, olja, däck och allt annat), de jag känner som kör bil har fått igenom det här nere i alla fall.
Vad jag fått höra är att man inte längre får göra avdrag i deklarationen för funktionshinder kostnader utan bara vanligt reseavdrag och det täcker inte de faktiska kostnadrtna. Jag gör inget avdrag, mer än det alla får, resten har jag istället på hk-ersättningen.
Det du skrev angående bilen. När jag pratade med Fkassan så sa de bara om du har en större bil, ang dyrare försäkring. Kan det vara ändringar? Jag söker nu?
Fler exempel: Ökade kostnader för wettexdukar och hushållspapper pga spill. Slitage på möbler/lister/golv Fotvård (om man inte kan fixa fötterna själv) Tandhygenist om man äter medicin som ger muntorrhet Ökad elförbrukning pga laddning av elmoppe/permo och även högre inomhus temp om man har dålig blodcirkulation pga tex muskelsjukdom Redigerat 2006-06-26 19:09
Vi har fått avslag på handikappersättnings-ansökan på posten slitage möbler, väggar, dörrar, etc med motiveringen att reparation ännu ej gjorts...nej, är ju så för man gruvar sig för kostnaden ..... Hur motiverar man om det? Söker man det som engångssumma när det är dags? Eller söker man det någon annanstans? Torde bli en kostsam historia....
Märkligt... jag har det som x tusen kr per år... utan krav på att det gjorts...
Hon fyllde 19 för några månader sen så hon har aldrig haft det förut...jag ringde kassan idag och frågade hur det egentligen skulle vara det där. De menade på att man inte renoverar sin lägenhet var 5:e år....? På 5 år har man slitit ut några dörrkarmar, dörrar och tapetvåder , kan vi intyga med bildbevis om d krävs... Hon skulle ta upp det med föredragande, vi får se hur det går. Skrev 5000 kr per år som kostnad på den posten, om man räknar 5 år x 5000= 25 000 kr, så kostar det nog det att tapetsera om ett par rum, byta några vanliga dörrar och garderob/skåpdörrar, spackla och måla om förrådet för elrullen (som vill gå sina egna vägar ibland )etc. I en lägenhet får man ju liksom bara återställa läget om hyresvärden skulle komma och kolla. Den var dessutom helt nyrenoverad när vi tog den. Hon har INTE beviljats högsta ersättningen... Redigerat 2006-11-21 17:57
Även tandvård ingår om man tillhör LSS och har "grönt kort"
Tandvårdskort.... Det har du rätt till om du tillhör LSS. Då får du subventionerad tandvård. Du kan läsa mer här: http://www.tandvardsguiden.se/Pages/113.aspx
Man kan få sk. nödvändig tandvård till samma kostnad som sjukvård. Nödvändigt tandvård är tandvård som krävs för att du ska kunna äta, till exempel tandproteser. För att få rätt till nödvändig tandvård krävs ett så kallat tandvårdsstödsintyg. Intyg om tandvårdsstöd kan utfärdas av chefer för särskilda boenden och hemtjänstenheter samt kommunernas bistånds- och LSS-handläggare. Intyget gäller i två år och du får själv välja tandläkare. Ibland krävs även tillstånd från landstinget, exempelvis om kostnaden för en behandling är mycket hög. http://funktionshinder.se/forum.php?cjE9NjcmZ3J1cHA9bSZrdGc9NQ==
Jag yrkade 2000:-/år i slitage och fick hälften beviljat. Morticia, KarinSch och ni andra, hur mycket har ni yrkat på och fått beviljat? Jag kommer nog att ha en hel del frågor om det här nu, många kostnader blev halverade. Måste överklaga innan den 24:e.
Det har gått drygt 10 år sedan lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) trädde i kraft. Lagen har stor betydelse för personer med omfattande funktionshinder. Särskilt insatsen personlig assistent betyder mycket för många. Det finns nu signaler om försämringar i stödet och att lagen inte fungerar som det är tänkt. Regeringen har därför fattat beslut om att se över hela LSS. Se hela texten: http://www.regeringen.se/sb/d/6837/a/65244 Detta är alltså en utökning av uppdraget att se över personlig assistans, så att det nu blir hela LSS. Bra eller dåligt?
Asså, ursäkta...jag hajar inte riktigt... Vad händer?? Ska de ta bort LSS eller vad?
Läs igen... De ska se över LSS, för att många inte får sina rättigheter osv.
Det var så mycket ord å så mycket text, så jag blev helt förvirrad juh! Det blir så ibland, att när jag läser ett långt inlägg eller liknande, så tappar jag till slut tråden och har inte hajat vad texten handlar om...egentligen F"låt!
Ingen fara alls. Bättre att fråga. Kortfattat: De som skulle utvärdera/omvärdera assistansreformen har nu fått i uppdrag att se över hela LSS.
För att LSS har inte bara med assistans att göra, utan lite annat också, som har "glömts bort"...?
"" Fi-ledaren får tillbaka sjukpengen Susanne Linde blev av med sjukpenningen när hon engagerade sig i feministiskt initiativ. Nu får försäkringskassan bakläxa av länsrätten. "" http://www.expressen.se/index.jsp?a=609927 Det känns skönt att även politiker blir påhoppade pga sitt, i detta fall, politidka engagemang trots sjukpenning.
Politiker, tjänstemän och socionomer skall EJ ha hand om barn! Dessa grupper är ju samhällsfarliga, och farliga för ungarnas uppväxt. http://www.expressen.se/index.jsp?a=609250 ytterligare en stackars grabb med autism som inte får komma till skolan för att kommunen har tagit bort hans skolskjuts! när skall man har hårdare krav på myndighetsperosner än socionm utbildning och juridisk utbildning?
Jag är inte förvånad utan förbannad! Krav på soc 1är högt utbildade i det som ska tjänas, tex funktionshinder/bist¨nd mm. 2 SKAL ha några års arbete i fält! dvs skall ha varit assistent elelr liknande socionomer går direkt från skolan till tjänsteman utan någon som helst erfarenhet hur vi gör på fältet, det är bara antal timmar som räknas, elelr ska i säga sekunder om vissa tjänstemän!
Ogillar verkligen den typen av sammanklumpning av folk. Diskriminerande! Jag känner ett stort antal socionomer som gör ett fantastiskt jobb på olika plan! Vi ska nog passa oss för att generalisera - det är alltid otrevligt!
Kan hålla med Ninnie. Trots min privata kaos med några socionomer. Kommuner och FK ställer föga prestationskrav. Vissa av dessa kraven är självklara. Kontrollera intyg, läsa handlingar etc. Men när dom viktiga kraven tvingas stå tillbaka för dom för klienten mindre viktiga kraven. Ex. Tiden per klient är låg. Tar ärenden för lång tid så hinner personalen inte mer. Och det blir högar av ärende. Och läsningen blir slarvig. Och besluten slarviga. Lösning. Något fler som läser ärenden.
De må ha en bra utbildning (hur mycket av den utbildningen är för barn med funktionshinder?) MEN de har INGEN erfarenhet av att vara på fält! För om de skulle vara på fält så skulle de vara mer generösa med tider. Man kan inte lägga ett barn prick Xtid och sedan sluta jobba aktivt och gå i sovande-jour, utan ett barn lägger sig dynamiskt! Socionom är mer beteendevetenskap och familjerådgivning, jag vet itn ehur de kan jobba med funktionsinder. Edit: rätta rmig lite, det finsn en liten del "handikapp-lära" i programmet: "Specialisering 121-140 p eller 121-160 p: Barn och familj, Funktionshinder och handikapp, Ledning, organisering och förändring av socialt arbete, Socialpedagogik, Den äldre människan. Om du väljer att läsa 160 poäng ingår en magisteruppsats i socialt arbete inom specialiseringen du valt. Vilka specialiseringar som ges beror på antalet sökande." Men detta är ju inte mycket! och definitivt inte hur barn fungerar! Edit 2: funktionshinder delen var på 5p och innefattar endast förhållande och rellationer till funktionshindrade, inte vad det edicinskt är. http://www.tema.liu.se/socionom/kursplaner.htm Redigerat 2006-06-14 01:06 Redigerat 2006-06-14 01:11
Den där såg helt annorlunda ut än den jag länkade till men iaf, det spelar igne roll om det rä en bred utbildning, de ska inte få jobb som handläggare som ansvarar för ett barns liv, inna de har erfarenhet nog av jobbet! dessutom är de inte i fält!
Jag har läst tråden och visst kan jag förstå Maccos reaktion likväl som jag anser Ninnie ha helt rätt, man ska aldrig "dra alla över en kam". Det finns mindre lämpade biståndsbedömmare, kurratorer, lärare, kassabiträden osv precis som det finns lämpliga och duktiga. Jag har egen erfarenhet av riktigt usla biståndsbedömmare Det är mycket sällan jag blir dåligt bemött men det blev jag med råge. Jag anmälde naturligtvis bemötandet direkt till Socialchefen. Man ska aldrig acceptera dåligt bemötande! Vi kan aldrig kräva att alla som arbetar med frågor som berör oss som har olika funktionshinder exakt ska kunna förstå hur vi upplever saker och ting. Inte ens vi med funktionshinder förstår ju varandras behov till fullo. Vi kan däremot kräva ett gott bemötande även om handläggare själva inte kan styra över alla deras beslut. De har lagar och paragrafer att rätta sig efter liksom kommunernens budgetram.
Jag har ju arbetat på soc, dock inte med funktionshinder utan med ek. bistånd och missbrukare. Tyvärr är det så att man blir avstängd många gånger och inte använder hjärtat utan paragrafer och hjärna. Det var ett av skälen till att jag började jobba med missbrukare istället för med ekonomi, jag orkade inte bry mig och då kände jag att jag gjorde ett dåligt arbete. Det är vanligt bland de som arbetat några år dels för att de skyddar sig själv mot allt hemskt de hör och ser, men även för att man blir avtrubbad. Sen finns det totala rötägg som jag aldrig kommer att förstå varför de skaffat en sådan utbildning när de alltid försöker göra andra illa.
Inte alls förvånad. Min mamma är socionom ochn se hur mitt liv har blivit. Överberskyddande, instängdhet, självmordstankar och total avsaknad av framtidstro för min personligadel. Dessa yrkesgrupper borde ha grundlig utbilning om funktionshinder innnan de fick befatta sig med f-hindrade på något sätt.
2/6 Kallelse till Dagoperation Eller rättare sagt Gastroskopi + koloskopi. Men informationen om narkos är ju samma. Och hittade i pappren: * Du SKALL ha någon anhörig som hämtar Dig efter operationen och som kan stanna hos Dig över natten, eftersom man kan ha ont och känna sig trött. I info om vad jag ska göra dygnet före så ska jag vara fullt frisk, rörlig och inte ha några problem alls med det jag söker hjälp med för att det ska fungera. Har ingen aning hur jag ska klara det. Låter som jag pga LASSbrist får avstå Koloskopin. Gastroskopin är ju via munnen. Inte så mycket förarbete som att tvätta tarmen före underifrån... Men gastroskopi vägrar jag göra om jag inte får narkos. Och narkos kräver anhörig som kan stanna... (rätt knäppt krav från sjukvården! SKALL med stora bokstäver!!!) Att avstå undersökningar innebär att intyg, medicin etc inte skrivs ut. 2/6 senare samma dag Pratat med dagkirurgiska. Och min tarmläkare råkade gå förbi så vi bytte några ord Jag kan få läggas in och ha assistenten med mig. MEN jag har ju ingen assistens... Så nu kanske jag läggs in. Och så ska jag kunna larma... Och sen få hjälp... *usch* Men dom tar inte in extra personal. Detta är egenvård. Något var och en normalt kan sköta så pass bra själv att man inte behöver egen sköterska. Det är svårt att förklara för sjukvården. Alla har inte assistans. Jag har ingen som följer med, som är med mig där, jag har inte beviljats sån hjälp. För att ni inte kan skriva intyg... 7/6 Biståndaren ringer. Långt samtal. 9/6 Pratar med biståndaren igen... Postar kopior och sånt till kommunen Tisdag 13/6 *visslar* Japp måndag 26/6 klockan 8:00 till tisdag 27/6 06:30 Sen tar jag en ledsaga 06:30 till 17 nåt... som är med vid behov... Trots att kommunen anser att allt som görs på sjukhus är sjukvård. Sen tisdag vanlig hemhjälp när jag kommer hem plus 20:00-8:00 extra. Sen vanlig hemhjälp den dagen... Min "nya" biståndare har jobbat hårt. Hon ska kolla om hon kan snabba på överklagan från höstan hos länsrätten.
Håller alla tummar och tår för att hon verkligen tar tag i det och förstår hur jobbigt du har det och hjälper dig så fort det bara går att få assistans. Hoppas på en lyckovecka för dig med.
Lite nervös... Om en liten stund kommer det folk på besök från det företag som ska ha mig som kund 26/6 måndag - 28/6 onsdag. Ska få träffa dom som ska jobba. Snabb intro. Killen som jobbar från andra företaget blev lätt stirrig. Han vill hinna klart allt. Ska se snyggt ut... Men det är ett hem, en människa LEVER här... Jaja. Han hinner kanske diska. Men _allt_ annat får ta den tid det tar. Fick beslutet som rekommenderat brev i går. Så jag har papper på timmarna. Har skissat på schema. Och en nästan allt som behövs är skaffat. Han som jobbar ska handla lite tid sen. Tänkte han kunde smita göra sånt när vi andra pratar.
Både tjejen som ska jobba och chefen för företaget är trevliga. Seriös känsla. Jag berättade lite om vad jag behöver hjälp med. När hon kommer på måndag så ska jag ha skrivit klart en snabb-guide. Morticia for Dummies! Och sa att lite sömn kommer hon att hinna med! 1:a passet är 22,5 timme! 2:a passet är mer "normalt" kvälls-nattpass...
Efter att ha tjafsat med FK sedan i februari fick jag idag besked från handläggaren om att de kommer att bevilja min ansökan om sjukpenning! Anledningen till strulet var att de ansåg att det var min arbetssituation som hade förändrats, inte min diagnos. Ja, arbetssituationen förändrades på så sätt att jag fick jobb - det hade jag inte innan! Och i väntan på att ansökan om sjukersättning ska bli klar (typ till jul) så ansökte jag om sjukpenning. Handläggaren erkände att jag var ett klart fall för sjukersättning men sjukpenning - njae... Nu har de dock tagit sitt förnuft tillfånga och insett att jag är inte hemma 25% för att jag tycker det är _kul_. Mycket märkligt att vara ett "uppenbart sjukersättningsfall" men det var inte uppenbart att jag behöver sjukpenning av exakt samma anledning, dvs pga mitt funktionshinder... // A E
© Copyright 1999-2026 Funktionshinder.se Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh